Clujenii au uitat de fair-play: „Asta e lipsă de caracter”. CFR s-a calificat în semifinale după ce a egalat la finele unei faze rar întâlnite în fotbal

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 23:52 Cupa
Clujenii au uitat de fair-play:

Fază incredibilă la meciul din sferturile Cupei României dintre CS Mioveni și CFR Cluj, scor final 3-4. Ardelenii au reușit să egaleze în minutul 87 după o acțiune controversată finalizată de Tade (foto).

Cu un jucător accidentat și cu avantaj de un gol pe tabelă (3-2), elevii lui Claudiu Niculescu au trimis mingea în aut pentru a permite intervenția echipei medicale, iar apoi au așteptat ca balonul să le revină după reluarea jocului.

Cei de la CFR ar fi trebuit să le înapoieze mingea celor ce la CS Mioveni, respectând astfel o regulă nescrisă a fair-play-ului. Jucătorii Clujului au refuzat însă gestul de curtoazie și au continuat faza, luându-i astfel prin surprindere pe elevii lui Niculescu și reușind să înscrie golul cu numărul trei, prin Tade, și să restabilească egalitatea pe tabelă.

Ulterior, CFR a înscris din nou, în prelungirile partidei, prin Mirko Ivanovski (90+1), iar ardelenii au obținut biletele pentru semifinalele Cupei României.

Niculescu: „Lipsă de caracter!”

Rugat să comenteze incidentul, tehnicianul lui CS Mioveni, Claudiu Niculescu, i-a acuzat pe jucătorii CFR-ului de „lipsă de caracter”, dar a ținut să menționeze faptul că jucătorii săi ar fi trebuit să trateze faza respectiva cu mult mai multă atenție.

„Lipsă de caracter. Echipa asta e obișnuită cu așa ceva. Am mai trăit așa ceva cu CFR Cluj, când eram la U Cluj. Poate lor li s-a insuflat această idee, să nu aibă caracter, pentru că sunt jucători străini totuși. Dar eu îmi asum acest eșec. Este și problema jucătorilor noștri că nu au fost atenți acolo”, a declarat Claudiu Niculescu la Sport.ro, imediat după meci.
 
De la 3-0, la 3-4

CS Mioveni a deschis scorul în minutul 36 prin Stoica, au majorat apoi diferența prin Nilă în minutul 51, iar Galan a făcut 3-0 în minutul 59. Se părea că meciul este deja jucat, Tade a readus CFR-ul în joc prin golul său din penalty din minutul 61. Chanturia a marcat apoi în minutul 68, iar Tade a reușit dubla din acea fază controversată. Pentru ca scenariul de SF să fie complet, Ivanovski a adus victoria CFR-ului prin golul său din minutul 90+1.

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 23:52 Cupa
Pe aceeași temă