CSC Dumbrăvița, obosită înainte de meciul cu CSM Slatina. Care crede Cosmin Stan că sunt atuurile formației sale contra oltenilor

Anda DELIU 27 Sep. 2024, 13:02 Liga 2
CSC Dumbrăvița, obosită înainte de meciul cu CSM Slatina. Care crede Cosmin Stan că sunt atuurile formației sale contra oltenilor

CSC Dumbrăvița primește, sâmbătă, în etapa a 8-a a campionatului, vizita Slatinei, după ce marți seara a jucat la Miercurea Ciuc, în runda precedentă a Ligii 2.

Antrenor Cosmin Stan precizează că echipa sa este obosită, dar că în meciul contra trupei lui Daniel Oprescu el are avantajul că îi cunoaște pe unii dintre jucătorii formației oltene.

Cosmin Stan spune că echipa sa e obosită și supărată după eșecul de la Miercurea Ciuc

Cosmin Stan spune că elevii săi încă se resimt după meciul cu FK Miercurea Ciud, disputat marți seară în deplasare și cedat cu scorul de 0-1. Și CSM Slatina a jucat în această săptămână, luni după-amiază, pe teren propriu, contra ACSM Reșița, pe care a învins-o cu scorul de 4-0.

I-am simțit pe băieți obosiți și supărați. Obosiți pentru că drumul a fost greu, am ajuns acasă miercuri dimineață la ora 4 și jumătate. Când pierzi noaptea pe drum, e clar că nu poți recupera cu somn în timpul zilei. Deci mai avem un pic de recuperat și în ceea ce privește odihna. Iar supărați pentru că am fost la un pas să luăm puncte de la Miercurea Ciuc. Am simțit cum ni se scurg punctele printre degete, așa că i-am simțit foarte supărați.
Totuși, la discuția pe care am avut-o la antrenamentul de joi, chiar acest lucru l-am subliniat de la început: indiferent de adversarul pe care l-am întâlnit în acest sezon, nu am fost inferiori. Toate meciurile au fost echilibrate, și cele pe care le-am pierdut, inclusiv cel jucat în compania unei echipe de primă ligă, Petrolul Ploiești. Asta înseamnă că suntem aproape de adversarii noștri și trebuie să fie o mândrie pentru noi acest lucru. Această înfrângere, de marți, după un meci bun, ne arată că suntem pe drumul care trebuie. Sper să fie așa și pe mai departe
, a spus Cosmin Stan, citat de site-ul Dumbrăviței.

  • Ca să vă faceți o ideea despre mentalitatea a doi antrenori din Liga 2, Cosmin Stan versus Florin Maxim, în contextul în care primul tocmai a vorbit despre jucători obosiți, puteți citi aici reacția antrenorului Corvinului, după jocul restant cu Unirea Ungheni, în care a vorbit despre unii jucători ai săi care au acuzat o stare de oboseală.

Cunoaște piese importante de la adversar

Altfel, antrenorul spune că știe bine doi foști elevi de-ai săi ajunși la CSM Slatina, pe portarul Paul Toroc, dar și pe Călin Toma, marcatorul unui eurogol etapa trecută, și l-a adus în discuție și pe Mahadi Kayondo, pe care l-a antrenat în liga județeană.

Meciul de sâmbătă probabil că va fi unul de luptă, bazat mult pe dueluri fizice. Sperăm să fim noi câștigătorii. Cunoaștem mai bine terenul, i-am și învins acum două sezoane pe teren propriu, avem și atuuri de partea noastră în fața celor de la Slatina. Au câțiva jucători pe care i-am antrenat – Toroc, Toma, Kayondo. Jucători pe care i-am dorit mult, care chiar au venit și au jucat foarte bine la Dumbrăvița, cum e cazul lui Toroc și Toma. Iar pe Kayondo l-am vrut, cred, în fiecare perioadă de pauză, fie iarnă, fie vară. Am purtat foarte multe discuții cu el, dar din păcate nu am reușit să îl aducem. Toți trei sunt jucători de calitate, jucători buni. Ca să fac o glumă, poate reușim în iarnă să-l aducem și pe Kayondo. Dar pentru asta trebuie să fim mai bine clasați decât ei!, a mai spus Stan.

CSM Slatina are patru puncte în plus în clasament. O victorie de fiecare echipă în meciuri directe de până acum

Cu 10 puncte acumulate până acum, CSC Dumbrăvița e pe locul 10 în campionat, la egalitate cu Concordia și Ceahlăul, pe care le depășește la golaveraj.

În schimb, CSM Slatina, cu 14 puncte, este pe locul 4.

Meciul direct din sezonul regular dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița și CSM Slatina s-au mai întâlnit de două ori în Liga 2 în istoria lor, câte o dată în precedentele două sezoane, în play-out făcând parte, de fiecarea dată, din grupe diferite. În octombrie 2022 a fost 2-1 la Dumbrăvița pentru echipa lui Cosmin Stan, iar în noiembrie 2023 a fost 3-0 pentru trupa lui Daniel Oprescu.

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures

Anda DELIU 27 Sep. 2024, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă