UTA o scoate din Cupă pe rivala ACS Poli. Timișorenii au condus la pauză la Arad și au cedat într-o parte secundă la finalul căreia trăgea de timp

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 20:23 Cupa

UTA așteaptă un adversar de prima ligă în șaisprezecimile Cupei României, deoarece a reușit să o elimine pe teren propriu pe ACS Poli, cu 2-1. Nu a mai fost 3-0 ca în campionat, când câștiga pe 1 septembrie pe „Dan Păltinișanu”, dar nici nu a mai jucat „creierul” Andrei Enescu. La pauză, echipa timișoreană a condus cu 1-0, după golul marcat de Octavian Drăghici, dar Norbert Janos și Alexandru Pop au întors scorul și au adus victoria mult dorită de fanii arădeni.

Cu peste 30 de grade la Arad la ora meciului, UTA nu a arătat deloc ca echipa care a învins-o cu 3-0 în urmă cu 11 zile pe ACS Poli la ea acasă. Arădenii nu au avut mare consistență în atac și, în acest context, ACS Poli a prins curaj. Velcotă (25) a tras în bară la prima mare ocazie a meciului, iar apoi Bîrnoi a trimis peste. Golul a venit în minutul 36, după o centrare bună a lui Filip. Drăghici era nemarcat și a înscris din câțiva metri. Până la pauză, experimentatul atacant al bănățenilor a mai avut o bară transversală, iar oaspeții au intrat în avantaj la cabine.

Schimbare la „față” la pauză

Echipa lui Ionuț Popa a ieșit mai montată de la vestiare și balanța s-a echilibrat în debutul reprizei secunde, când arădenii au atacat mai mult. În minutul 48 a venit golul egalizator, după ce Norbert Janos a tras, Rudolf Avaro i-a deviat șutul, iar Curileac, deși s-a întins, nu a putut să mai scoată mingea.

După o perioadă mai săracă în ocazii, a venit și golul victoriei, în minutul 78. Ionuț Popa l-a trimis în teren la „fix” pe Daniel Vădrariu. Jucătorul s-a dus să execute un corner obținut după ce Curileac a respins un șut al lui Angelo Iuga. După executare, balonul a ajuns din nou la Vădrariu, care a trimis pe lângă argentinianul Rudolf Avaro, ridiculizându-l complet, spre Alexandru Pop, care a înscris golul calificării, iar, acum, în Aradul nou e așteptat un adversar de calibru.

O fază absolut bizară s-a petrecut în ultimul minut al prelungirilor. Atunci, antrenorul lui Poli, Ștefan Nanu, a făcut ultima schimbare pe care o putea efectua. La trecerea timpului, deși echipa sa era condusă și în acele momente trebuia să alerge după egalare!? Poate asta explică și răsturnarea de scor și evoluția celor două echipe în acest meci. ACS Poli a dominat prima repriză și a condus la pauză, în timp ce UTA a defilat în repriza secundă și a întors scorul!

UTA ARAD – ACS POLI TIMIȘOARA   2-1
Norbert Janos 58′, Alexandru Pop 78′ / Octavian Drăghici 36′

Orlic – Cr. Costin, S. Benga, El Hasni, Suslak (Vădrariu 77′) – Coulibaly, Petra – Janos (A. Iuga 74′), Cr. Matei, Dav. Popa (Stahl 46′) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – R. Iuga, D. Dan, Miculescu
Antrenor: Ionuț Popa

Curileac – Haruț (Mrkela 61′), Basic, Melinte, Rudolf – Dav. Pop, D. Codrea – D. Filip, Bîrnoi (Golda 90+4′), Velcotă – Oct. Drăghici (cpt.)(Stere 83′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Opoku, Ciurariu, Românu
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Motorul (Arad); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Marius Bălan (Dej).

 

În campionat, în etapa a 7-a, ACS Poli va juca duminică, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov. UTA are meci sâmbătă, de la ora 12:30, acasă cu liderul Academica Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 20:23 Cupa
Pe aceeași temă