Cosmin Stan, optimist că CSC Dumbrăvița va obține prima victorie în meciurile directe cu Progresul Spartac. Jucătorii echipei timișene au avut probleme după deplasarea de la Mioveni

Anda DELIU 11 Sep. 2023, 16:04 Liga 2
Cosmin Stan, optimist că CSC Dumbrăvița va obține prima victorie în meciurile directe cu Progresul Spartac. Jucătorii echipei timișene au avut probleme după deplasarea de la Mioveni

E pauză pentru majoritatea echipelor din primele două ligi ale României, pe perioada meciurilor selecționatelor naționale, nu însă și pentru Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița. Cele două formații vor juca marți, 12 septembrie, de la ora 11:00, partida ce nu a putut avea loc în prima etapă a sezonului de Liga 2, de la început de august.

Motivul este că, atunci, formația bucureșteană nu era încă reprimită oficială din Liga 2, de unde retrogradase în urma barajului pierdut cu Metaloglobus, în locul FC Brașov, care aștepta o sentință de la TAS împotriva deciziei Comisiei de Licențiere a FRF de a nu-i acorda certificarea pentru noul sezon al ligii secunde. FRF a decis atunci să amâne jocul cu CSC Dumbrăvița.

Jucătorii de la CSC Dumbrăvița au făcut enterocolită după meciul de la Mioveni

Reprogramarea acestui meci vine într-un moment în care Fabiano Cibi, titular la echipa timișeană, e la lotul naționalei U19, iar Progresul Spartac îl are pe Mario Preda la naționala U18.

CSC Dumbrăvița se descurcă fără el, dar măcar a avut timp ca fotbaliștii să-și refacă sistemul digestiv, afectat, aparent, după deplasarea de la Mioveni.

”Am contractat o enterocolită la deplasarea de la Mioveni, am avut mai mulți jucători cu probleme medicale. Încetul cu încetul, ne punem pe picioare. Singura problemă majoră în ceea ce privește accidentarea lui Țieranu. El va începe antrenamentele abia de săptămâna viitoare, din cauza problemei medicale pe care o are. Ne va lipsi marți și Cibi, care e la lotul național U19 și se întoarce abia miercuri din Israel”, a spus Cosmin Stan, citat de site-ul clubului său.

Cosmin Stan e optimist înaintea jocului cu Progresul Spartac

CSC Dumbrăvița nu a triumfat cu Progresul Spartac în confruntările din sezonul trecut, ambele disputate pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea. A fost 0-0 în sezonul regular și 3-2 pentru bucureșteni în play-out.

Cosmin Stan vede un progres în jocul echipei și se așteaptă la prima victorie în fața adversarului de marți. ”După un egal și o înfrângere, ar fi excelent pentru noi să urmeze victoria! Progresul e o echipă care a transferat foarte mult în ultimul timp și care a început să se pună pe picioare. Au făcut un meci bun săptămâna trecută la Reșița, chiar și în precedentul meci de acasă, cu Corvinul, deci se vede că sunt într-o creștere evidentă. Și ca joc, și ca lot, pentru că am spus că au transferat mulți jucători tineri, jucători foarte buni. Dar ne interesează mai puțin adversarul, ne interesează mai mult de noi, să ne continuăm prestațiile bune din ultima perioadă, începând de la a doua repriză cu Viitorul Pandurii și continuând cu UTA și Mioveni. Încercăm să menținem același ritm de jocuri și rezultate bune”, a spus Stan despre așteptările sale de la jocul restant.

Fără liber înainte de meciul de la Buftea

Echipa timișeană nu a avut niciun amical, în contextul acestei restanțe, dar a fost un joc-școală cu juniorii, iar duminică, de data aceasta, fotbaliștii nu au primit liber.

”Ne-a ajutat victoria de la Mioveni în ceea ce privește moralul și în ceea ce privește descătușarea. Săptămâna aceasta, am încercat să dăm și mai mult moral jucătorilor printr-un meci deja tradițional cu juniorii U17 ai clubului. Asta tocmai pentru a marca cât mai multe goluri și pentru a crește moralul cât mai mult. Sunt mulțumit de modul în care au decurs pregătirile săptămâna aceasta. A fost însă o săptămână lungă, ne antrenăm inclusiv astăzi”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița vine după o victorie surpriză înregistrată în deplasare la CS Mioveni (scor 1-0), iar Progresul Spartac vine după un meci în care a obținut primul punct în acest sezon, 0-0 în deplasare la CSM Reșița.

Meciul restant din prima etapă a Ligii 2 dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița se dispută marți, de la ora 11:00, pe terenul de iarbă al bazei FRF de la Buftea. Gazdele sunt, în acest moment, cu un joc mai puțin disputat, pe locul 20, ultimul, cu 1 punct, iar timișenii sunt pe poziția a 12-a, cu 5 puncte.

Foto: Progresul Spartac și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-istrate-sebastian-radu-si-tudor-tenica-au-semnat-cu-progresul-spartac-19284061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u18-a-pierdut-la-buftea-amicalul-cu-moldova-u18-19284444

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

Anda DELIU 11 Sep. 2023, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă