CSMS are drum liber spre promovare

04 Jan. 2012, 11:16 Liga 2
CSMS are** drum liber spre promovare

După un tur de campionat catastrofal, în care a pierdut 6 meciuri și a câștigat doar 7 partide într-o serie mai slabă ca niciodată, ieșenii au un culoar extrem de favorabil spre promovarea în Liga I. Pentru primele două poziții promovabile vor lupta cu șanse reale doar 3 formații: Viitorul Constanța, Delta Tulcea și CSMS Iasi. Conjunctura este clar favorabilă echipei din Copou, dar, după cum arată lucrurile la CSMS, promovarea pare mai degrabă o utopie.

Anul 2012 se poate dovedi unul decisiv pentru Clubul Sportiv Municipal Studențesc (CSMS) Iași. Cum este an electoral, primarul Nichita va face eforturi considerabile, bineînțeles pe banii ieșenilor, ca jucăria lui preferată să promoveze în prima ligă. Problemele lui Nichita sunt tot mai mari, după ce Puterea a decis să amâne alegerile locale până în noiembrie (dacă nu chiar în martie 2013), ceea ce îi dă mari bătăi de cap primarului în funcție.

Dacă alegerile ar fi fost programate în luna iunie (așa cum s-a întâmplat până acum), lucrurile erau foarte clare. Campionatul în liga secundă se termina în luna mai, iar dacă CSMS ar fi promovat, Nichita ar fi adunat destule voturi de la iubitorii fotbalului, la scrutinul de peste o lună.

După un tur de campionat catastrofal, în care a pierdut 6 meciuri și a câștigat doar 7 partide într-o serie mai slabă ca niciodată, ieșenii au un culoar extrem de favorabil spre promovarea în Liga I. Cu acest bilanț dezastruos, CSMS ocupă locul 6 în Seria I a ligii secunde, având 23 de puncte, cu 7 mai puțin decât liderul Viitorul Constanța și cu 3 mai puțin decât ocupanta locului secund (ultimul care asigură promovarea), Săgeata Năvodari. Tot 26 de puncte are și Delta Tulcea, poate principala contracandidată a echipei din Copou în cursa pentru prima ligă.

Viitorul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi, este clar favorită la promovare, ambiția celui mai bun fotbalist din istoria fotbalului românesc fiind să ajungă cu această formație în Liga I, atunci când va reveni el pe banca tehnică. Cum Viitorul are sprijin la toate nivelurile, o echipă destul de bună și banii necesari pentru promovare, e evident că echipa lui Ionuț Popa mai poate spera doar la locul secund.

Iar această pozitie este clar la îndemâna ieșenilor, din moment ce toate contracandidatele la ocuparea acestui loc au grave probleme financiare. Astfel, Săgeata Năvodari este o echipă cu restanțe uriașe, despre care se vorbește deja în lumea fotbalului că nu se va omorî cu firea în anumite meciuri în retur, în timp ce Snagovul, de exemplu, este aproape desființată după ce primarul Mușat Apostol a fost reținut, iar antrenorul Laurențiu Reghecampf a plecat în Liga I, la Concordia Chiajna. Nici CF Brăila (echipa care ar fi trebuit să joace în Liga a III-a în acest sezon, pentru că a retrogradat în ediția trecută de campionat) nu pare să aibă resursele necesare pentru a duce o luptă atât de lungă și de dură, în timp ce Botoșaniul (formație aflată la 3 puncte în spatele CSMS) se gândeste la promovare abia la anul.

În aceste condiții, rezultă că pentru primele două poziții promovabile vor lupta cu șanse reale doar 3 formații: Viitorul Constanța, Delta Tulcea și CSMS Iași. Este evident că ultimele două își vor disputa și locul care aduce mult sperata promovare.

Conjunctura este clar favorabilă echipei din Copou, dar, după cum arată lucrurile la CSMS, promovarea pare mai degrabă o utopie. În această iarnă, Comitetul Director i-a dat mână liberă lui Ionuț Popa să-și facă lotul după cum dorește. Astfel, 13 jucători au fost trecuți pe lista neagră, pentru 8 fiind deja reziliate contractele: Aldea, Bâlbă, Paul Tincu, Marinkovic, Boeștean, Vătavu, Ghiceanu, Pavăl. De asemenea, alți 5 jucători vor negocia până la reunirea lotului rezilierea înțelegerilor cu CSMS: Dani, Florea, Ghindaru, Nalați și Orac. La capitolul veniri, ieșenii se laudă cu „două transferuri de senzație” – revenirea lui Crețu (fundașul dreapta împrumutat în tur la FC Hunedoara) și un mijlocaș sârb, Ivan Petrovic, adus liber de contract după ce în tur a evoluat la Metalac Gornji (ultimul loc în prima divizie din Serbia). Interesant este că acest mega-transfer s-a făcut pe baza înregistrărilor de pe DVD și a recomandărilor lui Petar Jovanovic, actualul fundaș dreapta al Vasluiului și fost jucător al „defunctei” Poli Iași.

Clasament Seria I – partea superioară

1. Viitorul Constanța – 30p.
2. Săgeata Năvodari – 26p.

3. Delta Tulcea – 26p.
4. FC Snagov – 24p.
5. CF Brăila – 23p.
6. CSMS – 23p.
7. FC Botoșani – 20p.

Sursa: Bună Ziua Iași

Foto: Eduard BLAGA

04 Jan. 2012, 11:16 Liga 2
Pe aceeași temă