7 goluri, un gest rușinos și un vis spulberat. CS Mioveni a ratat calificarea în semifinalele Cupei după ce în minutul 62 conducea cu 3-0

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 00:19 Cupa

CFR Cluj s-a impus cu 4-3 pe terenul lui CS Mioveni, după ce în minutul 62 era condusă cu 0-3, oferind una dintre cele mai frumoase reveniri din istoria fotbalului românesc. Clujenii devin astfel prima echipă calificată în semifinalele Cupei României, ediția 2014-2015, dar succesul este umbrit de lipsa de fair-play arătată de jucători la faza din care s-a marcat golul de 3-3.

Într-un peisaj descurajant, plin de zăpadă, în care deținuții de la Penitenciarul Colibași se chinuiau de zor să facă posibilă desfășurarea meciului, nimic nu avea să anunțe drama unei echipe de Liga 2, CS Mioveni, care a dominat autoritar, timp de 60 de minute, ocupanta locului secund din Liga 1, CFR Cluj.

Claudiu Niculescu și băieții săi s-au adaptat mult mai bine terenului greu și au arătat încă de la începutul meciului că nu întâmplător au eliminat Astra, deținătoarea trofeului, și Dinamo. Stoica a deschis scorul în minutul 36, după o lovitură de cap de la 8 metri, iar restul reprizei nu a adus nimic periculos la poarta argeșenilor.

După pauză, visul singurei echipe de Liga 2 rămase în competiție părea să prindă contur. Nilă a marcat pentru 2-0 în minutul 51 și, la doar opt minute distanță, Gălan a profitat de o gafă de începător a lui Felgueiras și a dus scorul la 3-0. Era momentul în care totul mergea bine pentru Niculescu și compania.

4 goluri în 30 de minute, umbrite de un gest rușinos

Ajutați de arbitrul Istrate, care a dictat foarte ușor în penalty la un duel între Negoiță și Dore, clujenii au revenit în joc prin golul atacantului francez Tade, în minutul 62. Peste șase minute, Chanturia a marcat pentru 2-3 și jocul s-a relansat.

Cel mai controversat moment al partidei, o fază rar întâlnită pe un teren de fotbal, s-a petrecut în minutul 87. Gazdele au trimis mingea în afara terenului pentru a permite intrarea pe gazon a medicilor. La reluare, Susic a repus balonul de la margine spre Chanturia, iar gruzinul a dat impresia că dorește să înapoieze, așa cum ar fi fost logic, balonul gazdelor. Ivanovski l-a preluat, însă, l-a trimis spre Tade, iar francezul a marcat pentru 3-3, declanșând un val de proteste vehemente din partea lui Claudiu Niculescu și a jucătorilor argeșeni. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în minutele de prelungire Ivanovski a marcat pentru 4-3, spulberând astfel visul Mioveniului, echipă care, în minutul 62, era ca și calificată în semifinalele competiției.

O lecție despre cum echipa considerată mai mare nu se dă în lături de la nimic pentru a câștiga, un gest rușinos care-i desconsideră pe niște fotbaliști mult mai bine titrați care s-au văzut umiliți, timp de o oră, de o echipă de liga secundă și o revenire memorabilă, de la 0-3 la 4-3, umbrită de o fază controversată, care nu-și are loc pe stadioanele de fotbal. Acesta a fost povestea thriller-ului de la Pitești, un thriller care a început cu o întârziere de zece minute și care s-a terminat cu un bombardament cu bulgări al fanilor argeșeni asupra jucătorilor CFR-ului.

CS MIOVENI   3
CFR CLUJ       4

Bg. Stoica ’36, Nilă ’51, Galan ’59 / Tade ’62 – pen., ’87, Chanturia ’68, Ivanovksi ’90+1

Oct. Popescu – Cip. Negoiță, Calvin, Bg. Stoica, Ct. Stan – Al. Răuță (cpt.), Biceanu (Mârzeanu ’72), Galan – A. Popa (V. Mazilu ’88), Nilă (M. Vintilă ’61), Ayza
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Năstăsie, Dragalina, I. Rada
Antrenor: Claudiu Niculescu

Felgueiras (cpt.) – Susic, Larie, I. Rada, Camora – Petrucci, Muniru, Jazvic (T. Lopes ’46), Jakolis (Chanturia ’54) – Tade, Dore (Ivanovski ’79)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – C. Ene, Fl. Costea, Carp
Antrenor: Francisc Dican

Articol scris de Cristian Voicu

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 00:19 Cupa
Pe aceeași temă