CSC Dumbrăvița își poate asigura menținerea în Liga 2 chiar de ziua antrenorului Cosmin Stan: ”Trebuie să rezolvăm treburile.” Cum vede întâlnirea cu fostul său colaborator Călin Cojocaru

Anda DELIU 21 Apr. 2023, 16:29 Liga 2
CSC Dumbrăvița își poate asigura menținerea în Liga 2 chiar de ziua antrenorului Cosmin Stan: ”Trebuie să rezolvăm treburile.” Cum vede întâlnirea cu fostul său colaborator Călin Cojocaru

Dacă CSC Dumbrăvița va învinge Viitorul Pandurii sâmbătă, atunci echipa lui Cosmin Stan va fi matematic salvată de la retrogradare, căci nu ar mai putea cădea pe loc de baraj de menținere în Liga 2, pe care acum se află Progresul Spartac, la șapte puncte în spate.

Antepenultima etapă de play-out se joacă chiar de ziua antrenorului principal al Dumbrăviței, care se reîntâlnește cu Călin Cojocaru, cu care a mai colaborat la Giarmata, dar spune că nu ar mai face-o.

Sărbătoritul zilei își vrea cadoul: menținerea în Liga 2! ”Îmi pot aduce aminte până la sfârșitul vieții”

Antrenorul Dumbrăviței dispune de tot lotul pentru acest joc cu Viitorul Pandurii, club unde jucătorii au făcut din nou grevă în această săptămână.

Cosmin Stan nu vrea să mai aibă emoții o săptămână, în cazul în care Progresul Spartac ar câștiga la Chiajna, iar Dumbrăvița nu ar câștiga cu gorjenii. ”Cred că a venit momentul în care matematic să rezolvăm treburile. Cred că meciul de mâine trebuie să ne asigure menținerea în Liga 2. Așa abordăm acest joc, suntem clar la mâna noastră. Eu îmi doresc acest lucru. Sunt convins că și jucătorii. Eu normal că îmi doresc și mai mult acest lucru acasă, îmi pot aduce aminte până la sfârșitul vieții că de ziua mea am rămas în Liga 2. Sunt convins că jucătorii știu acest lucru și se vor da peste cap să îmi aducă mâine o victorie. Dacă noi nu suntem capabili să câștigăm, dar Progresul pierde și va fi bine pentru noi, cu atât mai mult, dar noi ne gândim la ce avem de făcut”, a declarat Cosmin Stan.

Cosmin Stan, incompatibil cu Călin Cojocaru!

Cosmin Stan a fost antrenor la Millenium Giarmata când Călin Cojocaru, actualul director sportiv al Viitorului Pandurii, era manager. Stan îl apreciază, dar spune că nu pot lucra împreună.

”Adversarul îl consider o echipă bună a campionatului, o echipă tehnică. Cred că sunt mult mai tehnici decât noi, per ansamblu. Dar cred că putem răspunde cu alte lucruri ca să putem câștiga meciul de mâine. Am lucrat cu Călin Cojocaru acum 150 de ani la Giarmata! Nu suntem pe aceeași lungime de undă. Vedem fotbalul fiecare în mod diferit. Dar e un om care pune suflet în ceea ce face”, a punctat Stan despre relația sa cu adversarul de sâmbătă.

Jucătorii Dumbrăviței așteaptă petrecerea de menținere matematică în Liga 2

Abdoulaye Niakate, jucătorul împrumutat în iarnă de la CFR Cluj, așteaptă să se bucure cu actualii colegi după jocul de sâmbătă.

”Sunt fericit că mâine avem șansa noastră de a ne salva de la retrogradare. Mi-aș dori să câștigăm meciul acesta și să văd toată lumea mulțumită, atât pe colegi și antrenori, cât și pe suporterii noștri. Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit aici. De când am ajuns, toată lumea m-a tratat foarte bine, de la antrenor și conducători până la colegi. Cu toții suntem ca frații aici și să sperăm că vom reuși împreună să câștigăm meciul de mâine”, a punctat Niakate (22 de ani), care din cele șapte meciuri disputate de Dumbrăvița în acest an, cu el în lot, a evoluat în doar două.

”Cred că nivelul echipei e unul foarte bun. Îmi place că toată lumea e serioasă, antrenorul imprimă acest lucru echipei la fiecare antrenament, toți jucătorii sunt concentrați la ceea ce au de făcut. Legat de fotbalul românesc, pot să zic că e mult mai tacticizat decât fotbalul african, unde se pune mai mult accent pe partea fizică. E primul meu an în România și pot să spun că îmi place mult aici”, a mai spus ivorianul.

Viitorul Pandurii este salvată, CSC Dumbrăvița o poate urma

Cu 30 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 4 în Grupa B de play-out a Ligii 2. Viitorul Pandurii e un loc mai sus, pe 3, cu 32 de puncte, și este salvată matematic de la retrogradare de la finalul etapei trecute.Din Grupa B mai sunt salvate FC Brașov și Concordia Chiajna, în timp ce Unirea Constanța și Ripensia Timișoara au retrogradat.

Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 5-a a play-out-ului.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-viitorul-pandurii-din-nou-in-greva-19267415

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

Anda DELIU 21 Apr. 2023, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă