Dan Alexa, înainte de debutul Politehnicii în play-off, la Călărași: ”Obiectivul a rămas, dar vreau ca jucătorii să se bucure de momentul acesta. Îmi doresc să reușim ceva istoric”

Anda DELIU 01 Apr. 2021, 12:20 Liga 2

ASU Poli va începe play-off-ul Ligii 2 cu două deplasări, iar prima va fi la Dunărea Călărași, clasata pe locul 2 în această grupă în care obiectivul este obținerea promovării.

În ultimele etape din sezonul regular al eșalonului secund, jocul timișorenilor a scârțâit destul de mult, astfel că, tocmai în acest context, antrenorul Dan Alexa a precizat că clubul nu se mulțumește doar cu accederea în primele șase, dar vrea ca presiunea promovării să nu-i mai apese atât de mult pe fotbaliști.

Minune va fi doar dacă ASU Poli promovează în Liga 1, spune Dan Alexa

Dan Alexa spune că deja e o minune că, la bugetul dat, ASU Poli s-a calificat în play-off, dar că lucrurile rămân valabile doar dacă echipa va promova, iar pentru asta, e nevoie de o altă față în joc.

”Sigur că sunt nemulțumit de anumite meciuri, dar ce s-a întâmplat este o minune. Dar minunea, ca să o închidem, este să promovăm. Îmi doresc să reușim ceva istoric, sper să și reușim. Jucătorii ar trebui să se bucure mai mult de joc, aceasta este una din modalitățile prin care putem reuși. Sigur, presiunea a rămas, obiectivul e promovarea. Dar vreau ca jucătorii să se bucure de momentul acesta. Obiectivul nu s-a schimbat, lucrurile sunt certe. Doar că mă aștept de la jucătorii mei să se poată bucura de moment, să joace cu bucurie, determinate și pasiune. Asta ne-a lipsit în ultimele meciuri, am simțit că echipa era depășită din punct de vedere al presiunii”, a spus Dan Alexa.

ASU Poli a remizat pe terenul ultimei clasate Pandurii (scor 0-1) și a pierdut în deplasare la Concordia Chiajna (scor 0-2), o altă echipă fără șanse la play-off-ul, în ultimele două meciuri ale sezonului regular al Ligii 2.

Meciul de la Călărași, unul special pentru Dan Alexa

Play-off-ul Ligii 2 va începe pentru Alexa, care e în continuare suspendat, tocmai pe terenul unei alte echipe pe care a promovat-o în Liga 1, Dunărea Călărași.

La acest meci vor lipsi și Ioan Mera, suspendat, dar și Ionuț Cioinac, accidentat. Alexa știe că va fi un meci dificil. ”Am foarte mulți prieteni la Călărași. Știam că problemele lor o să se rezolve. O echipă cu un antrenor cu foarte multă experiență. Călărașiul se bate la promovare, are jucători pe care îi cunosc foarte bine. Au un lot echilibrat, cred că este unul dintre cele mai bune loturi din Liga 2. Jucăm în nocturnă. E un meci special, pentru că e primul meci din play-off și e important cum ne prezentăm”, a mai spus Alexa.

”Chirurgul” a vorbit și despre declarațiile supărate ale căpitanului Ioan Mera

După meciul de la Chiajna, de duminică, Ioan Mera a criticat prestația colegilor mai tineri. Alexa spune că a fost un moment în care căpitanul echipei a răbufnit.

”Pentru Ioan a fost o răbufnire. Am vorbit cu el în vestiar după, a fost o supărare pentru evoluție echipei în jocul cu Chiajna. Pentru mine a fost o reacție neașteptată, dar, pe de o parte, am înțeles-o, pentru că era sub imperiul meciului. Era foarte nervos, arătasem foarte rău în ultimele minute, dar, din punctul meu de vedere, a greșit. S-a reglat în vestiar”, a punctat Dan Alexa despre acest aspect.

Dunărea Călărași a intrat în play-off de pe locul 2, cu 34 de puncte. ASU Poli a făcut-o de pe locul 6, ultimul, cu 32 de puncte. Meciul de la Călărași se va juca sâmbătă seara, de la ora 21:30!

Celelalte două jocuri din prima etapă a play-off-ului Ligii 2 sunt CS Mioveni – U Craiova 1948 SA (1 aprilie, ora 19:30) și FK Csikszereda – Rapid (6 aprilie, ora 19:00).

Foto: ASU Politehnica Timișoara și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-meciurilor-din-prima-etapa-a-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-2-runda-incepe-de-ziua-pacalelilor-ofera-un-meci-la-ora-aproape-de-champions-league-si-se-incheie-dupa-c-19176857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-avut-parte-de-o-tragerea-la-sorti-foarte-dificila-pentru-play-off-cu-doua-deplasari-la-primele-doua-clasate-ce-spune-dan-alexa-19176712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-a-tunat-dupa-meciul-in-care-asu-poli-a-pierdut-la-chiajna-la-cum-ne-prezentam-nu-trebuia-sa-fim-aici-in-primele-sase-capitanul-isi-taxeaza-coechipieri-19176624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-isi-afla-astazi-programul-din-play-off-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-1100-19176565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-castigat-la-aproape-trei-ani-procesul-cu-uta-dupa-meciul-cu-scandal-de-la-siria-19176574

Anda DELIU 01 Apr. 2021, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă