ASU Politehnica își ia în serios rolul de David din povestea cu Goliat, pentru meciul din 16-imile Cupei. „ACS este o echipă care vrea să prindă play-off-ul”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 18:56 Cupa

ASU Politehnica are parte de un duel mai mult decât interesat în șaisprezecimile Cupei României, cu ACS Poli, rivala din oraș. Echipa lui Bogdan Andone se consideră outsideră, cum e și firesc, având în vedere ligile în care evoluează cele două cluburi cu nume asemănător. Tehnicianul alb-violeților din Liga 2 spune că e un meci ca oricare altul și vorbește de numeroase probleme de lot, dar care vor fi mai puțin importante la așa un derby al orgoliilor.

  • ASU Poli – ACS Poli se desfășoară pe stadionul „Dan Păltinișanu”, miercuri, de la ora 18:00. E primul meci direct de la apariția celor două cluburi.

 

Cel care va rata sigur derby-ul va fi Ioan Mera, căpitanul Politehnicii fiind suspedat. În lot au mai fost răciți o serie de jucători. „E un meci ca oricare altul, e altă competiție decât campionatul. Venim după o serie jocuri foarte bune și sper ca mâine să facem un meci bun, să ieșim cu capul sus la finalul meciului. Cu siguranță mi-aș fi dorit un adversar mai accesibil, ACS este o echipă care vrea să prindă play-off-ul. E o echipă cu lot mai numeros ca al nostru, noi avem suspendați, accidentați. Nu trecem printr-o situație foarte bună, sper ca suporterii noștri să fie în număr cât mai mare, ca echipa să aibă o exprimare cât mai bună în teren. Sperăm să iasă un spectacol cât mai plăcut. Noi vom încerca să ne apărăm șansa, în Cupă, fiecare echipă are șansa ei. Nu știu dacă voi avea 18 jucători pe bancă, e greu să încropim o echipă”, a declarat Bogdan Andone.

Alin Ignea, față în față cu fosta echipa: „Nu este un meci special”

Mijlocașul Alin Ignea a recunoscut că și-ar fi dori să aibă alt adversar în șaisprezecimile Cupei României. „E un meci de Cupă în care se poate întâmpla orice. Sperăm să câștigăm, noi nu avem nimic de pierdut. Obiectivul nostru a fost să aducem o echipă de Liga I și am reușit, sperăm să facem un joc cât mai bun. Mă așteptam la orice echipă, sperăm să fie altă echipă, nu asta. Nu este un meci special. Noi suntem o echipă de mijlocul clasamentului din Liga a 2-a, ei sunt o echipă cu obiectiv play-off”, a precizat timișoreanul.

Dur-Bozoancă, marea promisiunile a portarilor români: „Nu știu dacă voi avea un meci ușor”

ACS Poli are doi atacanți complet ieșiți din formă, ca să fim eleganți, Abraw și Miguel. Portarul-minune Cosmin Dur-Bozoancă nu anticipează neapărat un meci ușor. „Este un meci de Cupă, important pentru noi. E un meci special pentru oraș, este prima oară când se întâlnesc aceste două echipe. Privim încrezători, nu avem nimic de pierdut. Sperăm să ieșim cu fruntea sus și să să facem un meci bun și să ne calificăm. Fotbalul e imprevizibil. Dacă există astfel de competiții, te poți aștepta la orice. Nu știu dacă voi avea un meci ușor sau nu”, a declarat tânărul portarar.


Afișul primului meci dintre ASU Poli și ACS Poli gândit de suporterii echipei gazdă e unul inspirat din povestea biblică a lui David și Goliat. Politehnica din Liga 2 e reprezentată de David, în timp ce echipa din Liga 1 e Goliat

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 18:56 Cupa
Pe aceeași temă