CSM Slatina, memoriu către FRF și CCA după partida cu FK Miercurea Ciuc. Acuză arbitrajul lui Vladimir Nagy: ”Să fie sancționați aceşti aşa-ziși arbitri”

Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2023, 14:29 Liga 2

CSM Slatina a depus memoriu la Federația Română de Fotbal și la Comisia Centrală a Arbitrilor după partida cu FK Miercurea Ciuc, din deplasare, din prima etapă a play-out-ului de Liga 2, pierdută, scor 0-2.

Oltenii au acuzat maniera de arbitraj a oficialilor, ”central” fiind Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba).

CSM Slatina, memoriu la FRF și CCA după meciul cu FK Miercurea Ciuc

CSM Slatina a reacționat dur și a interpretat modul în care s-a comportat brigada condusă de Nagy ca unul care a viciat rezultatul. Din acest motiv, conducătorii nou-promovatei în Liga 2 vara trecută au decis să facă un memoriu la Federația Română de Fotbal, acum așteptând judecarea cazului.

Referitor la partida FK Miercurea Ciuc – CSM Slatina, faza care i-a adus la disperare pe oaspeți a fost cea din minutul 55, în urma căreia gazdele au primit o lovitură de la 11 metri.

Dino Stancic a centrat în careu, din flancul stâng, iar mingea s-a dus în cotul fundașului Slatinei Ionuț Mitran, care s-a întors cu spatele către balon înainte să-l lovească. Deși avea brațul lipit de corp, iar fotbalistul oltenilor nu a avut intenția să comită henț, balonul lovindu-l în cot, arbitrul Nagy, aflat aproape de fază, nu a stat pe gânduri și a arătat punctul cu var.

Faza penalty-ului din meciul FK Miercurea Ciuc – CSM Slatina 2-0:

Cristian Șcheau vrea pedepsirea arbitrilor după erorile din FK Miercurea Ciuc – CSM Slatina

Directorul sportiv al CSM Slatina, Cristian Șcheau, a ieșit public pentru prima dată în acest sezon și a anunțat demersul echipei sale, precizând că, pe lângă memoriul trimis către FRF, a fost depus unul și la Comisia Centrală a Arbitrilor.

”Asistenți” la confruntarea de la Miercurea Ciuc au fost Marius Bălan (Cluj-Napoca) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca), arbitru de rezervă Dragoș Țurcanu (Piatra Neamţ), iar observator de arbitri a fost Ionel Popa (Paşcani).

Șcheau așteaptă sancțiuni după meciul de la Miercurea Ciuc

Ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc este o viciere de rezultat. Intenţia brigăzii de arbitri de a favoriza Miercurea Ciuc nu poate fi pusă la îndoială. Am depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal şi la Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva centralului Nagy.

Am depus probe care susţin modul mizerabil în care am fost arbitraţi, totul culminând cu penalty-ul făcut cadou adversarilor pentru a câştiga. Federaţia şi Comisia Arbitrilor trebuie să-i tragă la răspundere şi să-i sancţioneze pe aceşti aşa-ziși arbitri”, a declarat directorul sportiv al CSM Slatina, Cristian Scheau, conform News Flux.

Lovitura de pedeapsă, acordată la 0-0

Faza în urma căreia s-a dictat lovitură de la 11 metri pentru FK Miercurea Ciuc a consemnat apoi prima reușită a partidei de sâmbătă. A bătut și a transformat Lorant Kovacs, pentru 1-0, iar scorul final a fost stabilit de Ignas Kruzikas, în minutul 84.

La finalul confruntării, la cald, și Daniel Oprescu taxa modul în care a fost dictată lovitura de la 11 metri.

Nu am vorbit până acum de arbitraj, dar este un joc care a fost decis de acel penalty. În rest, nu mai are sens să discutăm. Toate meciurile din play-out vor fi grele, iar când intervin situaţii de acest fel, este cu atât mai greu”, a precizat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, imediat după meci, conform News Flux.

CSM Slatina a coborât un loc în Grupa A de play-out a Ligii 2

CSM Slatina a coborât o poziție în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în urma primei runde, după eșecul cu FK Miercurea Ciuc. Acum se află pe locul 4, la egalitate cu locul 3, CS Comunal Șelimbăr, ambele cu 27 de puncte. Sibienii au urcat peste olteni în urma victoriei cu Unirea Slobozia, scor 3-2.

În runda a 2-a, peste două săptămâni, CSM Slatina va întâlni Unirea Slobozia, liderul Grupei A, pe teren propriu.

CS Comunal Șelimbăr a făcut și ea memoriu după meciul cu Dinamo

Nu este prima dată în Liga 2, în acest an, când o echipă face memoriu din cauza modului în care a fost arbitrată.

CS Comunal Șelimbăr, după jocul cu Dinamo, de la începutul lunii, de la 4 martie, în etapa a 18-a a sezonului regular, când ”câinii” se impuneau cu 2-1, a decis să acționeze pe cale legală atitudinea ”centralului” Marian Barbu, arbitru FIFA.

Sesizarea sibienilor a fost luată în calcul, aparent, pentru că Marian Barbu nu a mai condus la ”centru” vreun meci până în acest moment, fiind o singură dată delegat, ca arbitru de rezervă, în partida din SuperLiga României, dintre FC Hermannstadt și U Craiova 1948 SA, din etapa a 30-a a sezonului regular, care a avut loc la 12 martie.

Foto: FK Miercurea Ciuc
Video: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bonusul-primit-de-jucatorii-iasiului-de-la-leo-grozavu-dupa-victoria-de-la-galati-19264185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fost-jucator-in-liga-2-dar-si-la-unirea-dej-noul-preparator-fizic-in-stafful-lui-edward-iordanescu-la-nationala-de-seniori-a-romaniei-19264163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restart-in-relatia-fc-brasov-sepsi-osk-ne-a-sunat-mugurel-buga-si-am-acceptat-echipei-lui-dan-alexa-i-a-purtat-noroc-pele-din-volei-19264157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-catalin-itu-fotbalistul-facut-ko-in-derby-ul-moldovei-eram-cu-ochii-inchisi-auzeam-cateva-voci-in-jur-si-voiam-sa-continui-meciul-ce-a-simtit-jucatorul-iasiului-in-mo-19264132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-cheltuiala-pe-care-si-a-asumat-o-redwhite-la-dinamo-19264130

Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2023, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă