Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mită a arbitrului de către un oficial al clubului Petrolul: ”Îl cunosc pe arbitrul respectiv! Nu e maleabil din acest punct de vedere. Sunt lucruri extrem de grave”

Andreea VISU 28 Mar. 2021, 13:48 Arbitri
Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mită a arbitrului de către un oficial al clubului Petrolul: ”Îl cunosc pe arbitrul respectiv! Nu e maleabil din acest punct de vedere. Sunt lucruri extrem de grave”

Ion Crăciunescu, fostul arbitru internațional și președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, îi ia apărarea arbitrului Andrei Antonie (foto), care ar fi fost mituit de către un angajat al clubului Petrolul Ploiești, înainte de ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 2.

Așa cum ProSport a scris în exclusivitate, Mihai Dogaru, fost arbitru la nivel de liga a treia și cu probleme în trecut de corupție, a fost prins în flagrant în timp ce oferea o sumă de bani arbitrului Andrei Antonie, delegat la meciul dintre CS Mioveni și Aerostar Bacău, din etapa ce va decide echipele calificate în play-off-ul Ligii 2.

Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mituire a lui Andrei Antonie

Intenția angajatului de la Petrolul Ploiești ar fi fost ca arbitrul să o împiedice pe CS Mioveni în drumul către o posibilă victorie cu Aerostar Bacău, pentru a-i ajuta pe ”găzari” să mai spere la o calificare în play-off. Totuși, pe lângă acest meci, Petrolul depinde și de rezultatul jocului ei cu ”U” Cluj, dar și alte două rezultate din partide indirecte, pentru a prinde măcar locul 6 la finalul etapei a 21-a.

Ion Crăciunescu i-a luat apărarea arbitrului Andrei Antonie, pe care îl cunoaște și pe care îl consideră incoruptibil datorită situației financiare bune pe care o are.

”Nu cred că s-a dus cu banii pe stradă. Eu îl cunosc pe arbitrul respectiv. Din punct de vedere al încrederii, ăsta nu are nevoie de bani. Are o situație financiară foarte bună. Familia lui și el o duc foarte bine.

Dacă ai ști că e unul care ia, atunci încerci, dar ăsta nu e maleabil din acest punct de vedere, pentru că este foarte corect.

Sunt lucruri extrem de grave, pentru că e vorba de libertatea ta, nu de viața de arbitru. De a mai fi sau nu în libertate, asta contează cel mai mult. Dacă este o sumă așa de importantă, această judecată merge direct la Parchet. Dar, probele trebuie să fie foarte clare ca să se meargă mai departe.

Dacă există o simplă declarație, care nu poate fi probată sau dacă organele statului nu s-au folosit de instrumentele pe care le au la dispoziție, atunci va fi greu de demonstrat ceva. Sunt niște etape care trebuie parcurse”, a spus Ion Crăciunescu, la DigiSport.

Din informațiile Liga2.ro, flagrantul ar fi avut loc joi.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Andreea VISU 28 Mar. 2021, 13:48 Arbitri
Pe aceeași temă