Moment istoric la Sibiu! S-a aprins nocturna pe stadionul Municipal. FC Hermannstadt joacă miercuri cu FCSB pentru o calificare în semifinalele Cupei

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 22:34 Cupa

Pentru prima dată în istoria orașului Sibiu, arena de fotbal va găzdui un meci la lumina reflectoarelor. Dacă vremea va permite și nu se va ajunge la amânare, miercuri, începând cu ora 18:30, FC Hermannstadt va fi gazda jocului cu vicecampiona FCSB, în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2017-2018.

Până atunci, duminică seară, organizatorii au probat instalația de nocturnă mobilă adusă din Italia. Astfel, stadionul Municipal din Sibiu a fost luminat în premieră de reflectoare.

Pregătirile pentru meciul cu FCSB au intrat în linie dreaptă. După ce, săptămâna trecută, au fost ridicate cele patru schele pe care este instalată nocturna și au fost montate ledurile, duminică seara lumina s-a aprins pentru prima dată pe arena din Parcul Sub Arini în istoria de 91 de ani a acestuia. Probele au continuat și în cursul zilei de luni, iar marți seara este de așteptat ca jucătorii lui Alexandru Pelici să poată face un antrenament în nocturnă, pentru ca, miercuri, de la ora 18:30, pe să se desfășoare jocul dintre echipa din Liga 2 și cea din Liga 1 antrenată de Nicolae Dică.

Birț răspunde în scandalul biletelor pentru meciul cu FCSB

În altă ordine de idei, la finalul săptămânii trecute, președintele FC Hermanstadt, Teodor Birț, a făcut „lumină” în cazul zvonurilor și acuzațiilor apărute la Sibiu cu privire la comercializarea biletelor pentru jocul cu FCSB. Oficialul a explicat de ce a apărut o „criză” a biletelor de la tribuna întâi, cele în valoare de 50 de lei.

„Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, cu toate că eu unul consider că nu este o greșeală, ar fi că am ținut cont, în felul în care am împărțit biletele, de jucătorii și colaboratorii noștri, de toți cei care muncesc în club… Nu cred că există un club în lumea asta unde jucătorii să meargă să își cumpere bilete de la casele de bilete. Nu au primit un număr mare de bilete însă. Este normal ca jucătorii să își vadă de pregătire, nu să umble pe la casele de bilete. La fel și stafful, la fel și ceilalți oameni apropiați nouă. Dacă am greșit când am gândit așa, atunci îmi asum această greșeală. (…) De asemenea, suntem obligați să asigurăm un anumit număr de bilete organizatorilor competiției, Federația Române de Fotbal, și sponsorilor Cupei României. Le-am dat la tribuna întâi, pentru că am preferat ca tribuna zero să fie doar a sibienilor. Din această cauză, fără să ne dăm seama, ne-am trezit, în momentul în care am început să comercializăm biletele, că nu mai sunt bilete cu 50 de lei. Bilete pentru meciul cu FCSB mai sunt și astăzi de vânzare”, a spus Birț.

Oficialul clubului sibian a infirmat alte câteva zvonuri apărute în mediul online sau în rândul suporterilor. „Faptul că apar bilete de vânzare pe diverse canale, în mediul online, la diverse prețuri, asta nu e treaba noastră. Noi nu putem controla aceste lucruri. Oricine cumpără un bilet, a doua zi îl poate vinde oricui dorește. Acele zvonuri conform cărora, cu două săptămâni înaine de meci, erau persoane care aveau deja bilete, sunt total greșite. Biletele au venit abia luni după-amiază, iar noi le-am scos la vânzare marți. Fiecare este liber să spună ce vrea, trăim într-o țară liberă, dar asta nu înseamnă că este și adevărat. Sau că ar fi cumpărat cineva 80 de bilete… Sunt exagerări!”, a mai afirmat Teodor Birț.

Celelalte trei sferturi de finală din Cupa României sunt CS U Craiova – Dinamo, Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu și FC Botoșani – CSM Politehnica Iași.

Foto: Tribuna

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 22:34 Cupa
Pe aceeași temă