Ioan Filip, discurs orientat către arbitraj după ce ”U” Cluj a părăsit Cupa României: ”Greșelile au influențat meciul.” Ce s-ar fi întâmplat la eliminarea lui Luchin

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 22:07 Cupa României

”U” Cluj a părăsit Cupa României, după ce a pierdut pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, 1-3, în sferturile de finală. Ioan Filip (31 de ani), unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul lui Costel Enache, a dat vina și pe arbitraj pentru eșec suferit în ultimele 20 de minute, după ce clujenii au condus, cu un autogol, încă din minutul 1.

Ioan Filip, supărat pe arbitraj după ”U” Cluj – Viitorul Pandurii 1-3 

Ioan Filip a evidențiat la finalul partidei, la interviuri, faptul că penalty-ul primit de Viitorul Pandurii, la scorul de 1-0 pentru Universitatea Cluj, nu a fost corect acordat, dar a avut și alte nemulțumiri. Printre ele, eliminarea lui Srgian Luchin din minutul 74.

În schimb, Ioan Filip nu și-a putut explica modul în care el și colegii lui au scăzut atât de mult în repriza a doua, deși în prima repriză jocul s-a legat bine.

”E greu să ai o explicație. Am început bine, 1-0 în minutul 1, câteva oportunități și după. Nu știu ce s-a întâmplat la pauză. Au ieșit mai montați, nu știu dacă a fost penalty pentru ei. Cred că putea să fie lăsat liber jocul. După care, o fază de panalty la noi. Din ce am văzut, l-a lovit direct cu cotul pe Acka. După care la Luchin, am înțeles că adversarul avea deja arcada spartă. S-au împins, i-a curs sânge, a dat arbitrul roșu. Cred că puțin, arbitrul a influențat jocul.

Prima repriză a fost bună, dar în a doua cred că greșelile de arbitraj au influențat meciul. Ei nu s-au apropiat aproape deloc de poarta noastră, nu au avut ocazii de gol. În afară de șutul lui Țegle din prima repriză de la 40 de metri, nu au fost periculoși deloc”, a spus mijlocașul la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Ioan Filip: ”Și fizic am căzut”

Înaintea jocului, antrenorul Costel Enache vorbea despre prospețimea jucătorilor săi, dar Ioan Filip a remarcat apoi, după disputatea meciului, că ”U” Cluj nu a stat prea bine din punct de vedere fizic. S-a referit cu precădere la ultimele 45 de minute.

”Probabil am așteptat prea mult și jocul adversarilor, dar și fizic am căzut. Nu am mai alergat la fel de mult, dar până la urmă asta e strategia noastră. Meciurile celelalte le-am dus bine, dar azi nu ne-a ieșit.

Dacă am ajuns aici, ne doream să ajungem și în semifinale. Ne calificam între primele patru din Cupa României. Ne doream, dar din păcate astăzi nu am putut mai mult. Acum ne axăm pe obiectivul din campionat. Ne gândim la Recea. E greu terenul de acolo, dar e și următorul meci și e cel mai important și cel mai greu”, a mai spus Ioan Filip.

”U” Cluj a mai rămas cu un obiectiv: promovarea în Liga 1 

Acum, Universitatea Cluj a rămas doar cu Liga 2 și cu lupta la play-off. Momentan, ocupă chiar ultima poziție care duce acolo, 6, cu 26 de puncte după 15 partide. Ecartul față de locul 7, FK Csikszereda, e de numai un punct.

Etapa a 18-a o duce pe ”U” Cluj la Recea, pentru un meci cu echipa locală.

Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/costel-enache-mult-mai-calm-la-finalul-meciului-u-cluj-viitorul-pandurii-dupa-ce-in-timpul-sau-a-avut-reactii-uluitoare-de-nervozitate-ar-fi-o-josnicie-din-partea-mea-19172427

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/jucatorii-au-atins-o-performanta-la-care-nici-nu-visau-reactia-lui-flavius-stoican-dupa-ce-viitorul-pandurii-a-facut-20-de-minute-de-vis-cu-u-cluj-si-s-a-califica-19172429

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/calcaiul-lui-taub-capul-lui-luchin-si-glezna-lui-paraschiv-viitorul-pandurii-in-semifinalele-cupei-romaniei-dupa-ce-elimina-u-cluj-pe-cluj-arena-19172376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-u-cluj-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1730-pe-cluj-arena-in-urma-cu-doua-saptamani-la-targu-jiu-ardelenii-castigau-in-campionat-19172286

Andrei PASCU 03 Mar. 2021, 22:07 Cupa României
Pe aceeași temă