Bodea mizează pe rezerve la Mătăsari

23 Aug. 2011, 11:16 Cupa
Bodea mizează pe rezerve** la Mătăsari

După succesul din Liga a II-a, Gaz Metan Severin speră să debuteze cu victorie și în Cupa României. Echipa antrenată de Cosmin Bodea a intrat în competiție direct în turul al IV-lea și va juca astăzi, de la ora 17,30, pe terenul divizionarei C Minerul Mătăsari.

Echipa severineană vrea să acceadă în faza următoare a competiției, chiar dacă va trimite în teren o formulă compusă în cea mai mare parte din rezerve. Antrenorul Cosmin Bodea e mai mult cu gândul la meciul din Liga a II-a cu CSM Râmnicu Vâlcea și nu vrea să riște eventuale accidentări ale titularilor.

„Voi menaja titularii. Avem un lot numeros și voi miza pe jucătorii care nu au jucat cu Turda. Sâmbătă avem un joc important în campionat, la Vâlcea, și nu ne permitem să jucăm la Mătăsari cu aceiași jucători. Mi-aș dori rezultate și în Cupa României și sper să ajungem cât mai departe. Dacă se poate, aș vrea să aducem la Severin o echipă de Liga I”, a spus Cosmin Bodea. Pe 13 august, echipa sa a disputat un amical cu Minerul Mătăsari, iar partida de pe „Municipalul” severinean s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1.

Minerii vor în 16-imi

Meciul oficial de astăzi se dispută la Mătăsari, iar antrenorul Marcel Ploaie și-a propus să ajungă până în șaisprezecimile de finală, când intră în competiție și echipele de Liga I. În Liga a III-a, echipa sa nu a jucat în prima etapă și nu va evolua nici vinerea aceasta, deoarece Gaz Metan II Mediaș și Triumf Bârca s-au retras din campionat. În Liga a II-a, Gaz Metan Severin a învins în runda inaugurală Arieșul Turda (2-0). În Cupa României, severinenii au intrat în competiție direct în turul al IV-lea, în timp ce Minerul Mătăsari a mai întâlnit în fazele anterioare Ralbex Turcinești (3-0) și Prometeu Craiova (2-1).

„Dacă Astra a bătut Steaua, de ce nu am bate și noi pe Gaz Metan Severin? Este un meci greu, jucăm cu liderul seriei a doua din Liga a II-a, dar ne vom mobiliza pentru a merge în turul următor. Așteptăm publicul să vină la meci, pentru că jucăm cu o echipă de liga a II-a. Avem și un ușor avantaj, noi am stat vineri, în vreme ce ei au jucat sâmbătă seara, deci ar trebui să fim mai proaspeți decât ei. Avem ca obiectiv aducerea la Mătăsari a unei echipe din Liga I, adică să ne calificăm în șaisprezecimile Cupei României. Am fost foarte aproape de acest lucru de fiecare dată în ultimii ani și ne dorim ca acum să și reușim”, a spus Adelin Șolea

Turul al V-lea va avea loc pe 7 septembrie, iar turul al VI-lea (șaisprezecimile de finală) se va disputa pe 21 septembrie.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

23 Aug. 2011, 11:16 Cupa
Pe aceeași temă