CSC Dumbrăvița, reîntâlnire cu ”Chirurgul”. Cosmin Stan: ”Cred că este o presiune pe Dan Alexa.” Timișenii și-au refăcut moralul într-un amical, după eșecurile de săptămâna trecută

Anda DELIU 28 Oct. 2022, 13:39 Liga 2
CSC Dumbrăvița, reîntâlnire cu ”Chirurgul”. Cosmin Stan: ”Cred că este o presiune pe Dan Alexa.” Timișenii și-au refăcut moralul într-un amical, după eșecurile de săptămâna trecută

CSC Dumbrăvița joacă duminică la Brașov și se reîntâlnește cu antrenorul pe care l-a învins neașteptat la barajul de promovare în Liga 2, pe vremea când Dan Alexa o pregătea pe CSM Reșița.

Cosmin Stan a spus că elevii săi aveau moralul deteriorat după înfrângerile de săptămâna trecută și crede că presiunea la acest joc e pe ”Chirurg”.

Amical cu juniorii pentru ”remontada” mentală

Reamintim, săptămâna trecută, CSC Dumbrăvița a pierdut în Cupa României cu Rapid (scor 1-4) și în campionat cu FK Miercurea Ciuc (scor 0-3).

Antrenorul trupei timișene vrea să administreze prima înfrângere acasă Brașovului, în acest sezon, în care are trei remize și două victorii.

”Săptămâna trecută ne-am bucurat de fotbal adevărat. Am jucat două meciuri cu adversari foarte tari. I-am simțit afectați pe jucători și săptămâna aceasta am încercat să le ridic moralul pentru meciul de duminică cu Brașov. Am jucat un meci cu echipa U19 a clubului nostru pentru a ne recâștiga încrederea. Am exersat o grămadă de faze fixe pentru meciul de la Brașov. Este o echipă care este lângă noi în clasament, care, până în momentul e față, nu a pierdut niciun joc pe teren propriu. Și la Baia Mare când am mers, până în momentul acela nu pierduseră niciun meci acasă (n.r. – Dumbrăvița s-a impus cu 4-3 la Baia Mare). Sperăm ca istoria să se repete pentru meciul cu Brașovul”, a declarat Cosmin Stan.

Presiune pe Dan Alexa?

Faptul că Dan Alexa se întâlnește cu echipa ce i-a administrat un mare eșec la baraj, pe când pregătea CSM Reșița, e perceput ca o presiune în plus pe antrenorul Brașovului de către Cosmin Stan.

”Cred că presiunea e pe Dan Alexa. Brașovul e o echipă cu jucători destul de experimentați. Au însă probleme. Se vede clar că au probleme. Dacă la începutul sezonului erau optimiști și spuneau că vor să tragă la play-off, rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor. O echipă care în majoritatea timpului a fost în partea a doua a clasamentului. Suntem la egalitate de puncte, ceea ce pentru o echipă cu aspirații, dintr-un oraș mare, nu cred că este suficient”, a punctat Stan.

Jucătorii Dumbrăviței speră să fi trecut peste rezultatele din săptămâna trecută

Vor lipsi pentru acest meci titulari importanți, precum Alexandru Martinov și Costel Zurbagiu.

Portarul Alexandru Ciui, concomitent și antrenor al goalkeeperilor dumbrăvițeni, se așteaptă la un meci echilibrat. ”Ne așteaptă un meci destul de echilibrat la Brașov, având în vedere situația din clasament. Ne aflăm la egalitate de puncte, sper să ne reclădim forțele după săptămâna trecută încărcată din punct de vedere fizic, cu două meciuri foarte grele, dar încărcată și emoțional. La Ciuc s-a văzut că meciul de la București ne-a secătuit de puteri. Vreau să cred că reușim să ne recâștigăm forțele, să mergem la Brașov să luăm puncte. Sperăm să o facem și să ne întoarcem bucuroși acasă”, a spus Ciui, al treilea portar din lot.

Mai tânărul Tudor Moțiu a revenit după o accidentare. El e împrumutat de la Poli, unde pare că nu va mai reveni, întrucât i se termină contractul în iunie 2023. ”Ne va aștepta un meci duminică, cu o echipă experimentată. Dar noi trebuie să mergem acolo încrezători și să aducem cele trei puncte. Eu revin după o accidentare care m-a ținut departe de teren trei luni, dar consider că vin cu forțe proaspete și sper să pot ajuta echipa în atingerea obiectivelor”, a spus Moțiu, care în iarnă nu poate fi cerut înapoi de Poli, conform contractului.

Atât Brașovul, cât și Dumbrăvița au câte 13 puncte în clasament, dar ardelenii au golaveraj mai bun, 10-11, față de 14-21 al bănățenilor. Din acest motiv, trupa lui Dan Alexa ocupă locul 12, iar cea a lui Cosmin stan se află pe poziția a 13-a. Partida directă dintre aceste două formații are loc duminică, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-e-din-nou-gazda-in-deplasare-in-cupa-romaniei-acum-cu-cfr-cluj-clubul-timisean-nu-este-sincer-cu-suporterii-sai-cand-explica-situatia-19251121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eveniment-la-fc-brasov-jucatorii-au-incasat-primul-salariu-in-acest-sezon-inaintea-meciului-care-ii-trezeste-amintiri-urate-lui-dan-alexa-19251270

https://liga2.prosport.ro/seria-1/abonament-nelimitat-la-comisiile-frf-fc-brasov-se-judeca-si-cu-fostul-ei-antrenor-cel-care-a-salvat-o-de-la-retrogradare-si-apoi-i-s-a-aratat-usa-19251250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-la-scor-de-neprezentare-de-fk-miercurea-ciuc-cosmin-stan-am-scapat-ieftin-doar-cu-3-0-19250856

Anda DELIU 28 Oct. 2022, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă