Pelici știe de ce Ripensia nu a putut probleme celor de la Sepsi: „Pentru că am fost aerieni la trei cornere”. Csaba Laszlo e supărat și el pe jucătorii săi, deși au câștigat cu 4-1

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 23:39 Cupa

Ripensia a jucat slab în 16-imile Cupei României, unde Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a avut o misiune ușoară și s-a impus lejer, cu 4-1 la Timișoara, pe arena Electrica. Diferența de eșalon a fost vizibilă pe parcursul celor două reprize, chiar dacă, în a doua parte, ripensiștii au tratat jocul ceva mai serios. Alexandru Pelici a recunoscut problemele din jocul echipei sale, iar Csaba Laszlo a spus că trupa sa a făcut greșeli deoarece a simțit că adversarul nu are jucători care pot specula orice greșeală a lor.

Alexandru Pelici: „Nu am reușit să intrăm pe teren la înălțimea sau la miza partidei”

Antrenorul Ripensiei a punctat clar că meciul s-a decis la cele trei goluri luate din cornere identice. „Nu prea am contat în prima repriză. A doua repriză a fost foarte echilibrată și probabil dacă faceam 3-2, putea fi chiar mai îndârjit jocul. Meciul l-am pierdut în prima repriză, pentru că am fost aerieni la trei cornere. Când primești trei goluri din cornere trase aproape la indigo e greu să mai emiți pretenții. Îmi pare rău că nu am reușit să intrăm pe teren la înălțimea sau la miza partidei, pentru că în a doua repriză nu a fost mare diferență. Am avut situații bune de a reveni, cred că am avut patru sau cinci ocazii mari. Am avut și noi faze fixe din apropierea careului pe care, în schimb, le-am tratat cum le-am tratat și le-am executat cum le-am executat. Diferența s-a făcut și la finalizare. Din păcate, am pierdut la un scor mare. Chiar dacă era să ieșim din Cupă, nu trebuia să o facem la diferența aceasta, și, în niciun caz să le ușurăm munca prin tei goluri din cornere în care fiecare știe cu cine să stea. E vorba doar de răspundere, personalitate și responsabilitate”, a precizat Pelici.

Ripensiștii au făcut greșeli mari defensive și în meciul cu Farul, iar în etapele anterioare de campionat, au mai pierdut puncte pe neatenții. Alex Pelici recunoaște că e o problemă a echipei. „Ne supără și ne îngrijorează. Dar nu avem încotro. Știm unde suntem și în ce zonă a clasamentului ne scăldăm. Încercăm să facem mai mult cu toții. E foarte important jocul de duminică. Felicitări Sepsi, mult succes în continuare. Nouă nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe campionat și să acumulăm puncte, pentru că suntem într-o zonă fierbinte”, a mai spus Pelici.

Csaba Laszlo, supărat și el că echipa sa nu a fost 100 la sută concentrată

Antrenorul lui Sepsi, Csaba Laszlo, a spus că, un pic, l-au supărat și elevii săi, în ciuda rezultatului. „Dacă am câștigat cu 4-1 în deplasare, nu pot decât să-mi felicit echipa. Am jucat cu o echipă de Divizia B care vrea să demonstreze că poate juca un fotbal bun. Am meritat victoria, dar am văzut multe greșeli la echipa mea. Nu trebuie să dăm atâtea șanse adversarului. În repriza a doua am făcut prea multe faulturi la 16-20 de metri. Sunt însă fericit că nu s-a accidentat niciun jucător. Unii jucători m-au convins că merită să joace și în campionat, dar vreau mai mult de la echipa mea. Trebuie să marcăm de fiecare dată când avem ocazia. Am văzut că au menajat unii jucători pentru duminică. Viitorul a pierdut cu un adversar de Divizia C, de aceea trebuie să iei fiecare adversar foarte în serios”, a spus antrenorul lui Sepsi.

Tehnicianul covăsnenilor consideră că elevii săi s-au relaxat puțin. „Cred că diferența a făcut-o faptul că jucătorii mei au avut mai multă experiență și calitate. Dacă adversarul avea mai mulți jucători de calitate, poate jocul nu era așa. Pentru că și noi am făcut greșeli. Dacă jucătorii simt că adversarul nu pune presiune și nu are calitate, iau meciul mai ușor. Și ei au văzut asta, și pentru asta am fost puțin supărat”, a mărturisit Csaba Laszlo.

Pentru următorul tur, antrenorul nu se gândește la un adversar anume. „Eu nu vreau un anume adversar. Dacă ai un adversar cu care poți câștiga, e foarte bine. Acum ne concentrăm pe meciurile de la Botoșani și Iași. E o loterie. Ce dă Dumnezenu, trebuie să iei”, a precizat Laszlo.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Sebastian TĂ‚TARU și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Sep. 2019, 23:39 Cupa
Pe aceeași temă