FC Brașov – Astra, meci absolut dement! Jucătorii s-au întrecut în goluri pe teren, antrenorii au făcut spectacol la conferință

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 13:41 Cupa

Meci nebun între FC Brașov și Astra, pentru un loc în sferturile Cupei României. După cum a început meciul se părea că Astra va da de pământ cu „stegarii” lui Szabo. Au fost circa 20 de minute de coșmar pentru brașoveni, perioadă în care Tembo, Budescu și Ioniță au marcat la foc automat, iar la pauză tabela de pe „Tineretului” arăta un neverosimil 0-3! Jocul părea rezolvat, iar patronul Ioan Neculaie pleca nervos de la oficială, nesuportând umilința.

Ce avea să se întâmple în repriza secundă avea să fie de domeniul fantasticului. Szabo a mizat pe tinerețea lui Perju și Mareș, pe exuberanța lui Olteanu și instinctul de marcator al lui Matei. După ce Matei a executat lamentabil un penalti obținut de Vlad Olteanu, golgheterul „stegarilor” s-a revanșat opt minute mai târziu (”67). Finalul a fost cu adevărat dramatic! Neobositul Vlad Olteanu a marcat al doilea gol al gazdelor în minutul 88.

Coșmarul Astrei nu se terminase: Marius Matei a mai înscris o dată și a trimis meciul în prelungiri (”90)! Aici a ieșit la rampă centralul Iulian Dima, care a rupt echilibrul numeric prin eliminarea gratuită a lui Marius Matei. În minutul 118, fundașul Dandea a trimis-o pe Astra în sferturi după un gol din interiorul careului.

Szabo: „Am fost foarte aproape de un miracol”

La final, antrenorul brașovenilor, Adrian Szabo, a spus că meciul cu Astra poate fi un nou început pentru echipa sa, cel puțin la nivelul încrederii.

„Jucătorii erau cu lacrimi în ochi la finalul jocului, dar am simțit o mare satisfacție văzând suporterii aplaudând. Ar fi fost frumos să ne calificăm în prelungiri sau după penaltiuri. La pauză, am dorit să le redau jucătorilor încredere, am fost calm, le-am spus să continuăm lupta, să nu cedăm, pentru că riscam să luăm un sac de goluri. Sincer, am sperat că vom înscrie, iar la 2-3 am început să credem cu toții într-o minune. Am fost foarte aproape de un miracol. Eliminarea lui Matei a contat foarte mult. Vreau să fac o propunere, să chemăm și arbitrii la conferințe după jocuri să explice deciziile luate. Ce, ei sunt intangibili? Mie chiar nu-mi place să vorbesc despre arbitraje. Dacă acest meci s-a ridicat la nivelul Ligii I, arbitrajul nu a fost la același nivel. Pentru meciul cu Olimpia, de la Satu Mare, plecăm de la o bază solidă, cu un moral bun al jucătorilor. Îmi doresc ca în această echipă să se creadă din ce în ce mai mult, în ciuda faptului că în campionat avem fluctuații de formă și de rezultate. Chiar dacă patronul a plecat la 0-3, va putea vedea jocul în reluare. Chiar îl rog să aibă încredere în această echipă. Sunt încrezător că putem atinge play-off-ul și că vom putea lupta pentru promovare”, a declarat Szabo.

Șumudică, agitat, bulversat, înjurat…

De cealaltă parte, Marius Șumudică a fost extrem de tensionat la finalul jocului. Inițial, antrenorul Astrei nici nu a dorit să se prezinte la conferința de presă, însă după minute bune a fost convins de către ofițerul de presă al Astrei să vină în fața jurnaliștilor. Aici, în stilul caracteristic, Șumudică a făcut spectacol. S-a dezlănțuit la adresa jucătorilor, s-a arătat deranjat de reacția unor fani de la tribuna I, a vorbit cu patos despre incidentul cu arbitrul de la meciul cu Târgu Mureș, iar la final a făcut o promisiune: dacă va lua toate cele trei trofee cu Astra în acest sezon, el nu va mai antrena niciodată în România!

„Mai aveam puțin și făceam infarct. Sunt agitat, fiindcă ceea ce se întâmplă m-a bulversat. Totală lipsă de respect pentru tot ce înseamnă fenomenul fotbal. Era să ne coste scump. Nu credeam că putem să facem asemenea greșeli impardonabile. Nici în Divizia D nu am văzut așa ceva. Mi-a fost rușine să vin în fața dumneavoastră, dar jucătorii o să plătească. Pentru mine a fost jenant ceea ce s-a întâmplat. Pentru mine este clar ce s-a întâmplat și îmi dă un semn de întrebare ce înseamnă relația de respect antrenor-jucător. Toți sunt nemulțumiți că nu joacă, dar atunci când intră nu demonstrează nimic. Cei care nu mă respectă pleacă, nu stau să dau explicații. Am odihnit mulți jucători în acest meci, pentru că am vrut să le dau o șansă tuturor. FC Brașov a revenit de la 0-3 cu trei juniori în teren (n.r. Olteanu, Mareș și Perju)? Bravo lor, înseamnă că Szabo este un antrenor deosebit și chiar îmi doresc din tot sufletul ca FC Brașov să revină în Liga I. Eu am antrenat cu sufletul aici la Brașov, m-am simțit foarte bine, dar la acest meci era în spatele meu unul, un stelist cred, care m-a înjurat tot meciul. Și cei din față au scandat Șumudică…. Șumudică. Dacă ăsta este respectul lor. Dacă voi lua toate cele trei trofee cu Astra în acest sezon, eu vă promit că nu mai antrenez în România! Fotbalul e imprevizibil. În ultima etapă mă așteptam ca cei de la FC Botoșani să fie mai aprigi în meciul cu Viitorul domnului Hagi… Dacă eu voi fi suspendat de Comisia de Disciplină pentru ce s-a întâmplat la Târgu Mureș, înseamnă că Alexandru Tudor atunci când dă mâna cu mine îmi sare clavicula! În foaie arbitrul Marcel Bârsan a scris că l-am strâns agresiv și că l-am împins cu mâna. Dacă ei consideră că eu l-am bruscat pe acest arbitru, înseamnă că trăim în altă lume. Mă aștept la orice. Și dacă o să mă suspende, care e problema?”, a spus Șumudică.

FC BRAȘOV – AFC ASTRA  3-4 după prelungiri (3-3 după 90 de minute)
Matei ”67, ”90, Olteanu ”88 / Tembo ”17, Budescu ”28, Ioniță ”35, Dandea ”118

D. Mutu – Al. David (Perju ”54), Hlinca (Istrofor ”77), Puțanu, Letan – R. Avram (Mareș ”53), Vl. Munteanu, Poverlovici (cpt.), Vl. Olteanu – D. Ene, M. Matei
Rezerve neutilizate: Căucă – Ș. Moraru, Codoban, Buga
Antrenor: Adrian Szabo
Eliminat: M. Matei ”99 (cumul de galbene)

Gavrilaș – Al. Stan, Dandea, Oros, Ricardo Alves – Al. Ioniță, Boubacar – Tembo, Budescu (cpt.)(Teixeira ”59), De Amorim (Gouriye ”58) – D. Florea (I. Roșu ”68)
Rezerve neutilizate: Boșneag – Boldrin, V. Găman, Gueiros
Antrenor: Marius Șumudică

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Adrian Ionescu (Târgoviște).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 13:41 Cupa
Pe aceeași temă