Andrei Cristea debutează ca antrenor la Poli Iași în meciul cu Petrolul, din optimile Cupei României: ”Nu ne gândim decât la calificare. Avem prima șansă”

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2021, 14:58 Cupa
Andrei Cristea debutează ca antrenor la Poli Iași în meciul cu Petrolul, din optimile Cupei României: ”Nu ne gândim decât la calificare. Avem prima șansă”

Andrei Cristea (36 de ani) a ieșit duminică, 7 februarie, din carantina de două săptămâni, iar astăzi, 8 februarie, a condus primul antrenament la Poli Iași în calitate de antrenor.

Tânărul tehnician va debuta pe banca echipei din Iași în meciul de marți, cu Petrolul Ploiești, din optimile Cupei României, iar Andrei Cristea speră să-și ducă echipa în sferturile de finală.

”Este un meci de cupă, foarte important pentru noi. Venim după un rezultat de egalitate la Sepsi, care ne dă mare încredere și nu ne gândim decât la calificare. Luăm pas cu pas fiecare adversar, important este meciul de mâine. Am încredere în băieți, știu ce pot, s-au refăcut din punct de vedere fizic și sunt convins că vom face o partidă bună”, a declarat Andrei Cristea în cadrul primei sale conferințe de presă în calitate de antrenor al Politehnicii.

Andrei Cristea: ”Avem experiență și vreau să se vadă asta în prestația noastră”

Înlocuitorul lui Daniel Pancu spune că are încredere în toți jucătorii, și în cei care vor veni de pe bancă.

”La mine nu există titular sau rezerve, sunt foarte importanți și cei care vin de pe bancă. Voi încerca să gestionez această partidă cu gândul la tot ceea ce avem de făcut în acest interval de timp. Avem prima șansă, dar nu asta e important, ci partitura noastră, reacția băieților. Suntem o echipă care joacă în prima ligă de foarte mult timp, avem experiență și vreau să se vadă asta în prestația noastră”, a mai spus Cristea.

Cristea vrea Poli Iași în două competiții: Liga 1 și Cupa României

Întrebat dacă e mai important campionatul față de Cupa României, Cristea a declarat: ”Pentru mine, cel mai important este primul meci, îmi este foarte greu să aleg. Vor fi foarte multe momente cu bucurii, cu momente nefericite, am încredere în acest grup de băieți că vom reuși să construim. Nu ne mulțumim cu puțin. Este doar un început bun pe care l-am avut, mai avem foarte multe lucruri de schimbat, foarte multe lucruri de îmbunătățit și sper să se vadă un progres de la meci la meci.”

Partida Petrolul – Poli Iași a fost mutată mai devreme cu o oră și jumătate. Astfel, pe ”Ilie Oană” nu se mai joacă marți, 9 februarie, de la ora 20:30, ci de la ora 19:00. Pentru acest joc, Petrolul a scos la vânzare bilete virtuale, iar cumpărătorii au șansa să câștige un tricou cu autografele jucătorilor.

Poli Iași ocupă ultimul loc în Liga 1 după 22 de etape, cu 16 puncte acumulate, iar Petrolul Ploiești se află pe locul 9 în Liga 2, cu 21 de puncte strânse în 14 meciuri disputate în 15 etape. Ieșenii au disputat deja șapte meciuri în campionat în 2021, în timp ce ploieștenii n-au niciun joc oficial în noul an, eșalonul secund urmând a începe în jurul datei de 20 februarie.

Narcis POHOAȚĂ 08 Feb. 2021, 14:58 Cupa
Pe aceeași temă