Leo Grozavu revine pe „Ilie Oană”! Opinia lui Costel Enache după ce Petrolul a picat cu Sepsi în sferturile Cupei: „Va fi un meci cât se poate de dificil.”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 13:03 Cupa

Petrolul și-a aflat, luni, adversarul din faza sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020. Echipa ploieșteană a fost extrasă penultima din urnă și a picat cu prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a opta clasată în Liga 1 după 24 de etape, formație care este antrenată de Leo Grozavu.

După ce a eliminat până acum Sportul Snagov (1-0), în faza a IV-a, Industria Galda (1-0), în 16-imi, și Sănătatea Cluj (7-0), în optimi, Petrolul, singura reprezentantă a Ligii 2 rămasă în cursa pentru Cupa României, va întâlni în sferturi chiar formația pregătită de Leo Grozavu, antrenorul care a condus echipa ploieșteană în prima parte a sezonului trecut, după promovarea în Liga 2. Grozavu a stat la Petrolul în perioada iunie – octombrie 2018, fiind demis din cauza rezultatelor slabe. Din luna noiembrie a anului 2019 o conduce pe Sepsi.

Actualul antrenor al Petrolului, Costel Enache, a analizat într-o notă de echilibru adversarul din sferturi. „E greu de spus dacă ar fi fost vreun adversar pe care ni l-am fi dorit în această fază a competiției, pentru că toate formațiile care au rămas în cursă sunt valoroase și greu de gestionat. Fără doar și poate, Sepsi este o echipă bună, care reprezintă un club bine organizat, și va fi, bineînțeles, un meci cât se poate de dificil. Dar asta nu înseamnă cu nu ne vom lupta pentru șansele noastre, indiferent cum par ele la acest moment, mari sau mici! Este de datoria noastră să ne batem și să facem tot posibilul astfel încât să mergem mai departe în Cupa României”, a spus Enache pentru site-ul oficial al echipei ploieștene.

Meciul dintre Petrolul și Sepsi se va disputa în intervalul 3-5 martie, pe stadionul „Ilie Oană”, data exactă a partidei nefiind încă stabilită de către televiziunile deținătoare de drepturi pentru această competiție.

Meciurile din faza sferturilor Cupei României:

Academica Clinceni – Dinamo
Politehnica Iași – Universitatea Craiova

FC Hermannstadt – FCSB
Petrolul Ploiești – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Petrolul are încă două amicale programate în cantonamentul din Turcia

Altfel, Petrolul a intrat în a doua săptămână de pregătire în cantonamentul de la Side, Turcia. Echipa condusă de Costel Enache are programate pe zi câte două antrenamente, iar astăzi, de la ora locală 17:00, va susține penultimul test al acestui al doilea stagiu de pregătire efectuat în această iarnă în Turcia. „Lupii” o vor întâlni pe divizionara secundă rusă FC Avangard Kursk (locul 14). Joi vor avea ultimul amical, cu colega de eșalon Metaloglobus București, pentru ca vineri să fie programată revenirea acasă.

În precedentele jocuri test, echipa ploieșteană a obținut următoarele rezultate: 2-0 cu FK Kyzylzhar (L1 Kazahstan), 3-2 cu Budaorsi SC (locul 12 L2 Ungaria), 3-1 cu BFC Siofok (locul 6 L2 Ungaria), în primul cantonament din Antalya, 5-0 cu SR Brașov, la Ploiești, 1-1 cu FC Nizhny Novgorod (locul 11 L2 Rusia), 0-0 cu SKA Khabarovsk (locul 8 L2 Rusia) și 2-1 cu FK Graficar Belgrad (L2 Serbia), în al doilea stagiu din Turcia.

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 11 Feb. 2020, 13:03 Cupa
Pe aceeași temă