Echipa lui Flavius Stoican are viitor în Cupa României! Viitorul Pandurii a eliminat un nou club de Liga 1 și mai are un pas până să egaleze cea mai mare performanță din istoria fotbalului gorjean. ”E posibil ca o echipă de Liga 2 să câștige trofeul”

Mircea OGLINDOIU 11 Feb. 2021, 22:23 Cupa

Sosită, efectiv, de nici 2 ani la Târgu Jiu, echipa care își are originile în județul Vâlcea, la Șirineasa, Viitorul Pandurii, a atins sferturile de finală ale Cupei României. După ce a trecut în șaisprecimile de finală de Campionii FC Argeș, cu 1-0, echipa antrenată de Flavius Stoican a eliminat, cu același scor, și Gaz Metan Mediaș.

Viitorul Pandurii, la un pas să egaleze performanța celeilalte echipe din Târgu Jiu, Pandurii

Singurul gol al partidei de la Târgu Jiu a fost marcat de Daniel Paraschiv, în minutul 15.

Astfel, recent-înființata Viitorul Pandurii Târgu Jiu, denumire pe care o poartă din iulie 2019, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României și este la un pas de a egala performanța echipei fanion a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, care în sezonul 2006-2007 ajungea în semifinalele competiției, de unde era eliminată de Rapid, scor 0-2, pe teren neutru, la Timișoara.

Giuleștenii aveau să câștige și trofeul, după ce au învins în finală FC Poli Timișoara, cu 2-0. Gorjenii, aflați la cel de-al doilea lor sezon de Divizia A, eliminaseră anterior trei echipe de primul eșalon, de la vremea respectivă, precum FC Național (3-2 în sferturi), Dinamo (1-0 în optimi) și Jiul Petroșani (4-3, d.p., în șaisprezecimi).

Pandurii a mai atins sferturile în sezonul 2007/2008, când a fost eliminată de Gloria Buzău, scor 2-3 la loviturile de departajare, în 2008/2009 – de CFR Cluj, cu 1-0, în 2010/2011 – de Rapid, cu scorul de 2-0 și în 2014/2015 – de Universitatea Cluj, cu 1-0.

Flavius Stoican: ”Echipele de Liga 2 vor să demonstreze că nu sunt cu nimic mai prejos decât cele de Liga 1”

În sferturile de finală a ajuns acum și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după ce a trecut cu 1-0 de Gaz Metan Mediaș.

”Jucătorii mei au arătat, cel puțin în prima repriză, ca o echipă care joacă fotbal. Faptul că am întâlnit un adversar mai bine cotat, nu ne-a speriat și vreau să văd asta și la meciurile următoare. Este un bonus ce au făcut jucătorii mei până acum și sper să nu dezamăgim în viitor, în această competiție. Echipele de Liga 2 vor să demonstreze că nu sunt cu nimic mai prejos decât cele de Liga 1 și asta s-a văzut și la Petrolul, și la ”U” Cluj. Importat e, chiar dacă pe hârtie suntem inferiori, să credem în forțele noastre. Ne bucurăm acum, dar mâine o luăm de la capăt, fiindcă ne așteaptă meciul din campionat, cu Universitatea Cluj, un meci pe care trebuie să-l tratăm, la fel, foarte – foarte serios”, a declarat antrenorul severinean Flavius Stoican.

”Nu ne mai gândim cu cine vom juca în sferturi. Gândul nostru este acum la meciul cu U Cluj”

Fost jucător și antrenor la Dinamo, Stoican a evitat să spună dacă și-a dori să întâlnească fosta echipă în sferturile de finală ale Cupei României. A spus, totuși, că vrea un adversar accesibil.

”Am văzut o echipă Dinamo, care și-a dorit să meargă mai departe. Victoria cu FCSB a fost meritată. Sunt jucători care au suferit acolo, probabil că situația lor financiară nu e roz. Noi nu ne mai gândim cu cine vom juca în sferturi. Gândul nostru este acum la meciul cu U Cluj, o echipă care și-a anunțat candidatura la promovare. Rezultatele ne obligă și pe noi să ne batem până în ultima etapă la promovare. Nu trebuie să ne mai îmbătăm acum cu apă rece, fiindcă poate vor veni și momente mai dificile. Fotbalul a demonstrat că e spectaculos și imprevizibil. Aș vrea ca sorții să fie buni cu noi și să întâlnim un adversar mai accesibil. Dacă ar fi să aleg acum între a câștiga Cupa României și promovarea în Liga 1 cu Viitorul Pandurii, aș alege Liga 1. Nu suntem încă un club pregătit de cupele europene, chiar dacă avem un stadion superb. Este posibil însă ca o echipă din Liga 2 să câștige în acest sezon Cupa României”, este de părere Stoican.

În Liga 2, Viitorul Pandurii e pe locul 2, la egalitate de puncte cu Rapid, care are goleveraj inferior, și la patru puncte sub liderul ”FC U” Craiova. În prima etapă din 2021, a 16-a a sezonului, Viitorul Pandurii joacă pe teren propriu cu ”U” Cluj (locul 6, cu 23 de puncte). Meciul are loc joi, 18 februarie, de la ora 17:00.

  • Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României sunt Dunărea Călărași (la masa verde), Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Universitatea Cluj, Dinamo, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Astra și Universitatea Craiova.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-viitorul-pandurii-gaz-metan-medias-se-joaca-de-la-ora-1500-flavius-stoican-sa-scriem-o-pagina-de-istorie-pentru-clubul-nostru-19169124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/daniel-paraschiv-decisiv-pentru-viitorul-pandurii-in-calificarea-in-sferturile-cupei-romaniei-golgheterul-u21-al-ligii-2-era-sa-fie-pierdut-de-gorjeni-in-aceasta-iarna-fiind-dorit-de-mai-multe-echi-19169199

 

Mircea OGLINDOIU 11 Feb. 2021, 22:23 Cupa
Pe aceeași temă