CSC Dumbrăvița poate evita locurile direct retrogradabile cu un succes contra Ripensiei, iar Cosmin Stan le dorește adversarilor ”să se salveze”

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 13:26 Liga 2
CSC Dumbrăvița poate evita locurile direct retrogradabile cu un succes contra Ripensiei, iar Cosmin Stan le dorește adversarilor ”să se salveze”

CSC Dumbrăvița e gazda ultimului derby timișean din acest sezon de Liga 2, posibil ultimul pentru o mai lungă perioadă de timp, cu Ripensia, în etapa a 2-a a Grupei B a play-out-ului.

Cosmin Stan i-a pregătit și pe roș-galbeni în trecut, dar spune că nu le dorește să retrogradeze la finalul acestui sezon.

Pentru acest meci programat sâmbătă, pe stadionul ”Stefan Dobay”, dumbrăvițenii se concentrează pe jocul lor și mai puțin pe o analiză a adversarului care are nevoie urgență de punct sau puncte pentru a mai spera la locul de baraj de menținere.

O victorie cu Ripensia scapă Dumbrăvița de retrogradarea directă din Liga 2

Ripensia e mult mai disperată pentru puncte, dar și CSC Dumbrăvița ar fi scăpată de retrogradarea directă dacă învinge în acest weekend. Între cele două echipe este acum o diferență de 11 puncte, cu cinci meciuri rămase de disputat în play-out.

”Adversarul a avut în această primăvară meciuri cu echipe puternice, le-a pierdut pe toate, dar a reușit să marcheze în trei din patru (n.r. -1-2 cu Dej, 1-2 cu Concordia, 0-2 cu Steaua și din nou 1-2 cu Concordia). Au făcut meciuri strânse, au pierdut pe final și jocul lor a fost de la meci la meci mai bun. Lucru care îl dovedește și partida amicală cu UTA (scor 0-1). Pe de altă parte, au probleme în deplasare, nu au nicio victorie, doar trei egaluri. Noi am avut două zile libere în weekend, lucrul pe care nu obișnuiesc să-l fac, deoarece în trecut am avut probleme. Dar acum I-am văzut de luni pe băieți îndărjiți la antrenamentul de la sală și concentrați. Noi trebuie să ne facem jocul nostru. În toamnă puneam mai mult preț pe analiza adversarului, dar acum punem mai mult preț pe jocul nostru”, a spus Stan.

Va ploua abundent sâmbătă în zona Timișoarei

Sâmbătă, cel mai probabil va ploua și tereul va fi moale. Cosmin Stan consideră că echipele nu ar trebuie să se gândească la aceste aspecte. ”Terenul arăta bine ieri. Am făcut antrenamentul pe teren. Eu cred că indiferent de cum va arată terenul și care vor fi condițiile de joc, echipele trebuie să se gândească să-și facă treaba”, a punctat antrenorul principal al Dumbrăviței.

Fost antrenor la Ripensia în Liga 4, el a punctat că nu are intenții vindicative. ”Nu sunt răzbunător și nu am absolut nimic cu Ripensia. Chiar le doresc să se salveze”, a mai adăugat Cosmin Stan.

Se joacă de ziua lui Ouadie Salhi

Programat de Ziua Păcălelii, 1 aprilie, meciul este și de ziua onomastică a lui Ouadie Salhi. Firește, marocanul împrumutat de Dumbrăvița de la Șoimii Lipova, din Liga 3, își dorește o victorie cadou în ziua în care împlinește 26 de ani.

”Meciul de mâine e important. Trebuie să câștigăm și să luăm punctele ca să scăpăm de retrogradare. E ziua mea și trebuie să joc bine și sper să dau și gol, ca să facem cadouri conducerii și suporterilor și toată lumea să fie fericită”, a spus Salhi.

Cu 27 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Ripensia se află pe poziția a 6-a, direct retrogradabilă, cu 16 puncte. Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 8-a, la 1 octombrie 2022, iar CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 prin autogolul lui Gabriel Stoi din minutul 9.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 31 Mar. 2023, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă