Reușitele lui Bogdan Rusu o duc pe SCM Râmnicu Vâlcea, în premieră, în grupele Cupei României. ”Trebuie să dau goluri, asta e meseria mea, altfel nu ești bun nicăieri”

Adrian MUJEA 28 Aug. 2024, 23:48 Cupa României
Reușitele lui Bogdan Rusu o duc pe SCM Râmnicu Vâlcea, în premieră, în grupele Cupei României. ”Trebuie să dau goluri, asta e meseria mea, altfel nu ești bun nicăieri”

SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat în premieră în grupele Cupei României, după ce a câștigat, marți, cu scorul de 3-2 (2-0), în deplasarea de la Minaur Baia Mare.

Cele două echipe care la finalul acestei săptămâni debutează în noul sezon de Liga 3 și-au etalat ”vedetele” în meciul direct, iar cele ale vâlcenilor au fost mai prolifice.

Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea, meci spectaculos în Cupa României, cu cinci goluri

Cu gândul la grupele Cupei României, cele două formații din Liga 3, Minaur și SCM Râmnicu Vâlcea au oferit, marți, la Baia Mare, un joc spectaculos, cu multe goluri.

Vâlcenii au deschis scorul în minutul 20 prin noul lor vârf vedetă Bogdan Rusu, în sezonul trecut fost la Campionii FC Argeș. Apoi, SCM și-a majorat avantajul în minutul 28, prin Sebastian Ivan și părea că a închis jocul, mai ales că, în finalul primei reprize, portarul Gherguș a parat o lovitură de pedeapsă executată de Paul Batin.

Totuși, nu s-a întâmplat așa, fiindcă Minaur a redus din handicap în minutul 60, prin Sergiu Ciocan. Apoi, trupa din Baia Mare preluată în această vară de Francisc Dican și Romulus Buia a atacat în valuri, iar în minutul 86 a reușit egalarea prin Raul Vitan.

Când toată lumea se pregătea de prelungiri, cu două minute înainte de final, Bogdan Rusu a reușit ”dubla” și a adus calificarea vâlcenilor în grupele Cupei României, acolo unde pot aduce în Zăvoi echipe din primul eșalon.

  • SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Ct. Pîrvulescu, Dandea (cpt.), Sălcianu, Rob. Gliga (Den. Tudorescu 81′), Neicu (Ed. Sîrbu 62′), Vl. Ionescu, Fl. Pîrvu, Bg. Rusu, C. Neagu (Iana 73′), Seb. Ivan (Ov. Popescu 81′).
    Rezerve neutilizate: Gageatu – R. Georgescu, Bărbuți, Cl. Trașcă, Zăvoi.

Bogdan Rusu are deja șase goluri marcate pentru SCM Râmnicu Vâlcea: ”Dacă nu dai goluri, nu ești bun nicăieri”

Cu șase goluri și trei pase decisive reșite pentru echipa lui Eugen Beza în cele trei jocuri oficiale de Cupa României disputate în acest sezon de SCM Râmnicu Vâlcea, atacantul Bogdan Rusu (34 de ani) pare să fie golgheterul care a lipsit vâlcenilor în sezonul trecut, când s-a ratat promovarea în Liga 2 după trei baraje disputate.

”Pentru mine nu a fost o surpriză că am venit să joc la Liga 3, mi-am dorit să îmi fie mie bine și să fiu liniștit. Așa dau randamentul cel mai bun. Puteam să merg lejer la Liga 2, dar nu a fost vorba de bani, mi-a plăcut colectivul de la Vâlcea și am vrut să fiu și aproape de familie. Ca atacant trebuie să dau goluri, asta este meseria mea, dacă nu dai, nu ești bun nicăieri, dar prioritar este obiectivul echipei, să câștige ea”, a declarat atacantul care cu doi ani în urmă juca la FCSB, inclusiv în opt jocuri din Conference League.

În sezonul trecut, Rusu a jucat în Liga 2 la Campionii FC Argeș, pentru care a înscris 4 goluri în 24 de meciuri.

”E frumos să aducem la Vâlcea echipe de SuperLigă”

Noul vârf al vâlcenilor speră să joace în grupele Cupei României contra unor echipe de SuperLigă, după ce în această ediție s-a trecut de Gilortul Târgu Cărbuneşti (3-3, 4-5 după prelungiri / Turul 2) și CS Mioveni (3-2 / Turul 3).

”Până acum avem un parcurs bun. Mai mult a fost un obiectiv al echipei să ajungă în grupele Cupei. Sincer, aș vrea să picăm doar cu echipe de SuperLigă, chiar și mai slab cotate și, de ce nu, poate să ne calificăm mai departe. Ar fi frumos și pentru Vâlcea să jucăm aici cu echipe de SuperLigă, ține și de televiziuni, dar Cupa e competiția surprizelor, se poate întâmpla orice”, a anunțat Bogdan Rusu.

Bogdan Rusu: ”Am venit la Vâlcea să promovăm”

Vineri, de la ora 18:00, noua echipă a lui Eugen Beza debutează în campionatul Ligii 3, urmând să joace în Zăvoi cu Jiul Petroșani. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

”Cred că toți jucătorii care au venit la SCM în această vară, cu nume, am venit să promovăm, nu doar să trecem pe la Vâlcea. Momentan, primul nostru obiectiv este să mergem în play-off la Liga 3, apoi la baraj și acolo cine va fi mai bun va promova. Pe noi nu ne sperie nimeni. Eu sper să o ținem pe aceeași linie ca și până acum”, a mai afirmat Rusu.

În cariera sa, atacantul originar din Brașov a mai jucat la FC Ghimbav, Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra, Astra 2, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul Ploiești, Dunărea Călărași, CS Mioveni, FCSB și Campionii FC Argeș.

Foto: Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 28 Aug. 2024, 23:48 Cupa României
Pe aceeași temă