Meciul cu ASA Târgu Mureș din 16-imi rămâne un eveniment de referință în istoria Bucovinei Pojorâta. Aproape o treime din locuitorii comunei au fost prezenți la meci

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 13:08 Cupa
Meciul cu ASA Târgu Mureș din 16-imi rămâne un eveniment de referință în istoria Bucovinei Pojorâta.** Aproape o treime din locuitorii comunei au fost prezenți la meci

Evenimentul major prilejuit de vizita vicecampioanei ASA Târgu Mureș la Pojorâta, cu ocazia partidei din șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, a fost onorat așa cum trebuie de comunitatea locală. Aproape o treime din cei 3.000 de locuitori au fost prezenți marți după-amiază pe stadion, însă au fost mulți iubitori ai fotbalului veniți și din localitățile apropiate.

Chiar dacă rezultatul final de 1-4 a fost nefavorabil echipei pregătite de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely, oamenii s-au bucurat că au participat la o sărbătoare fotbalistică și i-au aplaudat la final atât pe fotbaliștii echipei favorite, Bucovina, cât și pe învingători, cărora le-au urat succes pe mai departe în competiție.

Ardelenii, în frunte cu președintele Bogdan Mara, s-au arătat chiar impresionați de modul în care au fost primiți la Pojorâta și de ospitalitatea afișată de oficialii echipei gazdă. „Felicit echipa gazdă pentru prestația din teren, însă cuvinte de laudă merită de asemenea organizatorii, pentru ceea ce au realizat, și publicul de pe stadion, pentru atmosfera creată. Cupa României este recunoscută ca fiind competiția surprizelor, de aceea important este că jucătorii noștri au dat dovadă de caracter, au jucat serios și au învins. Nici jucătorii echipei gazdă nu au jucat rău și au contribuit din plin la spectacolul fotbalistic. Până la urmă valoarea și-a spus cuvântul, iar totul a ieșit perfect pentru noi”, a declarat oficialul mureșenilor.

Trebuie semnalat faptul că în ultimul sfert de oră al partidei a evoluat pentru ASA și tânărul fundaș central Robert Dumitru Candrea, în vârstă de 20 de ani. Acesta este dornean de origine, iar primii pași în fotbal i-au fost călăuziți de antrenorul secund al Pojorâtei, Mihăiță Szekely.

Cu toate că au pierdut, fotbaliștii gazdă trăiesc cu satisfacția că au dat totul pe teren și în multe momente ale partidei s-au ridicat la nivelul echipei vicecampioane naționale. „Am întâlnit o formație foarte bună, care a venit la Pojorâta cu formula standard, din care nu au lipsit jucători de calibru, precum Brandan, Mureșan, Golanski, Axente sau Manolov. Mă bucur că am reușit să dau un gol frumos, iar după munca depusă pe teren cred că meritam cu prisosință această reușită de onoare. Sper că lumea a plecat mulțumită de la stadion și îi așteptăm să fie în număr la fel de mare alături de noi și sâmbătă, cu prilejul meciului de campionat cu ACS Berceni, din etapa a V-a a Ligii a II-a”, a precizat mijlocașul Cornel Căinari.

CITEȘTE și CRONICA meciului dintre Bucovina Pojorâta și ASA Târgu Mureș

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Sep. 2015, 13:08 Cupa
Pe aceeași temă