Dacia Unirea se condamnă singură la retrogradare! Laurențiu Ivan: ”E greu de crezut că ne vom menține în Liga 2.” Au mai rămas cinci jucători din lotul cu care s-a început campionatul

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2022, 13:53 Liga 2
Dacia Unirea se condamnă singură la retrogradare! Laurențiu Ivan: ”E greu de crezut că ne vom menține în Liga 2.” Au mai rămas cinci jucători din lotul cu care s-a început campionatul

Laurențiu Ivan (42 de ani), recent numit în funcția de antrenor principal la Dacia Unirea Brăila, a vorbit pentru prima dată despre motivele care l-au făcut să accepte preluarea ”lanternei roșii” a Ligii 2. Un argument a fost faptul că va avea un plan pe termen lung, care, se pare, va continua și după finalul sezonului.

Din discursul afișat de Ivan se arată că la Dacia Unirea Brăila planurile pentru Liga a 2-a au fost date uitării, obiectivul fiind construirea unei echipe de viitor care va juca, în foarte mare măsură, în Liga 3 din sezonul următor.

Laurențiu Ivan: ”Vor rămâne patru-cinci jucători, vom încerca să alcătuim un lot de fotbaliști tineri, din Brăila și Galați” 

Noul antrenor al brăilenilor e conștient de faptul că salvarea de la retrogradare e un miraj foarte îndepărtat, mai ales că nu are la dispoziție nici măcar jucători cu experiență. Concret, din lotul cu care s-a început campionatul mai fac parte doar câțiva fotbaliști, patru-cinci după cum a spus Laurențiu Ivan, iar în locul celor plecați vor fi aduși tineri din Brăila și Galați.

”Am primit cu bucurie această ofertă a clubului la care am jucat. Inițial părea o propunere bună, pe urmă bucuria s-a mai estompat. Împreună cu Marian Samuilă vom încerca să reconstruim o echipă de viitor. Este greu de crezut că noi vom reuși să menținem Dacia Unirea în Liga a 2-a, dar vom încerca să alcătuim un lot de jucători tineri, din Brăila și Galați, care să se descurce onorabil în ultima parte a sezonului competițional în care suntem acum.

Vor rămâne patru-cinci jucători, iar numeric ne-am putea completa lotul cu juniorii de la grupa mare. Dar nu vrem să luăm o căruță de goluri în meciurile care au mai rămas de disputat din Liga a 2-a. Pentru moment nu ar fi nicio tragedie, dar copiii aceștia ar putea fi afectați pe viitor. De aceea încercăm să încropim un lot cu jucători din Brăila și Galați, să creăm o formație cât de cât aproape de valoarea acestui eșalon”, a declarat Laurențiu Ivan, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Diferență mare între Dacia Unirea Brăila și celelalte echipe 

Pentru a doua parte a campionatului Ligii a 2-a, Dacia Unirea Brăila va fi, cel mai probabil, ceea ce a fost în prima parte, un fel de ”sparring partner” pentru celelalte echipe din divizie, chiar dacă Ivan a promis că va face totul ca lucrurile să nu stea așa.

De altfel, e o diferență mare între Dacia Unirea Brăila, ultima clasată, și Astra, penultima clasată, în privința jocului în sine. Chiar dacă în clasament e ecart de trei puncte între ele, formația preluată în această iarnă de Gabriel Manu a avut probleme mari cu depunctările din cauza situației cu banii. În caz contrar, ar fi fost mult mai sus.

Noul antrenor al echipei din Brăila își dorește ca startul pregătirilor în 2022 să aibă loc la data de 10 ianuarie, atunci când majoritatea echipelor din Liga 2 își reiau antrenamentele. ”Din punctul meu de vedere, consider că ar trebui să începem pregătirea pe 10 ianuarie, dacă nu, cel mai târziu pe 12 ianuarie. În primele două săptămâni să definitivăm lotul și după aceea vom mai avea la dispoziție patru săptămâni pentru antrenamente și meciuri amicale. Campionatul Ligii 2 se va relua pe 26 februarie, iar ultima săptămână va fi una în care vom pregăti meciul cu Unirea Slobozia, de pe teren propriu”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Dacia Unirea Brăila, meciuri complicate în ultimele etape ale sezonului regular

După 16 etape din sezonul regular, cu trei runde până la finalul acestuia, Dacia Unirea Brăila este pe ultimul loc în Liga 2, cu 2 puncte, la trei de locul 19, Astra. Formația nou-promovată este singura din campionat fără victorie, având două egaluri și 14 înfrângeri până acum.

Dacia Unirea Brăila are un golaveraj de șapte goluri marcate și 48 primite, iar în 2022, în sezonul regular, le va mai întâlni pe Unirea Slobozia (acasă), Ripensia (deplasare) și Unirea Dej (acasă). În play-out va mai avea șase meciuri de disputat.

Foto: Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patrick-petre-merge-sa-se-lupte-la-promovare-dat-afara-de-la-dacia-unirea-braila-mijlocasul-negociaza-cu-un-club-cu-pretentii-din-liga-2-florentin-petre-o-sa-semneze-19215067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eduard-novak-a-anuntat-ca-ministerul-sportului-va-finanta-academiile-de-fotbal-incepand-cu-2022-sunt-copiii-nostri-si-este-normal-ca-statul-sa-investeasca-in-copii-19214748

Răzvan STÎNGĂ 05 Jan. 2022, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă