Romică Pașcu, după meciul nebun de la Brașov: „Arbitrajul a fost ca pe timpul meu! Se bucurau mai mult decât jucătorii Astrei la final”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 22:04 Cupa
Romică Pașcu, după meciul nebun de la Brașov:**

AFC Astra s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, în urma victoriei, scor 4-3 (3-0, 3-3), după prelungiri, obținută în fața FC Brașov (Liga a II-a), în optimile competiției, giurgiuvenii reușind să se impună cu un gol în minutul 118, după ce au condus cu 3-0 și au fost egalați.

Pentru FC Brașov au marcat Matei ’67, ’90 și Olteanu ’88, iar pentru Astra au înscris Tembo ’17, Budescu ’28, Ioniță ’35 și Dandea ‘118.

Din minutul 100, FC Brașov a evoluat cu un jucător mai puțin, după ce Marius Matei a fost eliminat.

Romeo Pașcu a oferit declarația serii la final, precizând că brigada de arbitri condusă de Iulian Dima a „tras” cu formația oaspete. „Am văzut o brigadă ca pe vremea mea”, o trimitere clară la modul în care echipele mari erau avantajate înainte de 1989 și la jocurile de culise din perioada „Cooperativei”.

„Sunt marcat de faptul că, după 42 de ani în fotbal, văd o brigadă de arbitri ca pe vremea mea. Se bucurau la final mai mult decât jucătorii de la Astra. Domnul Dima a fost depășit de meci. Golul doi marcat de Astra a fost din ofsaid, iar eliminarea la Matei în niciun caz nu a fost acordată corect. În plus, a fost fault și la golul patru înscris de ei.

Îmi amintesc de un meci dintre Oradea și Hunedoara, când eram eu președinte la Oradea. În minutul 90 era 0-0, un jucător de la Hunedoara a tras spre poartă, se vedea că va fi gol, dar arbitrul a fluierat finalul meciului”, a spus Romică Pașcu la Dolce Sport.

„Am făcut spectacol și noi, și ei. A fost un spectacol fotbalistic. Îmi pare rău că Matei a fost eliminat, s-a rupt echilibrul numeric într-un moment când ei ne dominau. Îmi felicit jucătorii”, a declarat și antrenorul brașovenilor, Adrian Szabo, la Dolce Sport

„Am reușit să revenim de la 0-3. Eliminarea mea nu pot să o înțeleg, a fost tipică arbitrajului românesc. Rămânem cu o amintire frumoasă, nu multe echipe reușesc aă înscrie de trei ori cu Astra”, a deschis și atacantul Marius Matei meciul cu Astra.

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 22:04 Cupa
Pe aceeași temă