OFICIAL | Laurențiu Ivan este noul antrenor al echipei Dacia Unirea Brăila. Clubul a format și un Consiliu Tehnic ”constituit din unii dintre cei mai însemnați fotbaliști din istoria Brăilei”

Marius ANGHEL 03 Jan. 2022, 13:06 Liga 2
OFICIAL | Laurențiu Ivan este noul antrenor al echipei Dacia Unirea Brăila. Clubul a format și un Consiliu Tehnic ”constituit din unii dintre cei mai însemnați fotbaliști din istoria Brăilei”

Dacia Unirea Brăila are un nou antrenor, începând cu primele zile ale acestui an 2022. Laurențiu Ivan (42 de ani), fost jucător al clubului din Brăila, a fost numit în locul lui Florentin Petre, demis la finalul anului trecut după o perioadă de trei ani și jumătate petrecută pe banca tehnică a echipei.

Totodată, conducerea clubului clasat pe ultimul loc în Liga 1 după 16 etape anunță că a format un ”Consiliu Tehnic în vederea susținerii activității antrenorilor”.

Laurențiu Ivan, numit antrenor la Dacia Unirea Brăila. Clubul are și un Consiliu Tehnic

Laurențiu Marin Ivan a activat în ultima sa parte a carierei de fotbalist la clubul din Brăila, chiar până la o vârstă înaintată. Ulterior a rămas în cadrul clubului și a antrenat juniori, dar a fost și antrenor secund al primei echipe în stafful lui Alin Pînzaru.

În vara anului 2019, fostul fundaș al Vasluiului sau Otopeniului era numit antrenor principal la echipa Viitorul Ianca.

Acum, vârsta de 42 de ani, este promovat ca antrenor principal la prima echipă a clubului Dacia Unirea, unde are o misiune imposibilă. Trupa nou-promovată în Liga 2 trebuie să se mențină la acest nivel fotbalistic, însă practic îi este foarte greu, după ce a acumulat doar 2 puncte în primele 16 etape, din sezonul regular mai sunt doar trei runde, iar în play-out va desfășura alte șase meciuri.

Consiliul Director al clubului din Brăila a decis și formarea unui Consiliu Tehnic format din ”unii dintre cei mai însemnați fotbaliști din istoria Brăilei”, Șerban Trofin, Vasile Darie și Adrian Baldovin, care să susțină activitatea antrenorilor, transmite Dacia Unirea.

”Dacia Unirea Brăila dorește sa informeze că începând cu 3 Ianuarie 2022 noul antrenor principal al echipei de seniori este Laurențiu Ivan!
Laurențiu Ivan este născut pe 8 iunie 1979, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din ultimii ani din fotbalul brăilean, având peste 200 de apariții în tricoul echipei noastre!
Deasemenea, clubul nostru informează ca am format un Consiliu Tehnic constituit din unii dintre cei mai însemnați fotbaliști din istoria Brăilei – Șerban Trofin, Vasile Darie și Adrian Baldovin – în vederea susținerii activității antrenorilor.
În scurt timp se va decide componența lotului de jucători și perioadei de pregătire”, a comunicat Dacia Unirea Brăila.

Florentin Petre s-a despărțit de echipă după trei ani și jumătate

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, conducerea clubului Dacia Unirea Brăila a hotărât să ia decizii drastice după o primă parte a sezonului dezastruoasă.

Adunarea Generală a clubului a decis în ședința extraordinară, în 15 decembrie 2021, rezilierea tuturor contractelor staffului tehnic, cât și a jucătorilor echipei de seniori, cu excepția juniori localnici, aceștia din urmă urmând a fi aruncați în luptă pentru a duce la capăt sezonul.

Antrenorul Florentin Petre și-a reziliat contractul cu clubul pe care l-a condus în ultimii trei ani și jumătate, perioadă în care echipa a retrogradat în Liga 3 și a promovat în Liga 2.

Dacia Unirea Brăila este ca și retrogradată din Liga 2

După 16 etape din sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, cu trei runde până la finalul acestuia, Dacia Unirea este pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 2 puncte acumulate și cu cel mai slab golaveraj, atât la goluri marcate, 7, cât și la cele primite, 48.

În 2022, în ultimele trei etape ale sezonului regular, Brăila va mai întâlni echipele Unirea Slobozia (locul 8, acasă), Ripensia (locul 13, deplasare) și Unirea Dej (locul 10, acasă). Ulterior va merge în play-out, unde se intră cu punctajul obținut până atunci și va mai disputa șase meciuri.

Brăila este în acest moment la zece puncte în spatele locului 16, ocupat de FC Brașov, care, practic, ar duce la barajul de menținere în Liga 2. Dacia Unirea are șanse mici să se salveze de la retrogradare, mai ales că va evolua, după cum singură a spus, cu juniori în ultimele meciuri rămase din acest sezon.

Marius ANGHEL 03 Jan. 2022, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă