Dan Alexa, mulțumit după victoria Brașovului cu Șahtior Karagandy: ”Am arătat bine. Îmi pare rău pentru Saim Tudor”

Adi MARICA 03 Feb. 2023, 11:51 Liga 2
Dan Alexa, mulțumit după victoria Brașovului cu Șahtior Karagandy: ”Am arătat bine. Îmi pare rău pentru Saim Tudor”

FC Brașov a câștigat, joi, primul amical din Antalya, scor 2-0 (0-0) cu Șahtior Karagandy, echipă din prima ligă din Kazahstan. Ambele goluri ale victoriei brașovenilor au fost marcate de portughezul Diogo Izata în minutele 81 și 83.

Dan Alexa s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale în primul meci din Antalya. ”Am reușit un joc bun, împotriva unei echipe bune, care joacă an de an în cupele europene. Un amical bun, un prim meci în care am dat minute tuturor jucătorilor. Toţi au răspuns foarte bine. Îmi felicit jucătorii pentru că pe lângă cele două goluri am mai avut patru-cinci situaţii mari. Am arătat bine ca prim joc. Îmi pare rău pentru Saim Tudor pentru că a suferit o accidentare. Sperăm să nu fie nimic serios, el a suferit o comoţie și a trebuit să îl scot”, a spus Alexa.

Obiectiv imediat la FC Brașov: cristalizarea primului 11

Antrenorul echipei FC Brașov spune că pe jucători îi așteaptă o perioadă dificilă, iar în cele trei meciuri pe care le va mai disputa în Antalya speră să cristalizeze primul 11 pentru partea a doua a sezonului.

”Ne aşteaptă o perioadă grea, de acumulări. Mai urmează încă trei jocuri amicale. Pentru mine important este să stabilizez un prim 11 și ca jucătorii să aibă ritm. Jucătorii au fost foarte motivaţi la primul meci şi mă bucur că există concurenţă pentru că practic concurenţa te motivează mai mult decât orice. Încercăm să profităm cât mai mult de perioada asta de pregătire, pentru că este una foarte importantă. Condițiile pe care le avem aici, în Antalya, sunt bune, și mă bucur că putem juca astfel de meciuri amicale. Știm ce este în țară și ce condiții grele sunt pentru antrenamente și jocuri în această perioadă. Sper ca atunci când ne vom întoarce acasă, condițiile să fie cât de cât acceptabile”, a mai spus antrenorul brașovenilor.

FC Brașov, în amicalul cu Șahtior Karagandy. Prima repriză: Ureche (Șt. Dobre 30) – Sorsa, Fustar, Diallo – Lascu, Vas. Constantin, R. Lazăr, Saim Tudor (Kirilenko 16), Tud. Oltean – Lambrinoc (Mitrov 30), Blănaru. Repriza secundă: Șt. Dobre (Mutu 63) – Sg. Pîrvulescu, M. Burlacu, Marc, Vasu, Dumbravă – Rob. Boboc (Cociș 88), Mitrov (Pășcăluță 69), Diogo Izata – Angelov, Kirilenko (Spătaru 59). Luca Florică, adus de la Progresul Spartac chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia, nu a jucat în acest meci din cauza unei accidentări.

BK Fremad Amager, următorul adversar al Brașovului

Următorul amical al brașovenilor în Antalya este programat duminică, 5 februarie. Elevii lui Dan Alexa se vor duela cu danezii de la BK Fremad Amager (locul 9 în liga secundă din Danemarca).

Până la data de 10 februarie, când revine acasă, echipa brașoveană va mai juca cu Tuzla City (Bosnia-Herțegovina / 7 februarie) și Dinamo Kiev U21 (Ucraina / 9 februarie).

În țară, în prima parte a pregătirii, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în amicalul cu Sepsi OSK 2 (Liga 3), iar testul cu Olimpic Zărnești, programat în weekendul trecut, a fost anulat din cauza condițiilor meteo.

Adi MARICA 03 Feb. 2023, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă