Alexandru Dandea și Bogdan Rusu au coborât în Liga 3! Vor juca la o echipă care țintește promovarea și este condusă de un antrenor cu care au mai lucrat

Adrian MUJEA 07 Aug. 2024, 12:37 Liga 3
Alexandru Dandea și Bogdan Rusu au coborât în Liga 3! Vor juca la o echipă care țintește promovarea și este condusă de un antrenor cu care au mai lucrat

După ce sezonul trecut, primul petrecut în Liga 3, a ratat accederea în Liga 2 în urma barajelor de promovare, SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat în această vară două transferuri importante pentru noua ediție de campionat.

Au semnat fundașul Alexandru Dandea (36 de ani), care a promovat în prima ligă cu Gloria Buzău și a jucat două partide în noul sezon, și atacantul Bogdan Rusu (34 de ani), ultima dată la Campionii FC Argeș, cu care a jucat în play-out-ul Ligii 2.

Primele mutări în Zăvoi au venit pe banca tehnică, acolo unde a fost numit antrenor principal Eugen Beza, alături de preparatorul fizic Ștefan Bulmaga.

Alexandru Dandea a promovat cu Gloria Buzău, a debutat în noul sezon de primă ligă, dar s-a retras la SCM Râmnicu Vâlcea, în Liga 3

SCM Râmnicu Vâlcea și-a restructurat lotul în această vară, cu intenția să atace promovarea în Liga 2, obiectiv de care a fost aproape sezonul recent încheiat.

Cel mai important transfer al verii este cel al fundașul central Alexandru Dandea (36 ani), jucător originar din Drăgășani (Vâlcea). Dandea a jucat sezonul trecut la Gloria Buzău, echipă cu care a reușit promovarea în primul eșalon. De altfel, fundașul a jucat câte o repriză pentru buzoieni în primele două etape din sezonul actual al SuperLigii, apoi și-a reziliat contractul cu Gloria de comun acord.

Alexandru Dandea și-a început cariera la CSM Râmnicu Vâlcea și a mai jucat la Arieșul Turda, CS Turnu Severin, Dinamo, Hoverla (Ucraina), Astra, Metalul Reșița, FC Hermannstadt, Rapid, CSC Șelimbăr, Minaur Baia Mare, FC Brașov SR, CS Mioveni și Gloria Buzău.

  • Cu Astra a ieșit campion în 2016 și a câștigat și Supercupa.
  • Dandea a lucrat cu Eugen Beza atât la FC Hermannstadt, cât și la CC Șelimbăr.
Alexandru Dandea, în meciul de debut al Gloriei Buzău în prima ligă, contra Petrolului, la 15 iulie 2024.

Bogdan Rusu, după Eugen Beza la Râmnicu Vâlcea

Un alt transfer important este cel al atacantului Bogdan Rusu (34 ani), ultima dată la Campionii FC Argeș, în Liga 2, unde nu a fost păstrat de noul antrenor Nicolae Dică.

În această vară, după despărțirea de piteșteni, Rusu s-a antrenat aproape de casă, cu echipa din Liga 3 Olimpic Zărnești, și ea ajunsă în barajele de promovare și eliminată chiar de echipa din Vâlcea.

Acesta are o vastă experiență și a mai jucat la FC Ghimbav, Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra, Astra 2, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul, Dunărea Călărași, CS Mioveni și FCSB.

  • În cariera sa are mai multe promovări în prima ligă, iar cu Eugen Beza a lucrat la FC Hermannstadt și CFC Argeș.
Bogdan Rusu a jucat în 24 de meciuri din 25 pentru CFC Argeș, în sezonul trecut de Liga 2, pentru care a înscris 4 goluri.

Încă șase jucători achiziționați de trupa vâlceană, care are și mulți plecați

Cu SCM Râmnicu Vâlcea au mai semnat în această vară Denis Tudorescu (Universitatea Craiova), Marius Neicu (ACS Oltul Curtișoara), Alexandru Sălcianu (CSM Slatina), Robert Gliga (CSC Șelimbăr), Cătălin Pîrvulescu (Viitorul Dăești) și Andrei Iana (CS Dinamo București).

Vâlcenii s-au despărțit de I. Săraru, L.Săraru, Tilioiu, Bg. Geantă, Bîrzan, Fl. Lazăr, Diaconescu, Dumitru, Simeanu, Cruceru, Lăzărescu, M. Iordache și Roșianu.

SCM a obținut victorii pe linie în amicalele din această perioadă de pregătire: 1-0 cu Vulturii Fărcășești, 2-0 cu Sparta Râmnicu Vâlcea și 1-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Vor mai urma amicale cu Unirea Bascov, Viitorul Dăești și Gilortul Târgu Cărbunești.

Echipa pregătită de Eugen Beza va disputa primul joc oficial miercuri, 7 august, de la ora 17:30, în Turul 2 al Cupei României, la Târgu Cărbunești, cu Gilortul.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Adrian MUJEA 07 Aug. 2024, 12:37 Liga 3
Pe aceeași temă