CSC Dumbrăvița pierde și la Piatra Neamț și ajunge la șapte jocuri fără victorie și gol marcat. Cosmin Stan: ”La încredere suferim cel mai mult”

Narcis POHOAȚĂ 02 Mar. 2024, 15:49 Liga 2
CSC Dumbrăvița pierde și la Piatra Neamț și ajunge la șapte jocuri fără victorie și gol marcat. Cosmin Stan: ”La încredere suferim cel mai mult”

CSC Dumbrăvița a continuat și la Piatra Neamț seria neagră începută în octombrie anul trecut, bifând a șasea înfrângere în ultimele șapte etape, 0-2 (0-1) cu Ceahlăul, în urma golurilor marcate de Sergio Cortelezzi (14) și Azdren Llullaku (60, din penalty).

Mai mult, timișenii nu au reușit nici în Moldova să înscrie, deși au avut câteva oportunități în debutul reprizei secunde, când s-a opus portarul Stefan Krell.

Dumbrăvița nu a contat în atac în prima repriză a partidei din etapa a 17-a a Ligii 2, însă a ieșit ceva mai decisă de la cabine și a avut două șuturi bune pe spațiul porții, rezolvate fără emoții de goalkeeperul austriac Krell.

Cosmin Stan, după eșecul de la Piatra Neamț: ”Am fost cam fricoși în prima repriză. Dacă marcam în repriza a doua, poate altfel ar fi stat lucrurile”

La final, antrenorul Cosmin Stan a recunoscut că Ceahlăul s-a impus pe merit, subliniind că poate altfel s-ar fi scris istoria jocului dacă elevii săi ar fi reușit să egaleze în debutul părții secunde.

”Adversarul a fost mai bun decât noi per ansamblu. În prima repriză, am fost cam fricoși, nu am avut curaj să atacăm, dar repriza a doua am început-o foarte bine, 15 minute am jucat în jumătatea lor de teren. Am avut și noi ocaziile noastre și mă gândesc acum că dacă ar fi intrat voleul lui Martinov sau lovitura liberă a lui Ekmekci, altfel ar fi stat lucrurile. Am primit gol cred că la prima fază mai periculoasă a gazdelor, la fel și în repriza a doua. Trifon a scos, mingea a ajuns pe 16 metri și, din păcate, lipsa de experiență și maturitate a lui Ristin face ca meciul să se încheie cu acel penalty. Un penalty dat gratuit de Ristin, la marginea careului, o neatenție mare. Dar e un jucător tânăr, cu potential”, a declarat Cosmin Stan.

Dumbrăvița a căzut total după golul doi al Ceahlăului

Formația timișeană a jucat bine în repriza secundă, dar a căzut după golul doi al Ceahlăului, marcat de Azdren Llullaku, aspect remarcat și de către antrenorul său.

”După 2-0 am cam căzut și din punct de vedere moral, psihic, adversarul a știut să conserve rezultatul, nu am mai fost periculoși. Cu Slobozia am jucat mult mai bine decât astăzi. Dar și azi am avut momentele noastre când am echilibrat bine jocul. Îmbucurător e faptul că avem ocazii. Avem determinare, am încercat, dar azi nu ne-a ieșit. Avem și acest program dificil, numai cu adversari care sunt la play-off. O să vedem în momentul când ajungem să jucăm cu adversari de teapa noastră care ne e valoarea”, a completat Stan.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu Ceahlăul: Trifon – Morariu, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Salhi (Andr. Olaru 70′), Ristin (Paleacu 85′) – Ekmekci, Gavra (Sofran 55′), Martinov (Ghinescu 85′) – Paulevici (B. Nortey 70′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Andr. Răuță, Horcea, Băluțoiu.

Timișenii, fără victorie și gol marcat în ultimele șapte meciuri. ”Știm să jucăm fotbal, dar cred că e vorba de încredere. Suntem într-un blocaj în momentul de față”

Cosmin Stan ia partea bună din eșecurile cu Unirea Slobozia (0-2 acasă) și Ceahlăul (0-2 în deplasare), în care echipa sa a avut momente de superioritate și susține că elevii săi ar trebui să aibă mai multă încredere, pentru că au demonstrate că știu să joace și fotbal. Este convins că un prim rezultat pozitiv ar putea debloca echipa sa, ajunsă la șapte partide consecutive fără victorie și gol marcat, ultimele cinci fiind pierdute.

”Trebuie să lucrăm mult în această perioadă pe partea de încredere, la finalizare, la construcție. Dar la încredere suferim cel mai mult. Am demonstrat în aceste etape că știm să jucăm fotbal, dar ne lipsește ceva ca să marcăm. Cred că e vorba de încrederea în noi. Sunt convins că la primul rezultat pozitiv sau la primele goluri marcate ne vom și debloca. Suntem într-un blocaj în momentul de față. Dar am și avut adversari tari. Nu vreau să caut scuze, dar e clar că echipele cu care am jucat au loturi superioare. Nu mai vorbim de obiectivele cu care au pornit la drum, de bugetele de care dispun. Suntem inferiori din toate punctele de vedere. Dar cred că am făcut față cu brio în aceste două jocuri, chiar dacă le-am pierdut”, a conchis Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița, pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2

În urma acestui nou eșec, al optulea înregistrat în acest sezon, în 17 etape, CSC Dumbrăvița a căzut două poziții, pe locul 16, ultimul care asigură menținerea în Liga 2. Are 19 puncte și începe să tremure pentru rămânerea în acest campionat.

Echipele aflate mai jos și care au șanse de salvare sunt CS Tunari (15 puncte) și Unirea Dej (13 puncte).

În ultimele două etape din sezonul regular, CSC Dumbrăvița are meciuri foarte grele, în deplasare la Concordia Chiajna și acasă cu FK Miercurea Ciuc.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-trece-fara-probleme-de-dumbravita-19301354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-biletele-de-play-off-in-buzunar-unirea-slobozia-si-a-permis-sa-piarda-acasa-cu-fk-miercurea-ciuc-adrian-mihalcea-despre-golul-egalizator-anulat-echipei-sale-greseala-enorma-sper-ca-a-19301360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Narcis POHOAȚĂ 02 Mar. 2024, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă