CSC Dumbrăvița readusă cu picioarele pe pământ la Târgoviște. Cosmin Stan nu dramatizează după 0-4 cu Chindia: ”Ni s-au mai întâmplat astfel de lucruri și anul trecut”

Anda DELIU 23 Sep. 2023, 15:51 Liga 2
CSC Dumbrăvița readusă cu picioarele pe pământ la Târgoviște. Cosmin Stan nu dramatizează după 0-4 cu Chindia: ”Ni s-au mai întâmplat astfel de lucruri și anul trecut”

CSC Dumbrăvița a cedat cu scorul de 0-4 pe stadionul de lângă Turnul Chindiei, cel mai dur eșec suferit de echipa lui Cosmin Stan de aproape 11 luni.

Timișenii au avut un start bun de meci la Târgoviște, în etapa a 7-a a Ligii 2, dar apoi au devenit tot mai slabi odată cu minutele scurse, iar proporțiile scorului contra Chindiei, până acum fără victorie acasă, nu au putut fi evitate.

Ce nu a început bine s-a terminat prost pentru CSC Dumbrăvița

CSC Dumbrăvița putea da lovitura cu Chindia în minutul 3, dar Zaluschi a nimerit bara, iar peste șapte minute Paulevici a scăpat singur cu Iustin Popescu, portar titularizat pentru a nu se supăra că nu e folosit și să nu plece, pe care nu l-a putut învinge.

De aici, lucrurile au decurs complicat pentru bănățeni. Jucătorii lui Vasile Miriuță, cu sabia deasupra capului după începutul slab de sezon, s-au instalat tot mai convingător în controlul jocului. Prejmerean a trimis pe lângă poartă în minutul 34, prima acțiunea finalizată spre buturi a gazdelor. Publicul a și râs de o reluare a lui Jah, dar din minutul 43 s-a deschis scorul. Alberto Călin a trimis la colțul lung. În minutul adițional, după un contraatac, Mustapha Jah i-a făcut de această dată pe puținii spectatori prezenți la joc să se bucure, când a marcat golul de 2-0, scor consemnat la pauză.

Nici pauza nu a fost un sfetnic bun pentru echipa lui Cosmin Stan

La vestiare, Cosmin Stan nu a reușit să schimbe mare lucru. Din minutul 48, scorul a căpătat deja proporții de neprezentare. Alin Botogan a expediat un șut de la 11 metri, sub transversală.

Calvarul nu s-a terminat aici pentru Trifon. După o ocazie irosită de Octavian Ursu, Robert Moldoveanu a tras lob peste portar în minutul 81, pentru scorul final, 4-0. Chindia a mai băgat mingea în poartă și în minutul 89, dar a fost poziție de offside, astfel că Dumbrăvița a scăpat mai ieftin în urma acestei deplasări înaintea căreia antrenorul transmitea că echipa sa se poate bate de la egala la egal cu orice adversar.

Cosmin Stan, după eșecul cu Chindia: ”O primă repriză chiar bună, până în minutul 43. În a doua repriză am fost sparring-partner”

Cosmin Stan s-a gândit cum ar fi fost dacă jucătorii săi deschideau scorul din minutul 3. El a spus că echipa s-a prezentat bine în prima repriză, dar a fost jalnică în a doua.

”O primă repriză chiar bună din partea noastră, până în minutul 43, când am luat primul gol. Am început meciul foarte bine. E tardiv acum, dar sunt curios cum ar fi decurs meciul dacă am fi marcat la acea primă ocazie, la bara lui Zaluschi. Cum spuneam, o primă repriză echilibrată, în care cred că până la primul gol am fost în controlul jocului. În minutul 43, am greșit exact la ceea ce vorbeam înainte de meci, să le blocăm piciorul stâng lui Călin și Șerban. Al doilea gol a căzut foarte repede și ne-a căzut plumb în picioare a fost pe o greșeală mare a lui Bruce Nortey… Noi nu suntem o echipă cu experiență și cred că tocmai din această cauză am căzut. În a doua repriză am fost sparring-partner, am fost doar jaloane și chiar am scăpat ieftin doar cu 4-0. Chiar am discutat la pauză că mai putem scoate ceva din meci, dar fără să ne descoperim. Dar exact opusul s-a întâmplat”, a precizat antrenorul Dumbrăviței după meci.

CSC Dumbrăvița în meciul pierdut cu Chindia: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – I. Tănase, Martinov (Sofran 60’) – B. Nortey (Plokhotnyuk 70’), Zaluschi (Tismonar 60’), A. Toroc (Cibi 46’) – Paulevici (Andr. Olaru 60’). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Lalic, Ristin.

”Nu vreau nici să dramatizez”

CSC Dumbrăvița venea după un 6-1 cu CS Tunari și se credea pe cai mari. Cosmin Stan spune că nu e o mare drama rezultatul cu Chindia și e de părere că lipsa de experiență a jucătorilor săi încă se simte.

”Nu vreau nici să dramatizez, pentru că până acum am avut meciuri bune și foarte bune, am început etapa de pe un nesperat loc 5, faptul că am acumulat 11 puncte e foarte bine. E un simplu meci pe care l-am pierdut, e drept, de o manieră categorică la cum am jucat în a doua repriză. Dar, cum spuneam, cred că dacă mai marcam prin Zaluschi la început, sunt convins că ostilitățile ar fi stat cu totul altfel. Mai ales că am auzit din tribune cam multe apostrofări la adresa jucătorilor gazdelor, iar dacă marcam aceste lucruri ar fi luat probabil amploare și ar fi fost mai greu pentru ei să revină. La lotul și bugetul pe care îl are Chindia, clar trebuie să fie pe primele două locuri, după părerea mea! Venim după un 6-1, azi am pierdut cu 4-0, tocmai pe ceea ce spuneam, pe lipsa de experiență. Ni s-au mai întâmplat astfel de lucruri și anul trecut, la Brașov, Miercurea Ciuc, Dinamo, Chiajna… În momentul în care am primit al doilea gol am căzut cu totul. Eu am crezut că, totuși, am scăpat de aceste metehne, că am mai prins un pic de experiență după un an în Liga 2, dar meciul de azi ne-a arătat că nu e așa. Am repetat greșelile de anul trecut”, a punctat Stan.

El a mulțumit cu ceea ce s-a întâmplat până acum, în contextel în care e a doua înfrângere a echipei în acest sezon în primele șapte etape. ”La lotul și bugetul pe care îl avem, obiectivul nostru nu poate fi decât unul singur: menținerea în Liga 2. Trebuie să fim realiști și să ne vedem lungul nasului. Faptul că suntem atât de sus în clasament după șapte etape e foarte bine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a conchis Stan.

CSC Dumbrăvița are șanse mari să rămână pe locul 5 în Liga 2

În contextul jocului rezultatelor din această etapă, CSC Dumbrăvița a rămas momentan pe 5, cu 11 puncte, putând fi depășită doar de CSM Slatina, dacă aceasta câștigă luni, la București, contra Stelei. Sub echipa lui Stan sunt cinci echipe cu câte 10 puncte, printre care și Chindia.

Runda viitoare, a 8-a, echipa timișeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus București, care astăzi a câștigat cu 2-1 în fața Ceahlăului. Dumbrăvița va reveni pe arena din comună, după ce ultimele două jocuri le-a disputat la Ghiroda.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-tine-nasul-sus-si-dupa-jocul-cu-gloria-buzau-claudiu-niculescu-bucuros-pentru-noul-succes-e-important-ce-am-realizat-dar-avem-in-continuare-un-program-greu-19285908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-meciul-cu-ceahlaul-dupa-ce-a-fost-condusa-19285901

Anda DELIU 23 Sep. 2023, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă