Goliat l-a învins pe David, în șaisprezecimile Cupei României! ACS Poli merge mai departe după duelul cu concitadina ASU Poli

Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 20:16 Cupa

Până la urmă, povestea biblică nu s-a repetat și în cazul duelului dintre cele două Poli. Goliat (ACS Poli) l-a răpus pe David (ASU Poli), cu 1-0, grație golului marcat în minutul 52 de Camaldine Abraw, la o fază gândită de Croitoru și Crețu. Echipa suporterilor l-a avut pe Marius Staicu într-o formă lamentabilă, cu ratare imensă și aproape de autogol. Partida a fost una cu sub 3.000 de spectatori în tribune, cu o primă repriză în care nu s-a văzut diferența dintre cele două echipe de nivel diferit. Totuși, prim-divizionară a dominat repriza a doua, cu mențiunea că ASU a fost aproape de egalare. La final, s-a strigat din Peluza Sud tradiționalul „AC Recaș nu e Poli”.

Cu dezamăgitor de puțină lume la stadion, prima repriză a „războiului” fratricid nu a început cu un ritm grozav. În minutul 10, gazdele au cerut penalty la o ciocnire între Cornel Predescu și Bocșan, dar arbitrul Haidiner a lăsat jocul să continue. Echipa suporterilor a avut o ocazie în minutul 16, la șutul aceluiași Predescu, reținut însă de Smaranda. Loviturile libere ale prim-divizionarei, executate de Crețu și Țigănașu, nu au fost problematice, iar în minutul 28, Staicu a avut o ratare ca în curtea școlii, după ce Predescu l-a lansat în careu, dar atacantul a tras efectiv în bătaie de joc, deși era singur cu Smaranda.

Fază de cascadorii râsului la poarta lui Dur-Bozoancă

ACS Poli a avut ocazia principală a reprizei în minutul 34, la șutul căpitanului Artean, care s-a dus puțin peste poarta lui Dur-Bozoancă. O gafă mare putea duce la deschiderea scorului în minutul 39. Țigănașu a bătut o lovitură liberă din lateral-dreapta, iar mingea a ajuns la Marius Staicu, care a fost aproape să își dea autogol, după ce a reluat cu capul în bara trasversală. De acolo, mingea a ajuns la Abraw, care a reluat pe lângă buturi, din foarfecă, și l-a lovit și pe Ignea. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0, cu tensiuni între cele două echipe, pe gazon, după fluier.

ACS Poli și-a intrat în „drepturi” în repriza a doua

Poli cea din prima ligă a controlat jocul mai serios în debutul reprizei a doua. Croitoru a trimis mingea lung în careu, de unde Crețu i-a centrat lui Abraw. Atacantul togolez era nemarcat, și a înscris ușor, din 10 metri. Peste cinci minute, Artean a tras în bara laterală, un șut sănătos. Același căpitan a trimis din nou în bara, de data aceasta în partea opusă, peste două minute, la o dominare evidentă a echipei ajunsă oaspete pe propriul stadion. Mailat a avut o cursă excelentă pe stânga, dar a preferat să irosească mingea decât să îi paseze lui Abraw.

Jocul s-a animat la ambele porți

În minutul 65, echipa lui Ionuț Popa a avut o șansă importantă, după ce Crețu a centrat pentru același Camaldine Abraw în fața porții, și doar intervenția excelentă a lui Krausz a făcut să nu fie gol. Deși ASU Politehnica juca cu doi atacanți, a urmat un șut puțin pe lângă, a lui Munteanu. Replica echipei suporterilor a venit cu un șut periculos al lui Predescu, din careu, care s-a dus puțin pe lângă bara a doua, iar Smaranda era departe de fază. A urmat o lovitură de cap trimisă de Krausz pe lângă buturi, în minutul 76.

ASU Politehnica aproape de gol. Smaranda a intervenit salvator

Deși timpul părea că se scurge în favoarea ACS-ului, ASU ar fi putut egala în minutul 86. Nou-intratul Ghinescu a pasat din stânga în centru pentru Sorescu, care a tras la poartă. Smaranda a deviat și după s-a culcat pe minge, iar până la final, echipa lui Bogdan Andone nu a putut face nimic pentru a trimite meciul în prelungiri și nici pentru a-i bucura pe fani.

Prima întâlnire istorică dintre cele Politehnici timișorene a fost decisă de togolezul Camaldine Abraw. Echipa primarului Robu a învins-o astfel la limită pe cea a suporterilor alb-violeți.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ACS POLI TIMIȘOARA   0-1
Camaldine Abraw 52′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Coadă – Sorescu, A. Ignea, C. Predescu, I. Plămadă (Bădăuță 61′) – M. Staicu (Ghinescu 83′)
Rezerve neutilizate: Fișteag – Crișanov, Ciuricici, Măd. Stancu, Țugui
Antrenor: Bogdan Andone

Smaranda – Val. Crețu, Bocșan, Melinte, Țigănașu – Artean (cpt.), Vașvari – Al. Munteanu (Doman 85′), M. Croitoru (Curjuric 66′), Bîrnoi (Mailat 46′) – Abraw
Rezerve neutilizate: Curileac – Bianconi, Ciucur, Haruț
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Dan Păltinișanu (Timișoara – Timiș); Spectatori: 3.000; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Stelian Slabu (Brașov) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI (Mediafax foto)

 
Marius ANGHEL 25 Oct. 2017, 20:16 Cupa
Pe aceeași temă