CSM Reșița și-a dat în șomaj tehnic sportivii. Cristian Bobar: ”Este o situație neplăcută, dar chiar nu avem ce face. Sunt probleme mult mai mari în oraș.” Cum au reacționat jucătorii

Marius ANGHEL 03 Apr. 2020, 14:14 Liga 2
CSM Reșița și-a dat în șomaj tehnic sportivii. Cristian Bobar: ”Este o situație neplăcută, dar chiar nu avem ce face. Sunt probleme mult mai mari în oraș.” Cum au reacționat jucătorii

Un alt club din campionatul Liga 2 care a luat măsuri financiare în această perioadă în care sezonul este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus este CSM Reșița. Formația din Valea Domanului se bazează pe un buget format în mare parte din bani primiți de la autoritățile locale, iar acum are probleme mari în a-și respecta îndatoririle financiare. Tocmai de aceea, a decis să îți trimită jucătorii în șomaj tehnic, iar statul îi va plăti câtă vreme este declarată stare de urgență în România. Un alt club care a decis înjumătățirea contractelor pe perioada în care campionatul este suspendat și a anunțat public acest lucru este Petrolul Ploiești. Inclusiv Federația Română de Fotbal a redus salariile tuturor angajaților cu 20 la sută.

CSM Reșița își trimite sportivii, antrenorii și angajații în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență. Președintele clubului din Valea Domanului, Cristian Bobar, a precizat, la Radio Reșița, că s-a luat această măsură în contextul în care toate competițiile sportive au fost suspendate, astfel că activitatea secțiilor din cadrul clubului a fost oprită. CSM Reșița este unul dintre cele două cluburi municipale din acest sezon al Ligii 2. Celălalt este SCM Gloria Buzău și niciunul nu are drept de promovare din această cauză, fiindcă sunt de drept public.

„Suntem într-o situație gravă, chiar foarte neplăcută aș putea spune. După cum se poate vedea, fenomenul sportiv începe să lipsească, indiferent de ce ramură de sport vorbim. Din păcate, a trebuit să luăm și noi câteva măsuri care nu fac pe placul nimănui în momentul de față. Toate contractele, de la toate secțiile Clubului Sportiv Municipal Reșița vor fi suspendate în perioada stării de urgență. Cei de la club vor primi 75 la sută din salariul mediu brut pe economie. Este o situație neplăcută, dar chiar nu avem ce face. După discuțiile avute cu cei care finanțează clubul, am decis să nu fim noi primii care iau aceste decizii. Am așteptat să vedem cum se organizează și celelalte cluburi și am hotărât împreună cu primarul Ioan Popa să luăm aceste decizii.

Starea de urgență a fost luată de pe data de 16 martie și am zis să așteptăm, dar, ținând cont de faptul că CSM Reșița este finanțat doar din bani publici, la care se adaugă câțiva sponsori, nu am avut altă soluție decât să reducem din cheltuieli. Sunt probleme mult mai mari în oraș”, a spus Cristian Bobar (foto text, alături de primarul orașului Reșița, Ioan Popa) la Radio Reșița.

Cristian Bobar: ”Nu am întâmpinat dificultăți în discuțiile cu sportivii”

Președintele clubului din Valea Domanului a mai spus că sportivii, de la secțiile de fotbal, handbal sau lupte, au înțeles situația și nu s-au opus acestei măsuri financiare.

”Am purtat discuții cu majoritatea jucătorilor, cu antrenorii și cred că băieții au înțeles situația. De asemenea, ei își doresc să treacă cât mai repede la treabă. Nu am întâmpinat dificultăți în discuțiile cu fotbaliștii, iar la lupte a purtat discuții cu sportivii viceprimarul Adrian Dacica. De asemenea, la secția de handbal a vorbit coordonatorul Cristi Pătru cu ceilalți sportivi. Nu sunt probleme și mă bucur că s-a găsit înțelegere. Știu că este foarte neplăcut, dar pe lângă sportivi și antrenorii Centrului de copii și juniori vor intra în acel 75 la sută. În Valea Domanului nu se mai desfășoară nicio activitate sportivă. Ne este foarte greu să cerem bani Primăriei Reșița și Consiliului Local având în vedere că sunt atâtea probleme”, a explicat Bobar.

”În situația noastră sunt 70 la sută din cluburile de fotbal din România”

Conducătorul echipei de fotbal e de părere că FRF va rezolva și problema contractelor jucătorilor, având în vedere că sezonul s-ar putea prelungi mult în vară, iar înțelegerile cu unii dintre sportivi vor expira pe 30 iunie.

”În iarnă ne-am făcut un plan pe termen scurt, iar la majoritatea jucătorilor expiră contractele pe 30 iunie. Sunt sigur că dacă se va prelungi sezonul, va fi și o derogare de la Federația Română de Fotbal și cel mai probabi se va găsi înțelegere. În situația noastră sunt 70 la sută din cluburile de fotbal din România.

Vreau să mai specific faptul că nu există întârzieri salariale la club, fotbaliștii fiind plătiți la zi. Dar s-a produs această epidemie și nu am avut ce să facem decât să reducem din cheltuielile clubului. S-a văzut că a existat o disponibilitate din partea Primăriei Reșița față de toți sportivii. Este stare de urgență și sunt lucruri care ne depășesc. Nu se știe când se va realua campionatul. Din ultima discuție cu reprezentanții FRF am înțeles că se va realua campionatul pe 16 mai, dar nimic nu este clar. FIFA și UEFA vor decide. Atâta timp cât sunt blocate campionatele mari din Europa nu se pune problema realuării activității sportive de la noi”, a mai declarat Cristian Bobar.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, CSM Reșița, o nouă promovată, ocupă locul 15, ultimul care asigură menținerea, cu 24 de puncte acumulate în 22 de meciuri. Bănățenii sunt la egalitate cu Concordia Chiajna, ocupanta locului 16, ultimul retrogradabil, dar au un golaveraj mai bun.

Marius ANGHEL 03 Apr. 2020, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă