Dacia Unirea încheie anul 2015 fără datorii după ce Consiliul Local i-a făcut un cadou. Brăilenii au liber să se bată pentru locurile 1-3, dar li s-a pus și o condiție

Marius ANGHEL 24 Dec. 2015, 12:34 Liga 2
Dacia Unirea încheie anul 2015 fără datorii după ce Consiliul Local i-a făcut un cadou.** Brăilenii au liber să se bată pentru locurile 1-3, dar li s-a pus și o condiție

Alocare suplimentară de bani pentru fotbalul brăilean, pe ultima sută de metri din 2015. Luni, 21 decembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, clubului de fotbal Dacia Unirea i-a fost alocată suma de 100.000 lei, bani ce vor intra în contul grupării sportive undeva la începutul săptămânii viitoare. O parte din această sumă va fi direcționată către jucători și antrenori, cealaltă va fi folosită pentru a plăti furnizorii.

„Odată cu primirea acestei tranșe de bani de la Primăria Brăila putem spune că vom încheia anul cu plățile la zi, mă refer la noua structură, la Dacia Unirea. Pe vechea structură, adică pe CF Brăila restanțele salariale sunt pe cinci luni. Asta din cauza faptului că încă nu am reușit să deblocăm parteneriatul cu Consiliul Județean”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

În altă ordine de idei, conducătorul Daciei Unirea a mai precizat că în această săptămână a avut deja loc o întrevedere între partea privată, reprezentată de sponsorii echipei de fotbal, și reprezentanții Primăriei Brăila, iar concluziile discuțiilor purtate cu această ocazie prefigurează o perspectivă destul de frumoasă clubului de la Dunăre. „A avut deja loc o primă întâlnire cu reprezentanții Primăriei Brăila, iar cu acest prilej primarul Aurel Simionescu ne-a asigurat că în 2016 ne vor fi alocate sume mai mari ca să ne putem bate la locurile 1-3. Dar ne-a pus și o condiție: Consiliul Local va sprijini echipa de fotbal numai cu condiția ca și Consiliul Județean să aloce, la rândul său, bani pentru fotbal. Din păcate, în 2015 nu am câștigat bătălia cu Consiliul Județean. Cei de acolo au motivat că Dacia Unirea nu este structură juridică de utilitate publică. Acest argument nu stă în picioare. La nivel național, mă refer la toate sporturile, acest statut a fost obținut de foarte puține structuri sportive, iar asta printr-o hotărâre de guvern. Deci, este foarte greu de obținut. Ne pare rău că suntem tratați diferențiat, iar întrebarea noastră este următoarea: HC Dunărea Brăila este de utilitate publică? Din câte știm noi, acest club nu este de utilitate publică. Noi sperăm ca măcar pe viitor parteneriatul public – privat să funcționeze pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”, a mai spus Avramescu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 24 Dec. 2015, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă