CSC Dumbrăvița se întoarce acasă din ”exil”. Cosmin Stan speră ca jucătorii săi să reușească cu Metaloglobus să ”spele” umilința de la Târgoviște: ”Va fi un meci foarte greu”

Anda DELIU 28 Sep. 2023, 19:20 Liga 2
CSC Dumbrăvița se întoarce acasă din ”exil”. Cosmin Stan speră ca jucătorii săi să reușească cu Metaloglobus să ”spele” umilința de la Târgoviște: ”Va fi un meci foarte greu”

CSC Dumbrăvița se întoarce, sâmbătă, acasă din ”exilul” de la Ghiroda din ultimele două meciuri considerate pe teren propriu în campionatul Ligii 2. Metaloglobus București îi va fi adversar în etapa a 8-a.

Echipa timișeană, până de curând foarte optimistă, nu traversează acum cel mai bun moment, după ce runda trecută a pierdut la scor la Târgoviște, 0-4 cu Chindia, și a fost readusă cu picioarele pe pământ după trei victorii consecutive, ba chiar patru jocuri la rând în Liga 2 în care nu pierduse.

Cosmin Stan vrea să-și vadă jucătorii cum depășesc acest moment mai dificil.

Făcuți cu ou și oțet sâmbăta trecută, după eșecul cu Chindia

Dumbrăvițenii au pierdut cu scorul de 0-4 la Târgoviște, iar Cosmin Stan s-a dezvlănțuit public abia acum, înaintea meciului cu Metaloglobus, poate și pentru a-și motiva jucătorii.

”Au fost excesiv de supărați, aș zice chiar tensionați, dar și pentru că i-am certat destul de rău după jocul de la Târgoviște. I-am certat pentru că am spus că nu vom mai ajunge în situația meciurilor din sezonul trecut în care am pierdut clar. Am crezut că am depășit această fază, dar meciul de la Târgoviște ne-a întors de unde am plecat. Astfel că am încercat să îi fac să înțeleagă că meciuri de genul acesta ne trag în jos din toate punctele de vedere. Sper să nu mai trăim așa ceva. Vom vedea sâmbătă dacă vorbele mele au avut efect”, a declarat antrenorul Dumbrăviței. În sezonul trecut, eșecurile la scor au venit într-un moment în care echipa juca și în Cupa României și a avut deplasări lungi, un program încărcat. Acum, timișenii nu s-au mai calificat în faza grupelor competiției KO.

Cosmin Stan se așteaptă la un meci greu cu Metaloglobus

Va lipsi la acest meci sigur Salhi, încă suspendat după eliminarea din restanța cu Progresul Spartac, iar Țieranu și Martinov sunt incerți.

Cosmin Stan e convins că meciul cu Metaloglobus, echipă care abia runda trecută a reușit prima victorie în acest sezon, va fi dificil. ”Va fi un meci foarte greu. Și din cauza faptului că venim după înfrângerea de la Târgoviște, dar și prin victoria lor de săptămâna trecută, cu o echipă bună a campionatului, Ceahlăul Piatra Neamț. Probabil că au început să se obișnuiască cu cerințele noului antrenor. Ianis Zicu e un antrenor care propune un fotbal ofensiv. Foarte multe echipe au jucători experimentați, la fel și Metaloglobus, deci ne-am obișnuit deja cu situația aceasta. Cred că va fi cu atât mai greu meciul de sâmbătă, au foarte mulți jucători obișnuiți cu ligile superioare, în comparație cu lotul nostru”, e de părere Stan.

CSC Dumbrăvița revine acasă după două jocuri disputate la Ghiroda: ”Așteptăm cu nerăbdare”

Altfel, după două runde jucate la Ghiroda, cu Viitorul Pandurii (scor 1-1) și CS Tunari (scor 6-1), CSC Dumbrăvița revine acasă, unde terenul de pe ”Stefan Dobay” și-a revenit în urma lucrărilor din vară, care au lăsat tranșee.

”Gazonul arată foarte bine, e o îmbunătățire evidentă față de ultimul meci pe care l-am jucat la Dumbrăvița, cel contra Corvinului. Așteptăm cu nerăbdare să jucăm din nou la Dumbrăvița și chiar să ne antrenăm din nou la Dumbrăvița. Astăzi va fi primul antrenament după foarte mult timp pe care îl facem pe terenul nostru”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița a jucat pe ”Stefan Dobay” primul meci de acasă în acest sezon, în care a remizat cu Corvinul (scor 0-0).

Cu 11 puncte acumulate în primele șapte etape, CSC Dumbrăvița ocupă locul 5, calificabil în play-off. Metaloglobus este pe locul 16, cu 6 puncte. Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leckzi Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

Anda DELIU 28 Sep. 2023, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă