Nicio șansă, nicio speranță. Chindia iese din Cupă după 0-2 cu ACS Poli

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 18:17 Cupa
Nicio șansă, nicio speranță.** Chindia iese din Cupă după 0-2 cu ACS Poli

Chindia s-a prezentat lamentabil, miercuri seară, la Mioveni, în 16-imile Cupei României, și a pierdut fără drept de apel, 2-0, în fața unei formații, ACS Poli, care a lăsat impresia că nici măcar nu a transpirat pentru calificarea în optimi.

Practic, echipa lui Nicu Croitoru a început să joace abia la 0-2, primele ocazii la poarta lui Curileac venind după minutul 70. Până atunci, Târgoviștea arătase doar neputință și crispare, plus semne obscene spre galerie, din partea unuia dintre cei mai slabi oameni de pe teren, Bogdan Dinu. Doman (30, 54) a înscris simplu, în fața unei defensive de carton, care mai putea încasa câteva goluri pe final. Cherchez și Neguț au fost inexistenți la Mioveni, Dinu le-a făcut cadou adversarilor un gol, în tradiția deja cunoscută, aventura din Cupă încheindu-se urât pentru Chindia, într-o seară rece, cu tribune goale și cu multe frustrări.

Condiții bune, organizare acceptabilă

Șefii Chindiei au depus toate eforturile ca meciul să fie organizat ca la carte, și, în mare măsură, le-a și ieșit acest lucru. Totuși, s-au petrecut și faze amuzante la Mioveni, unde efectivul firmei de pază a ajuns cu microbuzul CSM Târgoviște :). Mai mulți dâmbovițeni care lucrează în Scoția au venit la meci cu fulare alb-albastre, iar oamenii de ordine nu le-au permis accesul în sectorul dedicat fanilor Chindiei, crezând că sunt de la Timișoara.

Altfel, aparatele de aer condiționat de la tribuna oficială nu au funcționat, temperatura în respectivele încăperi apropiindu-se de zero grade. Gazonul s-a prezentat însă excelent, intrarea spectatorilor a fost gratuită, oficialii Chindiei pregătind inclusiv programe de meci pentru cei din tribune.

Bogdan Dinu cu tupeu

Cel mai slab om de pe teren și-a dat în petec în repriza a doua a meciului de la Mioveni. Bogdan Dinu le-a arătat suporterilor din galeria proprie semne obscene și a fost fluierat și huiduit copios la fiecare atingere de după momentul rușinos. „Îmi cer eu scuze în numele lui, așa ceva nu se face”, a încercat să rezolve situația căpitanul Dragoș Pătru după meci. „Nu avem soluții pentru linia de fund. Ispas e accidentat, iar Cornel Dinu a ieșit de pe teren cu probleme. De asta l-am băgat pe Bogdan”, a explicat Nicu Croitoru după meci, lăsând să se înțeleagă că așteaptă întăriri în defensivă în pauza de iarnă.

Debut cu dreptul pentru Neaga

Rică Neaga și-a intrat oficial în rolul de manager al echipei din Timișoara. Cunoscut și respectat în Argeș, Neaga a afișat o față zâmbitoare la flash-interviurile care au urmat calificării lui ACS Poli în optimi. „Mă bucur că am câștigat, am făcut un joc bun. Eu personal cunoșteam foarte bine Chindia. Am venit la Timișoara să ajut echipa, nu să stau în birou, la costum”, a declarat fostul stelist, care a lăsat banca tehnică de la Bradu, din Liga a III-a, pentru postul de manager al prim-divizionarei susținute de Primăria Timișoara.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ACS POLI TIMIȘOARA 0-2
Cătălin Doman 30′, 54′

Meilă – Dr. Pătru (cpt.), Vătavu, C. Dinu (Bg. Dinu 34′), Martac – C. Anton – Cr. Neguț, L. Mihai (Pencea 81′), Honciu, Andr. Neagoe (Nisipeanu 85′) – Cherchez
Rezerve neutilizate: Aioani – Parghel, Crinel Stoica, Rosciugă
Antrenor: Nicolae Croitoru

Curileac – Bg. Străuț, Cînu, Șeroni, L. Novak – Cârstocea, Fernando Llorente (I. Roșu 70′), Artean (cpt.) – Bărbuț, Oct. Drăghici (Mailat 63′), Doman (Sîntean 87′)
Rezerve neutilizate: Smaranda – Fridrich, Bocșan, Vraciu
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Arbitru: Eduard Ioniță; Asistenți: Erchian Ionus și Florin Iacob (toți din Constanța).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: muscel-argeș.ro

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 18:17 Cupa
Pe aceeași temă