Golgheterul surprizei Hermannstadt visează la încă o seară mare: „După dubla cu FCSB am primit mai multe mesaje decât de ziua mea”. Finala cu Craiova va schimba destine

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 26 May. 2018, 14:31 Cupa

Bogdan Rusu are 21 de goluri marcate pentru Hermannstadt în Liga a 2-a și Cupa României. Cele mai importante sunt cele din partida cu FCSB. Atunci, Rusu a marcat o „dublă” și spune că a primit cele mai multe mesaje de felicitare din viața lui. Jucătorii Sibiului sunt conștienți că s-ar putea să nu mai joace niciodată într-o finală de Cupa României și că acest meci cu CS U Craiova, de duminică seară, de la ora 21:00, le-ar putea schimba viețile.

Rusu, atacantul care a jucat în Liga 1 cu Astra, 23 de meciuri, își trăiește visul, la cel mai bun sezon al carierei.

Bogdan, sunteți pregătiți? Aveți emoții?
Pregătiți, normal. Emoții nu avem. De ce să avem acum? Am mai jucat cu echipe din Liga 1. Cu toate că este un meci unic pentru majoritatea dintre noi. Poate unii o dată în viață ajung să joace o finală.

Era o nebunie să vă gândiți că veți juca finala, atunci când ați început meciurile din Cupa României?
Nu a fost o nebunie să ne gândim, pentru că principalul obiectiv a fost să promovăm. Am luat Cupa meci cu meci și am ajuns aici. În afară de Galda, echipa cu care am jucat primul meci, toate celelalte au fost de Liga 1 (n.r. – Voluntari, Juventus, FCSB și Gaz Metan Mediaș). Probabil nu ne-au luat în serios și asta ne-a ajutat.

„Ne vor considera o echipă de Liga a 2-a, indiferent de ce le zice antrenorul”

Dar nu cred că vă gândeați la finală, când ați început.
Nu, asta e clar. Am luat meciurile pe rând.

Faptul că sunteți priviți outsideri este un avantaj?
Da, probabil asta gândesc și cei de la Craiova. Vin relaxați, cum au venit și celelalte echipe de Liga 1. Chiar dacă antrenorul le zice că suntem o echipă bună, tot mentalitatea aia o au. Ne consideră o echipă de Liga a 2-a.

Simțiți că nimic nu mai este imposibil?
Da, asta e clar. La ce joc am arătat, ne putem bate cu ei pentru Cupă.

Ar fi un an mai bun decât ați visat, dacă ați câștiga și finala Cupei?
Ar fi ceva ideal. Eu aș fi foarte bucuruos. Anul perfect, pentru mine, pentru toate lumea.

„Cred că este meciul carierei pentru noi, toți. Ne poate schimba carierele”

Este meciul carierei pentru tine?
Da, pot spune că este meciul carierei. Cred că pentru toți. Dacă vom câștigăm acum, sunt aproape 40 de ani de când o echipă din Liga a 2-a n-a mai câștigat o finală. Oricum s-a făcut istorie la Sibiu, dar am mai scrie o pagină de istorie.

Ai fost omul meciului cu FCSB. Cum ar fi să se repete istoria și cu Craiova?
Ar suna minunat. Așa a fost să fie atunci. Sper să fac un meci bun și să câștigăm, nu neapărat să fiu eu omul meciului. Cred că am făcut cel mai bun sezon din carieră. Am întâlnit oameni care mi-au dat încredere aici.

S-a schimbat viața ta, după ce ai marcat două goluri cu FCSB?
În afară că am primit mai multe mesaje decât la ziua mea, nu (râde). Poate am mai multă încredere în mine.

S-ar putea schimba viețile voastre după acest meci, dacă veți câștiga?
Da, e posibil și asta. Depinde de noi, depinde de cum vom gestiona partida, de cum vom juca. Pentru noi toți este o șansă să arătăm tot ce putem de când ne-am apucat de fotbal și până acum.

A doua clasată din Liga 2, FC Hermannstadt, va juca duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională, finala Cupei României împotriva prim-divizionarei CS U Craiova. Pentru a ajunge în această fază a competiției, echipa sibiană a trecut de Industria Galda (3-1), FC Voluntari (1-0, după prelungiri, 0-0 după 90 de minute), Juventus București (2-0), FCSB (3-0) și Gaz Metan Mediaș (1-0 la Sibiu și 3-2 la Mediaș).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 26 May. 2018, 14:31 Cupa
Pe aceeași temă