Velcea: „Avem o echipă bună, peste valoarea Ceahlăului!”

20 Sep. 2011, 17:59 Cupa
Velcea: „Avem o echipă bună,** peste valoarea Ceahlăului!

Poli întâlnește mâine Ceahlăul, în șaisprezecimile Cupei României. Chiar dacă nemțenii evoluează acum pe prima scenă iar ei au fost retrogradați, bănățenii se gândesc la calificarea în turul următor.

„E un meci de Liga I, jucăm cu o echipă de Liga I, noi suntem de Liga I ținând cont de jucătorii cu valoare individuală din lotul nostru. Avem o echipă bună, peste valoarea Ceahlăului. O să alcătuiesc un unsprezece care a jucat de la egal la egal cu Ajax, cu jucători ce au făcut parte din lotul vicecampioanei. În meciul cu Ceahlăul aceștia trebuie să-și demonstreze valoarea. O să încerc să transmit o motivație în plus echipei pentru că și eu și Daniel (Stanciu) am făcut parte din echipa vicecampioană … Nu am considerat niciodată că Ceahlăul e favorită, pornim cu șanse egale. Dacă jucătorii își ating potențialul maxim, nu vom avea probleme. Bineînțeles, este un avantaj că nu suntem obligați să folosim mâine jucători tineri … Ceahlăul e o echipă organizată, agresivă, care nu lasă spații”, a declarat Valentin Velcea, antrenorul bănățenilor.

„Ne așteaptă o partidă dificilă, este o echipă de Liga I. Au o echipă destul de tehnică, trebuie să terminăm meciul în cele 90 de minute, să câștigăm. Avem un examen, să ne vedem potențialul. Suntem motivați, jucăm cu o echipă de Liga I”, a spus și căpitanul Iulian Tameș. Acesta a vorbit și despre nereușitele echipei în preajma careului advers. „Eu prefer să dau o pasă pe culoar decât să trag la poartă de multe ori, e un deficit al meu, am evitat puțin să șutez la ultimul meci. Dar nu cred că din cauza asta nu marcăm. Pasăm destul de bine, ajungem în fața porții dar nu marcăm așa mult”, a adăugat mijlocașul.

Zăgrean, anunțat titular

După ce nu a prins nici banca de rezerve în ultima etapă, atacantul Andrei Zăgrean va reveni pe teren cu Ceahlăul. „Zăgrean o să joace titular, îmi mențin ce am declarat la vremea respectivă”, a anunțat Vali Velcea, care a acuzat în urmă cu câteva săptămâni lipsa de formă a atacantului.

„Poli e în primele șapte din România!”

Team-managerul Daniel Stanciu crede că jocul de Cupă cu Ceahlăul e o oportunitate pentru Poli de a răbufni la decizia federalilor.

„Este o șansă să dăm o palmă celor care ne-au retrogradat, demonstrând că putem învinge o echipă de Liga I. Avem și un public mai numeros, ați văzut câți spectatori au fost la Steaua-Pandurii. După ce am văzut în ultimul weekend uneori chiar ne bucurăm că am ieșit din acea mocirlă. Putem demonstra că suntem mai buni ca Chiajna, Ceahlăul, Steaua sau Oțelul. Suntem și acum mai buni ca cel puțin unsprezece echipe din Liga I. Interesul e mult mai mare la Liga I dar Bistrița-Poli a fost peste multe meciuri din Liga I. După egalul nefericit, rușinos, de la Alba Iulia, Poli trebuie să-și revină. E un joc la fel de greu cu Severinul. Eu am încredere în acești jucători, în tot colectivul tehnic. Nu e greu să revenim în prima liga, trebuie și jocul înbunătățit”, susține Stanciu.

„Alba Iulia a jucat pe o primă mare cu noi, cum nu au avut nici în Liga I. Deja apar indirecte”, a adăugat Daniel Stanciu, care i-a luat apărarea mijlocașului Nicolas Gorobosv, considerat vinovat la faza golului Unirii: „Gorobsov e foarte bun, e mai greu pentru ca unii să înțeleagă. La fiecare gol primit sunt greșeli individuale”.

Poli Timișoara – Ceahlăul Piatra-Neamț se joacă mâine de la ora 17 în șaisprezecimile Cupei României, partida e transmisă în direct pe postul sport.ro.

„Ați văzut ce arbitraje sunt la Liga I, ați văzut un Kovacs ce face, el e considerat bun, e de fapt o rușine, e meritul lui ce s-a întâmplat la Steaua-Pandurii”

Daniel Stanciu, team-manager Poli Timișoara

articol scris de Cornel BIHOLARI

20 Sep. 2011, 17:59 Cupa
Pe aceeași temă