CSC Dumbrăvița vrea să speculeze situația de la Concordia Chiajna și să își întrerupă seria neagră! Cosmin Stan: ”Trebuie să profităm. Altfel, ne trezim în zona minată a clasamentului”

Anda DELIU 05 Mar. 2024, 16:02 Liga 2
CSC Dumbrăvița vrea să speculeze situația de la Concordia Chiajna și să își întrerupă seria neagră! Cosmin Stan: ”Trebuie să profităm. Altfel, ne trezim în zona minată a clasamentului”

CSC Dumbrăvița a avut puțin timp de odihnă după deplasarea de la Piatra Neamț (0-2 cu Ceahlăul, sâmbătă), iar miercuri, 6 martie 2024, echipa pleacă despre spre Chiajna, pentru jocul cu Concordia, contând pentru etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular.

În urma ratării calificării în play-off, clubul ilfovean s-a despărțit, marți, de antrenorul Erik Lincar și va aborda jocul cu un staff interimar. Bănățenii speră să speculeze momentul.

Criză de rezultate la CSC Dumbrăvița și înaintea partidei cu Concordia

În ultimele șapte meciuri oficiale, dintre care două disputate în acest an 2024, dumbrăvițenii nu au mai simțit gustul victoriei și nici satisfacție de a da măcar un gol. Asta, inclusiv după ce, în pauza de iarnă, s-a schimbat jumătate din lot. În cele șapte partide s-a obținut doar un punct, iar în acest an s-a cedat cu scorul de 0-2 atât meciul de acasă cu Unirea Slobozia, cât și pe cel din deplasare cu Ceahlăul.

Cosmin Stan spune că a vorbit mai dur cu jucătorii și i-a certat. Antrenorul principal își pune speranțe în acest meci de la Chiajna, mai ales că are un singur jucător indisponibil, pe Fabiano Cibi.

Stan se teme de zona minată a clasamentului. ”I-am simțit pe jucători afectați. Înainte de antrenamentul de ieri am avut o discuție un pic mai dură cu ei. Mai dură, pentru a-i face să conștientizeze că trebuie să adunăm puncte, în condițiile în care sunt foarte puține meciuri. Chiar dacă și la Piatra Neamț am avut momente bune, am făcut un meci mai slab decât cu Slobozia, iar eu mă așteptam să fim în creștere. Și, atunci, încerc să îi responsabilizez în plus, să înțeleagă că etapele trec și trebuie să acumulăm puncte. Altfel, ne trezim că ajungem în zona minată a clasamentului și nu cred că merităm lucrul acesta”, a declarat antrenorul, citat de site-ul clubului timișean.

  • Zona minată înseamnă locurile retrogradabile, patru la număr. CSC Dumbrăvița este situată acum pe primul loc deasupra acestor patru poziții care duc în Liga 3 la finalul play-out-ului.

Cosmin Stan crede că ilfovenii din Chiajna vor fi cu moralul la pământ

Concordia va avea un staff interimar din Cristian Bălașa și Costel Oracă. Erik Lincar a cedat, după ce ceruse trei salarii compensatorii după ce a dus clubul în situația de a mai spera la baraj doar dacă în play-off vor fi trei echipe fără drept de promovare, lucru puțin probabil să se întâmple la cum decurg calculele în acest moment.

Deși ar părea cumva că la Chiajna s-a redus din tensiune prin despărțirea de antrenor, Cosmin Stan pare să creadă că jucătorii adversarului vor fi demoralizați.

”Ne interesează mai puțin problemele pe care le au ei. Din nou întâlnim o echipă care a plecat la drum cu gândul la play-off și la promovare. Chiajna are un buget mare, jucători de valoare, care au evoluat și în naționala României. Dar, spre deosebire de celelalte două meciuri din acest an, întâlnim acum o echipă care în ultimul timp a avut rezultate proaste și care nu mai are nicio șansă de a juca în play-off. De aici probabil și schimbările pe care le-au făcut astăzi la nivelul staffului. De lucrul acesta cred că trebuie să profităm. Probabil ei sunt cu moralul la pământ după neîndeplinirea obiectivului, astfel că ne punem speranțe în meciul de la Chiajna”, a comentat Stan situația de la Concordia, următorul adversar al echipei sale.

Meciul dintre Concordia și CSC Dumbrăvița deschide etapa a 18-a a Ligii 2. Egal și victorie pentru trupa din Chiajna în precedentele întâlniri directe

Atât Concordia, cât și CSC Dumbrăvița și-au pierdut primele două jocuri oficiale din 2024. Ilfovenii au cedat acasă cu Ceahlăul (1-2) și în deplasare la Metaloglobus (0-2), în timp ce timișenii au pierdut pe teren propriu cu Unirea Slobozia (0-2) și ”afară” la Ceahlăul (0-2).

În acest moment, înaintea debutului penultimei etape a sezonului regular, a 18-a, Concordia ocupă locul 12, cu 22 de puncte, fiind la egalitate cu Steaua (locul 11 și un meci în minus) și Metaloglobus (locul 13). CSC Dumbrăvița se află pe locul 16, cu 19 puncte, la patru puncte peste CS Tunari, clasata pe ultimul loc retrogradabil.

Meciul dintre Concordia și CSC Dumbrăvița are loc joi, de la ora 17:00, pe stadionul din Chiajna, în deschiderea etapei a 18-a a Ligii 2. Deși ambele echipe vor evolua în play-out și nu au un joc deloc atrăgător, televiziunile au decis să transmită întâlnirea lor, în detrimentul unei partide precum CSM Reșița – Gloria Buzău, între o formație care încă are șanse la play-off și o alta care are aproape locul asigurat în Top 6.

Concordia și CSC Dumbrăvița s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor, în sezonul trecut de Liga 2. De fiecare dată, ilfovenii au fost gazdă. În sezonul regular trecut au organizat partida la Buftea, unde rezultatul a fost 2-2, cu Concordia fiind antrenată de Ianis Zicu, iar în play-out s-a jucat la Chiajna, unde elevii lui Eugen Trică s-au impus cu 3-1.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

Anda DELIU 05 Mar. 2024, 16:02 Liga 2
Pe aceeași temă