Primul Chindia – Petrolul după cinci ani și jumătate, la Târgoviște. Miriuță, hotărât să joace cu rezervele. Lumea nu se înghesuie la stadion, ca în 2019

Bogdan ISTRATE 30 Oct. 2023, 17:11 Cupa
Primul Chindia - Petrolul după cinci ani și jumătate, la Târgoviște. Miriuță, hotărât să joace cu rezervele. Lumea nu se înghesuie la stadion, ca în 2019

Chindia va juca marți seară cu Petrolul Ploiești, în nocturnă, la Târgoviște, primul joc la lumina reflectoarelor după cel cu Gloria Buzău, din 22 august, care a marcat debutul – nu fericit – al lui Vasile Miriuță pe banca dâmbovițenilor (1-1).

Chindia primește vizita Petrolului pe noul ”Eugen Popescu”, în Cupa României

Chindia a împărțit stadionul ”Ilie Oană” cu Petrolul trei sezoane și jumătate, din iulie 2019 până în luna mai a acestui an, interval în care propria arenă s-a aflat într-o reabilitare ce a părut de multe ori fără sfârșit. Până la urmă, echipa s-a întors la Târgoviște pentru un singur meci în prima ligă, deja celebra remiză cu FC Voluntari, din 19 mai 2023, la finele căruia a retrogradat direct.

Anterior, în ultimul meci din pribegie considerat pe teren propriu, Chindia pierduse chiar cu Petrolul, meci găzduit în mod incredibil de stadionul ”găzarilor”, chit că ”Eugen Popescu” era gata la acel moment.

Prin prisma suporterilor Chindiei, meciul de Cupă este unul special: nu au fost puțini cei care au acuzat că Petrolul a pierdut prea lejer meciul din ultima etapă a sezonului trecut de primă ligă cu Campionii FC Argeș, 0-3, joc în care arbitrajul a anulat gol pentru ploieșteni și a mai și eliminat un jucător al acestora. Măcar pentru asta, lumea ar vrea revanșa marți seară, însă e greu de crezut că dâmbovițenii ar putea emite pretenții, în condițiile în care mai mulți titulari sunt accidentați, iar alții vor fi menajați de Miriuță pentru meciurile de campionat care urmează.

Așa s-a întâmplat și în primul joc din faza grupelor, 0-2 la Corvinul Hunedoara, când o serie de oameni de bază au fost lăsați pe bancă sau acasă. Câteva zile mai târziu, Chindia pierdea și în campionat, 0-1 cu Miercurea Ciuc.

”Voi schimba 80 la sută din echipă, pentru că noi nu putem să ducem într-o săptămână trei meciuri, ăsta este adevărul”, a spus Miriuță despre jocul cu Petrolul.

Bilete între 15 și 40 lei, doar în ziua meciului la case

Accesul microbiștilor care au fost la meciul cu CSM Reșița, de sâmbătă (scor 4-1) va fi permis gratuit cu Petrolul, în baza biletului din weekend.

Abonații clubului, în jur de 120, au și ei gratuitate marți seară.

În rest, biletele costă între 15 și 40 lei, accesul copiilor până în 14 ani fiind de asemenea liber, dacă sunt însoțiți de adulți plătitori de bilet întreg.

La jocul de sâmbătă s-a înregistrat cea mai scăzută asistență la un meci pe ”Eugen Popescu” în acest sezon. Casele de la stadion vor fi deschise doar marți, până la pauza jocului.

Clubul organizator nu a făcut niciun fel de mențiuni privind accesul suporterilor Petrolului.

  • În prima etapă a fazei grupelor Cupei României, Petrolul a câștigat cu 2-1 meciul cu Progresul Pecica (Liga 3), în deplasare, iar Chindia a pierdut în deplasare la Hunedoara, 0-2 cu Corvinul (Liga 2).
  • Meciul dintre Chindia și Petrolul se joacă marți, de la ora 18:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște. În campionat, Chindia ocupă locul 7 în Liga 2, cu 16 puncte acumulate în 11 meciuri, iar Petrolul se află pe poziția a 6-a în SuperLigă, cu 20 de puncte strânse în 20 de meciuri.

Cum a fost în 2019: 5.000 de oameni, înghesuiți pe 4.000 locuri

La precedentul Chindia – Petrolul de la Târgoviște, 0-0 pe 10 martie 2019 (foto), într-un sezon la finalul căruia Chindia avea să promoveze în primul eșalon, au fost prezenți peste 5.000 de spectatori, toți la tribuna veche a arenei, cea care ulterior a fost consolidată, și nu reconstruită de la zero.

Pe banca Chindiei se afla Viorel Moldovan, iar în lot nume importante din fotbalul dâmbovițean, precum Marian Aioani, Daniel Florea, Daniel Neguț sau Cristian Cherchez.

Foto: Ionuț Iacob

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-vasile-miriuta-dupa-chindia-csm-resita-4-1-19290591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-i-a-aratat-cartonasul-rosu-arbitrului-in-meciul-chindia-csm-resita-4-1-19290483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-declaratii-haotice-despre-problemele-clubului-19290209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/video-aproape-de-o-rusine-istorica-totul-despre-incidentul-care-a-intarziat-derby-ul-chindia-petrolul-fanul-care-a-creat-haos-si-cine-a-recuperat-steagul-galeriei-targovistenilor-17907642

Bogdan ISTRATE 30 Oct. 2023, 17:11 Cupa
Pe aceeași temă