Timpul a fost scurt, dar FC Bihor speră. Gustavo Aragolaza, despre nivelul echipei înainte de debutul în Liga 2: ”Merităm un rezultat pozitiv”

Andrei PASCU 02 Aug. 2024, 13:50 Liga 2

FC Bihor Oradea va debuta în Liga 2 sâmbătă, de la ora 18:00, în compania Viitorului Pandurii, pe teren propriu. A făcut multe modificări de lot în această vară, după ce a promovat din Liga 3, iar omogenitatea poate fi un aspect care mai trebuie pus la punct.

Oricum, la nivel oficial FC Bihor a declarat că este pregătită să ia startul în divizie, mai ales din perspectiva mutărilor făcute până acum și din perspectiva bugetului pe care îl va avea.

Cum vede, până acum, Gustavo Aragolaza experiența de la FC Bihor

În cadrul unei conferințe de presă, directorul tehnic Gustavo Aragolaza, antrenorul din realitate al echipei din Oradea, a ținut să transmită faptul că FC Bihor va face performanță în Liga 2, dacă se va și întâmpla asta, și datorită condițiilor de care dispune.

Acestea sunt o parte din motivele care l-au făcut pe Gustavo Aragolaza să vină în Liga 2 din România, el precizând și ce planuri are alături de FC Bihor Oradea. Își dorește pentru stagiunea următoare ca echipa să nu aibă emoții în privința salvării de la retrogradare.

Vrea evoluții cât mai bune, solide, o clasare cu mult peste locurile retrogradării către Liga 3.

Sunt foarte fericit de tot ce se întâmplă aici, la FC Bihor, şi de echipă, bineînţeles. Am început de la zero, acum suntem la plus trei, ca să zic aşa. Drumul e lung, dar suntem pe drumul cel bun. Echipa a lucrat foarte mult în această perioadă.

Eu cred că echipa şi clubul merită un rezultat pozitiv sâmbătă, pentru tot ceea ce s-a făcut în acest scurt timp”, a punctat directorul tehnic Gustavo Aragolaza.

  • Reamintind CV-ul lui Aragolaza, ca să trecem în revistă echipele pe care le-a antrenat, el le-a condus pe Beroe Parva (Bulgaria), Crema Calcio (Italia), Academia Brescia (sub 19 si sub 17 – Italia), Academia Inter Milano (Italia), Cagliari Calcio (Italia), Como Calcio (Italia), Academia Cagliari (SUA).

Ioan Filip și Ioan Hora, ”greii” vestiarului

Veniți în această vară la FC Bihor, Ioan Filip şi Ioan Hora vor avea un cuvânt important de spus la nivelul vestiarului, în special și pentru ”creșterea” tinerilor din lotul orădenilor, dar și efectiv în jocurile din Liga 2. Iată ce au declarat cei doi în cadrul conferinței de presă.

Ioan Filip: ”Suntem la început de drum. Toată lumea trebuie să aibă răbdare cu noi, cred că şi presa trebuie să fie alături de noi, să ne susţină. Toţi oamenii, de asemenea, pentru că până la urmă jucăm pentru un oraş şi un judeţ întreg şi cred că toată lumea trebuie să aibă răbdare şi să fie alături de noi, pentru că se poate întâmpla să nu avem rezultatele dorite la început.

Noi sperăm să le avem, însă cer răbdare, atâta tot. Suntem mai mulţi jucători noi, trebuie să ne acomodăm cu grupul. Nu am avut timp să lucrăm foarte mult, dar suntem pe drumul cel bun şi sper ca sâmbătă să arătăm lucrul acesta”.

Ioan Hora: ”Suntem o echipă nouă şi cred că omogenitatea o câştigăm doar în timp, dar cred că în tot acest parcurs de două luni de zile de pregătire, am reuşit să facem un grup unit şi cred cu tărie că sâmbătă vom da tot ce avem mai bun din noi ca să putem lua cele trei puncte”.

Nou-promovata orădeană debutează cu Viitorul Pandurii

Nou-promovata în Liga 2 se pregătește să ia startul în campionat acum. În sezonul 2024/ 2025, FC Bihor Oradea debutează pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, de la ora 18:00, cu Viitorul Pandurii.

Până în runda a 5-a, FC Bihor va mai avea în program meciuri cu AFC Câmpulung Muscel (deplasare), Campionii FC Argeș (acasă), Metalul Buzău (deplasare) și CSM Reșița (acasă).

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 02 Aug. 2024, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă