FC Bihor, buget de play-off! Suma pe care vor conta orădenii în primul sezon de Liga 2

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 18:47 Liga 2

FC Bihor Oradea, nou-promovată în Liga 2, s-a reunit în urmă cu mai bine de o lună, iar acum se află pe ultima sută a pregătirilor. E gata să ia contact cu divizia secundă, iar conducerea și stafful tehnic au realizat și o conferință de presă în acest sens.

În cadrul conferinței au participat preşedintele George Tătar, directorul tehnic Gustavo Aragolaza, asistentul directorul tehnic Cristian Oros şi jucătorii Ioan Filip şi Ioan Hora. În afară de primul, ceilalți sunt cu toții nou-veniți după promovarea din Liga 3.

FC Bihor Oradea, buget de 1.8 milioane de euro pentru sezonul Ligii 2 2024-2025

Președintele Tătar a ținut să răspundă la o întrebare legată de bugetul clubului pentru prima stagiune în Liga 2 după promovare și a declarat că acesta se ridică la aproximativ 1.8 milioane de euro. Așa cum era de așteptat, un procent important din sumă este acoperit de autoritățile publice.

Conform conducătorului, peste 600.000 de euro vor veni din partea autorităților locale, din partea Primăriei Oradea, iar suma de 200.000 de euro va fi virată în conturi de către Consiliul Județean Bihor.

Pretendent la play-off clubul din Oradea?

Un buget mare pentru un club din Liga 2, iar FC Bihor Oradea poate declara că poate emite pretenții chiar la accederea în play-off-ul întrecerii, chiar dacă e prima stagiune în divizie.

Această sumă este generată de cheltuielile mai mari care sunt în Liga 2. În acest an vom avea cheltuieli mai mari cu deplasările. Dacă anul trecut deplasările noastre au fost la o distanță de circa 150 de kilometri, anul acesta vom avea deplasări la Slatina, Buzău, București de mai multe ori, Focșani, Piatra Neamț etc., cu tot ce implică acestea (n.r. – cazare, mâncare etc).

Totodată, bugetul de salarii pentru echipă faţă de anul trecut este dublu, însă media salarială din club este la media salariilor din Liga 2. Ce pot sa va spun este că din acestă suma de 1.8 milioane euro, Primaria Oradea ne va susține cu 642.000 euro, iar Consiliul Județean Bihor cu 200.000 euro.

Diferenta de 1 milion de euro va veni din vânzările de bilete, abonamente și sponsorizări”, a transmis preşedintele clubului George Tătar, conform site-ului FC Bihor Oradea.

Municipalitatea vrea doar salvarea de la retrogradare!

Bugetul aprobat de Primăria Municipiului Oradea pentru echipa de fotbal a fost rectificat, iar FC Bihor (Asociației Club Sportiv Fotbalistic Oradea în acte) primește mai mulți bani decât s-a stabilit inițial, asta datorită faptului că echipa va juca în Liga 2. Ce surprinde într-un comunicat al municipalității este legat de obiectivul pentru sezonul 2024/2025.

Se pune accentul pe salvarea de la retrogradare, chiar dacă ne referim, după cum aminteam, la un buget de aproape două milioane de euro!

Având în vedere succesul echipei în sezonul competițional 2023-2024, care a culminat cu promovarea în Liga a 2-a, a devenit necesară reanalizarea bugetului pentru anul în curs, dar și pentru sezonul competițional 2024-2025. Noile obiective includ menținerea în Liga a 2-a și consolidarea unui nucleu de jucători care să permită, pe viitor, accederea în Liga Națională”, a transmis municipalitatea, conform Bihor Online.

  • Interesant este că jucătorii nou-veniți care au și oferit declarații au vorbit despre obiectivul de a promova în prima ligă!

Primarul din Oradea, Florin Birta, a vorbit și el despre ce înseamnă prezența echipei locale în Liga 2 și speră ca, în curând, cât mai mulți sponsori să-și asocieze numele cu FC Bihor:

Faptul că echipa noastră a promovat în Liga a 2-a este un motiv de mândrie și ne obligă să ne adaptăm noilor cerințe și obiective. Majorarea bugetului Asociației Club Sportiv Fotbalistic Oradea este esențială pentru a susține performanța echipei și pentru a continua dezvoltarea sportului în orașul nostru.

FC Bihor este în acest moment un club fără datorii și care funcționează transparent, ceea ce cred că îl face atractiv pentru potențiali investitori privați. Pentru sănătatea unui club de fotbal este foarte important ca sursele de venit atrase din zona privată să fie mai mari decât cele obținute din surse publice”.

Planurile Bihorului pe termen mediu și lung

FC Bihor Oradea nu a impresionat doar cu mutările de la nivelul vestiarului, achizițiile calitative și cantitative, dar și cu cele de la nivelul structurilor de conducere. Tătar a ținut să transmită faptul că era nevoie de venirea mai multor oameni în club, pentru că până acum doar patru oameni se ocupau de aspectele de ordin administrativ și nu numai.

Președintele clubului nou-promovata a ținut să vorbească și de planurile pe termen mediu și lung, ce se vrea de la proiectul FC Bihor Oradea.

În această perioadă, de la ultima noastră întâlnire, am lucrat la întărirea capacităţii administrative a clubului dar  şi la întărirea lotului de jucători. De ce a fost nevoie de întărirea capacităţii administrative? Pentru că un an întreg personalul administrativ care a deservit clubul până la votarea noii organigrame era format din patru persoane, subsemnatul, directorul sportiv, responsabilul marketing şi ofiţerul de presă.

Ori, credeţi-mă, în patru oameni să organizăm totul nu se mai putea. Volumul de muncă mare, organizarea tuturor meciurilor, deplasărilor, rezolvarea diverselor probleme, acaparau tot şi nu mai apucam să facem un management real, astfel încât să ne focusăm coerent pe fiecare structura a FC Bihor în parte.

Din acest motiv au apărut poziţii noi în organigramă şi din acest motiv au apărut şi oameni noi în echipa de administrare. Am încercat să aducem lângă noi oameni cu experienţă, care să poată prelua din mers responsabilităţile fiecărui post alocat.

Proiectul FC Bihor nu este un proiect care se finalizează odată cu terminarea campionatului sau cu promovarea într-o ligă superioară, ci este un proiect care se va desfăşura pe termen mediu şi lung.

(N.r. – Clubul trebuie) să aibă la bază trei piloni, un pilon central fiind dat de capacitatea administrativă şi care să fie rotiţa motrice între ceilalţi doi piloni, Academia FC Bihor şi echipa mare”, a mai punctat Tătar.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 18:47 Liga 2
Pe aceeași temă