Rapid CFR și FC Brașov aruncă în joc cel mai bun „11” pe care îl au pentru un loc în optimi

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 12:47 Cupa
Rapid CFR și FC Brașov aruncă în joc cel mai bun

Stadionul Areni va găzdui astăzi, cu începere de la ora 16:30, confruntarea dintre Rapid CFR Suceava și FC Brașov, contând pentru șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal. Gazdele au ajuns în această fază a competiței după ce au trecut de Ceahlăul Piatra Neamț, în vreme ce brașovenii au eliminat echipa CS Paulești, care evoluează în Liga a IV-a prahoveană.

Sucevenii acordă o atenție deosebită acestei competiții, drept pentru care antrenorul Bogdan Tudoreanu a decis să menajeze o serie de jucători în ultimul joc de campionat, de la Bacău. Obiectivul rapidiștilor este să se impună în fața Brașovului și să repete astfel performanța de anul trecut, când au avansat până în faza optimilor de finală.

„Ne dorim foarte mult calificarea și un nou duel cu o echipă de eșalonul întâi, de aceea vom aborda jocul cu cea mai bună formulă de echipă. Știu că Brașovul este o echipă solidă, care excelează pe faza ofensivă, acolo unde evoluează jucători importanți ca Buga, Matei, Codoban sau Rusu. Chiar dacă sunt o echipă cu pretenții, ardelenii nu au plecat prea bine în campionat, însă până acum au avut evoluții mult mai bune la meciurile din deplasare. Cred că șansele de calificare sunt egale, poate cu un mic plus pentru noi, ținând cont că vom evolua pe teren propriu și vom beneficia de sprijinul publicului sucevean”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Brașovenii își doresc la fel de mult să treacă în turul următor, de aceea antrenorul Adrian Szabo a deplasat la Suceava cei mai buni jucători pe care-i are la dispoziție. „Vom alinia pe Areni cea mai bună formulă de echipă, care să ne apropie calificarea. Trebuie să fim profesioniști, să trecem peste oboseală și peste presiunea pusă de fanii suceveni și să câștigăm acest meci. Ne așteaptă însă un meci foarte greu, pentru că Rapid este o echipă bună. Am observat că sucevenii au folosit la ultimele două meciuri din campionat formule de echipă diferite, ceea ce denotă că dispun de un lot echilibrat și competitiv”, a precizat antrenorul Adrian Szabo.

FC Brașov nu va putea conta pe jocul de la Suceava pe aportul jucătorilor Avram, Codoban și Ianc, toți accidentați.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 12:47 Cupa
Pe aceeași temă