CSC Dumbrăvița, la prima înfrângere din acest sezon, cu gol primit în prelungiri. Cosmin Stan, după eșecul cu FCU Craiova: ”Altă dată ne-am bucurat în prelungiri”

Anda DELIU 17 Aug. 2024, 17:04 Liga 2
CSC Dumbrăvița, la prima înfrângere din acest sezon, cu gol primit în prelungiri. Cosmin Stan, după eșecul cu FCU Craiova: ”Altă dată ne-am bucurat în prelungiri”

CSC Dumbrăvița a pierdut primul meci din acest sezon, la scorul de 1-2 cu FCU Craiova, după ce oltenii au marcat golul victoriei în prelungiri.

Prima repriză a aparținut formației antrenate de Marius Croitoru, dar, după trecerea la vestiare, gazdele au mai echilibrat partida, însă oaspeții au fost ”letali” în jocul din etapa a 3-a a Ligii 2, când a trebuit, pe final.

FCU Craiova a deschis scorul la Dumbrăvița din corner

După un start în care au ținut de minge, craiovenii au marcat în minutul 11. După un corner bătut bine de Andrei Dragu, spre bara a doua, Vlad Pop a sărit bine la cap în careul mic și l-a învins pe Mikloș, care a rămas pe linie la executarea loviturii de colț.

Gazdele nu au avut niciun fel de reacție, iar alb-albaștrii au continuat să domine meciul. Pop a mai avut ocazia să înscrie cu capul dintr-o poziție mai centrală, dar nu i-a mai ieșit.

Tot cu capul a avut și Bălan o finalizare ce putea fi promițătoare, iar Padula a avut un șut care s-a dus puțin peste poartă.

Schimbarea de sistem a Dumbrăviței i-a derutat pe craioveni

În repriza a doua, fața jocului s-a schimbat complet, iar oltenii nu s-au adaptat așa de bine la schimbarea de sistem a bănățenilor.

Paulevici a avut o prima ocazie a mitanului secund, dar a trimis moale. Introdus la pauză, Ion Vasluian a avut două incursiuni periculoase în careu. În minutul 61, se putea lăsa cu ”daune”, dar Sandu a ieșit și a trimis cu brațul mingea în lateral, riscant, însă Modan nu a ajuns să împingă balonul. Golul egalizator a venit peste trei minute, după o centrare a lui Martinov. Modan a câștigat duelul cu Lumbu, a băgat capul sub minge și a trimis sub transversală.

Același atacant adus vara aceasta de la Deva a mai avut o ocazie, iar spre finalul reprizei Craiova a reușit să revină în controlul meciului. Bălan a fost periculos, iar Ibrahim, letal, în prelungiri.

Jucătorul a primit o minge prin careu, din stânga, și a tras la firul ierbii. Mikloș s-a culcat, dar mingea i-a trecut între mâini și picioare, astfel că alb-verzii au bifat prima înfrângere din acest sezon.

Cosmin Stan știe că punctele obținute in extremis vor avea și un revers al medaliei

Cosmin Stan a rememorat cum sezonul trecut s-au obținut puncte pe final, inclusiv egalarea cu Ceahlăul, care a salvat echipa de la retrogradare.

”Altă dată ne-am bucurat în minutul 90 sau în prelungiri, că am reușit să marcăm și să câștigăm. Atunci, după aceste două-trei meciuri pe care le-am câștigat așa, ziceam că va veni momentul în care vom fi și triști că vom pierde în minutele de prelungiri. Din fericire, momentele acelea nu au venit (n.r. sezonul trecut), ci astăzi, după foarte mult. Dar, până la urmă,  au venit și e dureros faptul că am pierdut în minutele de prelungire”, a declarat antrenorul principal al Dumbrăviței.

Dumbrăvița nu are meci fără gol marcat în acest sezon, dar mereu a și primit ”boabe”. ”E un lucru îmbucurător, dar, pe partea cealaltă, în toate meciurile de până acum am primit și gol. Azi e primul meci în care am primit două goluri și l-am și pierdut, din păcate”, a punctat Stan.

El a precizat că săptămânile cu etape de Cupă nu i-au permis neapărat un antrenament serios. ”Săptămâna fiind și căldurile acestea foarte mari, am mers foarte mult doar pe antrenamente de refacere, de dezobosire, era normal. Era normal să facem lucrul  acesta. Deși erau anumite aspecte pe care le-am discutat, și greșelile pe care le-am făcut în cele patru meciuri nu prea am apucat să le lucrăm, pentru că, cum am spus, antrenamentele au fost de altă natură”, a mai adăugat Cosmin Stan.

  • CSC Dumbrăvița, în eșecul cu FCU Craiova: Mikloș – Rz. Morariu, Burdeț (Vasluian 46′), Zurbagiu (cpt.), Apro, Cibi (Anișorac 46′) – Adam, Salhi (Ristin 71′) – Paulevici (Sofran 82′), Pădurariu (Martinov 46′), Modan. Rezerve neutilizate: Trifon – Scutaru, Bg. Sima, L. Bodri.

Stan nu a văzut cine a marcat pentru Craiova

Antrenorul dumbrăvițenilor a explicat cum a reușit să echilibreze jocul. Pe final, probabil în vâltoarea evenimentelor, Stan nu a văzut că Ibrahim, și nu titularul Sidibe, a înscris golul victoriei doljenilor.

”Am schimbat sistemul, am trecut în a doua repriză în 4-2-3-1. Am încercat să punem mai multă presiune cu jucători mai de viteză, mai multă presiune pe adversar. Și cred că am reușit, am făcut o repriză a doua mult mai bună decât prima. În prima am avut un pic de trac. Faptul că am jucat cu Craiova s-a văzut puțin la unii jucători. În a doua repriză, în schimb am echilibrat destul de bine partida. Meciul curgea spre un egal, cred eu echitabil la cum s-a jucat. Dar a venit acea fază cu Sidibe, care a făcut diferență astăzi în ultimele 15-20 de minute. A fost greu de ținut, chiar dacă l-am introdus și pe Sofran acolo, să-l ajute pe Anișorac. Cam tot degeaba, foarte multe acțiuni individuale ale lui Sidibe. A fost foarte greu de ținut și până la urmă el a și marcat golul victoriei”, a punctat Stan.

Nicu Modan, primul gol pentru Dumbrăvița și în Liga 2

Atacantul de 29 de ani Nicu Modan, aflat la prima experiență la Liga 2, a marcat primul său gol pentru CSC Dumbrăvița, iar Cosmin Stan crede că momentul e de bun augur.

”Nu a marcat în cele patru meciuri, la Peciu n-a jucat. Avea nevoie de gol, pentru că el a un marcator așa, prin excelență. La Liga 3, cam an de an, peste 15 goluri marcate. Și avea nevoie de golul acesta. Sper să-i prindă bine și să urmeze și altele”, a spus Cosmin Stan despre atacantul achiziționat în această vară.

Cu 4 puncte și golaveraj 5-4, CSC Dumbrăvița ocupă locul 8 în Liga 2, la egalitate cu alte patru echipe. Runda viitoare, a 4-a, va juca tot acasă, cu Steaua, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Marius Croitoru după CSC Dumbrăvița – FCU Craiova 1-2:

Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 17 Aug. 2024, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă