În etapa a 9-a a Ligii 3, primele două clasate din Seria 3, CSM Slatina și Progresul Spartac, au remizat, vineri, scor 2-2, la Slatina, iar de rezultat a profitat Flacăra Moreni, care a urcat în postura de lider după victoria clară cu Vedița Colonești, scor 4-0. Pe stadionul 1 Mai din Slatina, gazdele au condus cu 2-0, după reușitele lui Vasile Gheorghe (44) și David Oprescu (59), dar oaspeții au restabilit egalitatea prin golurile lui Lucian Acasandrei (78) și Mircea Scheau (90+6 – autogol).
Oficialii de la CSM Slatina vor depune memoriu la CCA în urma analizei înregistrării meciului cu Progresul Spartac, acuzând brigada compusă din centralul Sergiu Popa (Aiud) și asistenții Daniel Popa (Aiud) și Marius Duță (Avrig) de câteva erori, care au influențat rezultatul final.
Concret, directorul sportiv al CSM Slatina, Cristian Scheau, chiar tată jucătorului Mircea Scheau, reclamă că echipei sale i-a fost anulat un gol valabil pe motiv de offside în minutul 55, la Marian Vlada, iar formația bucureșteană a egalat în minutul 90+6 dintr-o fază în care oltenii acuză că mingea nu a depășit linia porții.
Cristian Scheau consideră inadmisibil cele petrecute, deoarece echipa sa a fost privată de două puncte importante în economia clasamentului, din cauza deciziilor eronate luate de către brigada de arbitri, într-o partidă cu implicații în lupta pentru promovare. „Nu putem rămâne pasivi. Vom face memoriu către CCA, în care vom argumenta cu filmări, maniera de arbitraj și deciziile luate, care au dezavantajat echipa. Nimeni nu ne va da punctele înapoi, însă aceste lucruri nu pot rămâne nespuse. Sper să nu mai avem parte de astfel de situații”, a declarat Cristian Scheau.
Vineri, 25 octombrie (ora 15:00), în etapa 10 a Ligii 3, stadionul 1 Mai din Slatina găzduiește un alt derby al Seriei a 3-a, CSM Slatina – Flacăra Moreni. Cele două formații sunt pe primele locuri în Seria a 3-a, dâmbovițenii având un punct în plus, 19 față de 18.
Progresul Spartac: „Filmările realizate de la centrul terenului, cu o cameră fixă, în absența unor camere în zona careului, dar și a goal line technology, e greu de crezut că ar putea fi edificatoare”
UPDATE: În urma articolului publicat pe Liga2.ro, clubul Progresul Spartac a dorit să își exprime punctul nostru de vedere despre meciul cu CSM Slatina:
„Meciul de la Slatina a fost unul de lupta, intre doua formatii valoroase ale seriei, cu multe goluri si, desigur, cu multe faze controversate. Pe toata durata partidei, cat si dupa incheierea acesteia, am apreciat atitudinea celor de la CSM (atat pe teren cat si in tribuna), care au avut de digerat o rasturnare de scor pe final de meci, cu gol decisiv marcat in minutul 95:19 (nici 90+5 nici 90+7…). Nu doar la final, ci si pe toata durata jocului, atitudinea de pe teren a fotbalistilor gazda (multi dintre ei cu evolutii in esaloanele superioare – V. Gheorghe, Cotiga, Vlada, Grecu, Capata) a fost una extrem de corecta, lipsind duritatile si momentele de tensiune. Cel putin in trei faze importante (gol anulat la Vlada in min 54, gol acordat la D.Oprescu in min.58 pe motiv ca MINGEA A DEPASIT LINIA PORTII, LA SEMNALIZAREA TUSIERULUI, si autogol acordat la Scheau in minutul 95:19 pe motiv ca MINGEA A DEPASIT LINIA PORTII, LA SEMNALIZAREA TUSIERULUI) arbitrii au avut de luat decizii grele, la limita, iar protestele fata de respectivele decizii aproape ca nu au existat!
Filmarile realizate de la centrul terenului cu o camera fixa, in absenta unor camere in zona careului, dar si a goal line technology, e greu de crezut ca ar putea fi edificatoare si ar putea constitui o baza pentru verdicte categorice. Iar cele 19 secunde jucate peste cele 5 minute de prelungire acordate initial au venit in contextul in care lovitura libera care a dus la golul egalizator a fost fluierata in minutul 94:20, dar executata abia in min 95:10.
Per total, chiar daca a venit in conditii dramatice, remiza a fost un rezultat cel putin echitabil, Progresul Spartac avand o posesie net superioara si un numar mai mare de ocazii clare de gol.
Pentru cei care doresc sa vada cu proprii ochi TOATE fazele controversate puse in discutie, repriza secunda poate fi urmarita aici: https://www.youtube.com/watch?v=_Ex1986PH_g.”
Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Gazeta nouă