FC Hermannstadt îl acuză pe arbitrul Cătălin Popa pentru motivul care a dus la amânarea meciul cu FCSB. „În tribune erau 12.000 de oameni care stăteau în frig. Să-și asume”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 23:23 Cupa
FC Hermannstadt îl acuză pe arbitrul Cătălin Popa pentru motivul care a dus la amânarea meciul cu FCSB.**

Meciul dintre FC Hermannstadt și FCSB, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, care ar fi trebuit să se desfășoare miercuri, de la ora 18:30, pe stadionul Municipal din Sibiu, în premieră la lumina nocturnei, a fost reprogramat pentru a doua zi, joi, de la ora 14:00. Decizia a fost luată de către brigada de arbitri condusă de piteșteanul Cătălin Popa și e contestată de conducătorii clubului din Liga 2.

La ora la care ar fi trebuit să înceapă partida, arbitrul a decis amânarea cu o oră a acesteia, recomandându-le organizatorilor să degajeze de gheață și de zăpadă suprafața de joc. Cum terenul nu a putut fi curățat în totalitate, Cătălin Popa a luat hotărârea, conform regulamentului, de a amâna jocul pentru a doua zi.

Decizia luată de arbitrul din Pitești i-a nemulțumit atât pe cei aproximativ 12.000 de spectatori aflați în tribunele stadionului Municipal, care la inspecția de după o oră, a scandat „Hoții! Hoții!”, cât și pe oficialii FC Hermannstadt. Președintele clubului sibian a declarat că i s-ar fi părut corect ca brigada de arbitri să tragă semnalul de alarmă încă de la ora 16:00, când a fost inspectat terenul, nu cu puțin timp înainte de ora oficială de start a jocului.

„Sunt foarte dezamăgit pentru cele ce s-au întâmplat. Până la un moment dat lucrurile au decurs foarte bine și normal. În această dimineață, la 9:30-10:00, am început să degajăm terenul de zăpadă. Terenul era moale. Evident că, în momentul în care am intrat cu utilajele, cu „lama”, au fost unele porțiuni cu zăpadă bătătorită. A fost și soare în jurul prânzului, terenul chiar era moale… N-au fost niciun fel de probleme. Arbitrii au intrat pe teren în momentul în care au venit. I-am întrebat cu ce culoare vor să trasăm terenul, dacă vor cu galben, sau roșu, ne-au spus că e bine cu alb. În acel moment, din punctul meu de vedere, trebuiau să ne spună: «Aveți grijă că sunt acele porțiuni de zăpadă! Degajați-le!» Aveam timp suficient, ne puteam mobiliza și o puteam rezolva. Faptul că au stat două ore și jumătate, n-au spus nimic, iar după aceea au luat acea decizie, când în tribune erau 12.000 de oameni, care stăteau în frig, care au venit să vadă acest joc… Acești oameni au venit să vadă acest meci al Sibiului, echipa lor favorită. (…) Din punctul meu de vedere, brigada de arbitri trebuie să-și asume această decizie. La ora actuală, nicăieri în țară nu am văzut un stadion atât de plin ca la Sibiu”, a declarat Teodor Birț după aflarea deciziei de amânare.

Birț spunea, la cald, că FCSB nu vrea să joace meciul

Până la inspecția de după o oră de amânare, președintele FC Hermannstadt susținea în direct la DigiSport că FCSB nu vrea să joace acest meci și că face tot ce-i stă în putință pentru a-l amâna. „Condițiile sunt foarte bune. Terenul este moale, nu înghețat, are doar porțiuni cu zăpadă întărită. Adversarul nostru nu vrea să joace nicicum. Aici totul este în regulă. Arbitri au fost înainte de ședința tehnică pe teren și au spus că nu este nicio problemă. Au venit 14 mii de suporteri în tribune la acest meci pentru a-l urmări și cei de la FCSB nu vor să le ofere un joc de fotbal. Tot circul care a fost făcut până acum credeți că a fost făcut degeaba? Când au venit la teren, acum două ore, arbitrii trebuiau să ne spună să curățăm terenul”, a spus Birț.

Ulterior, în emisiunea de la DigiSport a intrat în dialog și Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, care a transmis că vicecampioana vrea să joace meciul. „Noi vrem să jucăm. Noi nu am făcut nicio presiune să nu jucăm în seara asta. Terenul, din nefericire, se prezintă în condițiile în care se prezintă. La momentul acesta ne confruntăm cu o situație penibilă. Noi așteptăm o oră, însă, la cum se prezintă vremea, nu se va schimba nimic. Noi vrem să jucăm, pentru că nu am venit aici degeaba. Problema nu este aici. Problema este la FRF, fiindcă diriguitorii ei nu au dorit să amâne acest meci, așa cum au făcut-o și cu celelalte jocuri”, a transmis Mihai Stoica.

La începutul acestei săptămâni, FCSB a solicitat federației să amâne meciul de la Sibiu, însă s-a lovit de refuzul forului condus de Răzvan Burleanu. Decizia FRF a fost influențată, neoficial, și de faptul că FC Hermannstadt a închiriat instalație mobilă de iluminat din Italia special pentru acest joc, pentru a-l desfășura pe teren propriu, în nocturnă, reprezentând o premieră pentru orașul Sibiu, iar amânarea ar fi dus la costuri suplimentare pentru clubul din Liga 2.

Decizia ca meciul să fie retrogramat a doua zi, de la ora 14:00, a dat peste cap și programul suporterilor care au cumpărat bilete la acest joc. FC Hermannstadt a transmis că joi, 1 martie, accesul în incinta stadionului Municipal, pentru meciul reprogramat cu FCSB se va face începând cu ora 12:00, pe baza biletelor existente, chiar dacă acestea au fost rupte miercuri seară.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 28 Feb. 2018, 23:23 Cupa
Pe aceeași temă