CSM Reșița s-a salvat de la retrogradare în urma victoriei cu Metaloglobus, iar Flavius Stoican răsuflă ușurat într-un sezon epuizant: ”Au fost momente când jucătorii s-au autodepășit”

Andrei PASCU 13 Apr. 2024, 17:01 Liga 2
CSM Reșița s-a salvat de la retrogradare în urma victoriei cu Metaloglobus, iar Flavius Stoican răsuflă ușurat într-un sezon epuizant: ”Au fost momente când jucătorii s-au autodepășit”

CSM Reșița a reușit să își îndeplinească obiectivul trasat pentru acest sezon în urma partidei cu Metaloglobus din etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, salvarea de la retrogradare. A trecut cu scor la limită în confruntarea care s-a disputat sâmbătă, de la ora 11:00, 2-1.

Încă de la pauză se preconiza un rezultat favorabil pentru CSM Reșița, care a intrat la cabine cu avantaj de un gol, 1-0.

CSM Reșița a învins Metaloglobus și s-a salvat de la retrogradare

Formația din Valea Domanului nu concepea să nu câștige duelul de sâmbătă, de pe teren propriu, iar în cele din urmă a luat cele trei puncte. Poate că la diferența de pe tabelă și la modul în care a evoluat echipa au contat și anunțurile conducerii, dar și faptul că în cazul unui succes s-ar fi salvat matematic de la retrogradare.

  • CSM Reșița a început partida cu Metaloglobus: Ct. Căpățână – Bărboianu, Erico da Silva, Rimovecz, Fota – Dudea (cpt.), Dam. Isac – Drăghiceanu, Doană, Andr. Burlacu – Lascu
    Rezerve: Mereu – Mensah, Al. Negru, Fr. Cristea, Elton da Silva, Cega, Cip. Rus, Al. Sabău, Chera

În prima repriză, reșițenii au punctat prin Sergiu Rimovecz (minutul 22). În partea a doua, formația din Valea Domanului a continuat să arate bine și a pus pe tabelă avantaj de două goluri, marcând la cinci minute de la reluare, prin Marian Drăghiceanu, de la 11 metri.

Au redus din diferență bucureștenii apoi, în minutul 75, prin Luca Manolache, dar a fost insuficient pentru ei, pentru că au plecat fără punct de la Reșița.

Flavius Stoican le-a mulțumit tuturor pentru salvare

La final, la conferința de presă, Flavius Stoican a declarat că este mulțumit de evoluția echipei, cu presiunea pusă de CSM Reșița pe Metaloglobus, mai ales că s-a salvat matematic de la retrogradare.

Antrenorul a transmis un mesaj pentru toată suflarea reșițeană acum că echipa sa este sigură că va evolua în Liga 2 și în stagiunea următoare. Le-a mulțumit jucătorilor pentru munca depusă până acum, chiar dacă mai sunt meciuri de jucat în play-out, dar și conducerii și fanilor.

Până la urmă, din această vară CSM Reșița va obține, se pare, dreptul legal de promovare și va lupta și cu mai multă determinare pentru calificarea în play-off.

A fost o victorie pentru moralul nostru, iar cu acest succes, din punct de vedere matematic, suntem salvați de la retrogradare cu patru etape înainte de finalul play-out-ului. Îi felicit pe jucători pentru parcursul din acest campionat, începând cu cel mai tânăr și terminând cu cel mai experimentat.

Au fost momente când jucătorii s-au autodepășit în acest campionat și de aceea vreau să-i felicit. Au crezut în această șansă, în acest obiectiv, de a rămâne în Liga 2. La fel de adevărat este și faptul că am avut jucători care în unele momente au făcut diferența și mă refer aici la Drăghiceanu, Burlacu, Elton sau Damian Isac.

Echilibrul l-a ținut Dudea, atât la mijlocul terenului, cât și în apărare atunci când a jucat fundaș central. Au fost momente și mai puțin bune, dar vreau să evidențiez faptul că acești băieți și-au dorit la fiecare meci victoria. Mai avem trei etape de disputat, deoarece în una vom sta și vreau să continuăm pe aceeași linie.

Fără aportul publicului ne este greu și de aceea vreau să le mulțumesc oamenilor care vin la stadion și ne susțin. Vreau să felicit galeria, care i-a încurajat pe băieți chiar și atunci când jocul nu ne-a ieșit așa cum am fi dorit. Suntem pe un drum bun, iar la final de campionat vom trage linie.

În sezonul viitor vreau să avem obiective mai îndrăznețe și rămâne de văzut cu ce jucători ne vom întări și care vor rămâne”, a spus antrenorul Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița a urcat pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

După etapa a 3-a a play-out-ului din Liga 2, CSM Reșița are 31 de puncte și este pe locul 1 în Grupa A, din care mai fac parte ACSM Ceahlăul (locul 2, 31 de puncte), Campionii FC Argeș (locul 3, 30 de puncte), Metaloglobus (locul 4, 30 de puncte), CSC Dumbrăviţa (locul 5, 26 de puncte), Unirea Dej (locul 6, 17 puncte) și CSM Alexandria (locul 7, 13 puncte).

Referitor la parcursul din grupa pentru evitarea retrogradării, după ce a debutat contra Unirii Dej în play-out (scor 1-1) și după ce a bifat apoi meciurile cu CSC Dumbrăvița (scor 0-1) și Metaloglobus (scor 2-1), formația lui Flavius Stoican va întâlni, în runda a 4-a, CFC Argeș, pe teren advers.

Foto: Caraș Oline și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-condus-la-chiajna-dar-a-pierdut-contra-concordiei-19307525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-a-pierdut-la-dej-si-inca-nu-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19307481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-corvinul-dau-start-etapei-4-din-play-off-19307405

Andrei PASCU 13 Apr. 2024, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă