”U” Cluj îl distruge pe Andrei Antonie, arbitrul meciului cu Viitorul Pandurii, pe care îl asociază, printr-un joc de cuvinte, cu patronul gorjenilor. ”O jignire la adresa competiției. Ca și cum ar fi avut o cu totul altă Sarcină”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Mar. 2021, 16:21 Cupa
”U” Cluj îl distruge pe Andrei Antonie, arbitrul meciului cu Viitorul Pandurii, pe care îl asociază, printr-un joc de cuvinte, cu patronul gorjenilor. ”O jignire la adresa competiției. Ca și cum ar fi avut o cu totul altă Sarcină”

Universitatea Cluj a părăsit competiția Cupa României, ediția 2020/2021, în faza sferturilor de finală, după un joc în care toate lucrurile păreau să-i fie favorabile în a obține o calificare istorică în semifinale, ținând cont, în primul rând, că joacă în campionatul Ligii 2.

A organizat pe Cluj Arena partida cu colega de campionat Viitorul Pandurii Târgu Jiu, formație pe care în urmă cu două săptămâni o învingea în Liga 2 la ea acasă, îi era superioară în clasament, a deschis scorul încă din minutul 1 și avea jucătorii și lotul mai valoros.

Două greșeli flagrante ale lui Andrei Antonie au privat ”U” Cluj în meciul cu Viitorul Pandurii

Numai că desfășurarea meciului a luat o întorsătură neașteptată pentru clujeni în special în ultimele 20 de minute. Datorată atât jocului echipei lui Costel Enache, însă și arbitrajului lui Andrei Antonie, cavaler al fluierului din lotul de Liga 1.

După ce Viitorul Pandurii a egalat dintr-un penalty corect acordat la un fault comis de Taub asupra lui Băican, confirmat și de fostul șef al CCA Ion Crăciunescu, în minutul 73 s-a produs o fază care putea schimba decisiv soarta partidei. Buleică îl lovește cu cotul în nas pe Acka, în careu, iar arbitrul dictează simulare și cartonaș galben pentru jucătorul Universității, deși normal ar fi fost să se dea penalty și cu indulgență cartonaș galben pentru fundașul oaspeților. Se aici s-a ajuns la faza în care Srgian Luchin (74) și-a lovit cu capul un adversar și a fost eliminat, iar Viitorul Pandurii a profitat de degringolada din echipa gazdelor și a punctat de două ori prin Daniel Paraschiv, în minutele 77 și 86, stabilit rezultatul final, 3-1.

Clujenii reclamă și neacordarea unui cartonaș roșu pentru Șerbănescu în minutul 43, când l-a lovit cu cotul în gură pe Ilieș, însă arbitrul nici măcar nu a dat fault, iar când a văzut că jucătorul Universității are buza spartă, nu a fost impresionat. Tot fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu confirmă faptul că la această fază trebuia să se dicteze eliminare.

”U” Cluj, comunicat dur față de arbitrajul din meciul cu Viitorul Pandurii: ”Un fluier aiurea face cât 100.000 de vise spulberate”

După joc, ”U” Cluj a reacționat la adresa arbitrajului prin antrenorul Costel Enache și jucătorul Ioan Filip, însă clubul a emis și un comunicat de presă în care își spune dezamăgirea față de centralul Andrei Antonie, despre a cărui prestație spune că a fost ”o jignire la adresa competiției, a fotbaliștilor din cele două echipe, dar și a arbitrilor care își fac meseria cu onestitate și împart dreptatea cu ochii doar pe teren”. Cu un joc de cuvinte în care pomenește de ”Sarcină”, numele finanțatorului din umbră al clubului Viitorul Pandurii, Nicolae Sarcină, ardelenii speculează că Antonie ”ar fi avut o cu totul altă Sarcină” în acest meci, practic, acuzândul că ar fi avut o înțelegere cu oaspeții.

”Pentru istoria” acestui meci, ”U” Cluj a publicat și un videoclip cu cele două faze interpretate greșit de arbitru și care au contribuit la soarta meciului.

”Respectăm Cupa României, o competiție a surprizelor, iar pentru clubul nostru, una a amintirilor plăcute, fie că vorbim de trofeul din 1965, fie, mai aproape de noi, de finala din 2015.
În această seară, competiția ne-a rezervat, însă, o surpriză greu de digerat într-un fotbal normal, dar ușor de ascuns sub preș în fotbalul original de la noi.
Fără să căutăm vreo scuză pentru rezultatul negativ, remarcăm că arbitrajul din această seară a reprezentat o jignire la adresa competiției, a fotbaliștilor din cele două echipe, dar și a arbitrilor care își fac meseria cu onestitate și împart dreptatea cu ochii doar pe teren. E ca și cum arbitrul ar fi avut o cu totul altă Sarcină în această seară.
Într-un astfel de climat viciat, unui club precum FC Universitatea Cluj îi este imposibil să „respire”. Cealaltă variantă, „să te faci frate cu dracu’ până treci puntea”, am refuzat-o mereu de-a lungul istoriei.
Și, cum o imagine face cât 1.000 de cuvinte, la fel cum un fluier aiurea face cât 100.000 de vise spulberate, lăsam aici, pentru „istorie”, câteva imagini din partida de astăzi.
P.S. 1. În minutul 42, Ilieș a fost lovit cu cotul în figură la mijlocul terenului.
P.S. 2. În minutul 73, Acka a fost lovit cu cotul în față, în careul de pedeapsă.”, sună comunicatul clubului Universitatea Cluj.

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Miercuri, 3 martie 2021

În meciul de pe Cluj Arena, din sferturile de finală ale Cupei României, divizionarele secunde ”U” Cluj și Viitorul Pandurii au terminat la scorul de 1-3. Au marcat Mihai Lixandru (1 – autogol), respectiv Alin Țegle (69 – penalty) și Daniel Paraschiv (77, 86).

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Mar. 2021, 16:21 Cupa
Pe aceeași temă