Ei sunt eroii Mioveniului din meciul cu Steaua. „Este cea mai frumoasă victorie a carierei mele / Am fost norocosul care a executat penalty-ul decisiv”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 15 Dec. 2016, 12:36 Cupa

După ce în 2008 și 2014 elimina Dinamo, iar tot în 2014 trecea și de Astra și era la un pas să o învingă și pe CFR Cluj, CS Mioveni a reușit în această ediție a Cupei României, 2016-2017, să producă o nouă surpriză și să treacă de cea mai galonată echipă din țară, Steaua. Pentru clubul argeșean din Liga 2, data de 14 decembrie 2016 va rămâne în istorie, fiindcă a eliminat Steaua din optimile Cupei și s-a calificat în sferturi. Victoria cu bucureștenii a adus sărbătoare la Mioveni, club care va intra în vacanță după un sezon bun și în campionat.

Doi dintre eroii Mioveniului din meciul cu Steaua au fost Andrei Nilă și Robert Boboc. Primul a deschis scorul în prima repriză de prelungiri după ce a trecut în viteză de Alin Toșca și i-a trimis printre picioare portarului Florin Niță.

„Vreau să dedic golul soției mele, domnului primar. Au crezut în mine și mi-au spus că voi marca, este o bucurie de nedescris. Este cea mai frumoasă victorie din cariera mea, suntem foarte fericiți. Vreau să felicit echipa, am fost o familie, am crezut din primul până în ultimul minut că vom câștiga acest meci. Avem și o primă, dar nu mai contează, victoria e cea mai importantă”, a declarat, după meci, Andrei Nilă la microfonul Dolce Sport.

După ce Vlad Achim a restabilit egalitatea cu șase minute înainte de finalul prelungirilor, iar meciul s-a încheiat la egalitate, echipa calificată s-a decis în urma loviturilor de departajare. Boldrin și Năstăsie au ratat primii, apoi s-a marcat încontinuu până când De Amorim a ratat din nou. Boboc a fost ultimul executat al penalty-urilor, nu a ratat și a scris istorie pentru CS Mioveni.

„Eu am fost norocosul care a executat penalty-ul decisiv. Am avut emoții, dar au fost emoții constructive. M-au ajutat să iau decizia cea mai bună. Am jucat și anul trecut cu Steaua, în Cupa României, eram la U Cluj. Ne-au învins atunci în ultimele minute, am rămas cu un gust amar, iar acum mi-am dorit foarte mult să elimin Steaua. Sunt foarte fericit pentru acet lucru”, a spus Robert Boboc.

CS Mioveni ar putea fi singura reprezentantă a Ligii 2 rămasă în această ediție a Cupei României. CS Afumați și Dacia Unirea Brăila au fost eliminate de ACS Poli Timișoara, respectiv CS U Craiova, iar Luceafărul Oradea joacă astăzi cu Astra.

Foto: FB FC Steaua București

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 15 Dec. 2016, 12:36 Cupa
Pe aceeași temă