CSC Dumbrăvița ia startul în noul sezon de Liga 2 contra Corvinului, din etapa a 2-a. Cosmin Stan: ”Așteptăm cu nerăbdare debutul.” Antrenorul timișenilor, amintire despre Florin Maxim, adversarul de sâmbătă

Anda DELIU 11 Aug. 2023, 16:34 Liga 2
CSC Dumbrăvița ia startul în noul sezon de Liga 2 contra Corvinului, din etapa a 2-a. Cosmin Stan: ”Așteptăm cu nerăbdare debutul.” Antrenorul timișenilor, amintire despre Florin Maxim, adversarul de sâmbătă

CSC Dumbrăvița va juca sâmbătă acasă împotriva nou-promovatei Corvinul, asta după ce în prima etapă meciul său a fost amânat, deoarece nu se știa dacă Progresul Spartac era revenită cert în liga secundă, în urma problemelor Brașovului.

Acum, după o pregătire de vară mai lungă, toată lumea așteaptă cu interes primul joc în noul sezon de Liga 2, în etapa a 2-a.

Cosmin Stan se așteaptă la o ediție mai tare de Liga 2

Cosmin Stan se așteaptă ca ediția 2023-2024 din Liga 2 să fie mai puternică decât precedenta, prima jucată de echipă lui la acest nivel. ”Așteptăm cu nerăbdare debutul de campionat. N-am mai jucat niciun meci oficial de trei luni. După o perioadă de pregătire foarte lungă, de șapte săptămâni suntem foarte nerăbdători să începem campionatul și suntem foarte entuziasmați și așteptăm cu sufletul la gură să debutăm. Va fi un campionat care consider, prin mișcările de trupe de la majoritatea echipelor, că va fi mai puternic. Sunt mulți jucători de prima ligă care au preferat să joace la Liga 2. Echipele au bugete mult mai mari. Toate acestea ne spun că va fi un campionat mai puternic, lucru care ne motivează, ne ambiționează să vrem să facem un campionat mai bun ca cel precedent. Noi am adus jucători tineri care au jucat deja în Liga 2, care au debutat la o prima ligă sau s-au antrenat cu echipe de prima ligă. Marea majoritate a celor pe care i-am transferat sunt în cele două situații”, a spus Cosmin Stan despre noul sezon.

  • La prima participare în Liga 2, în sezonul 2022-2023, CSC dumbrăvița a încheiat sezonul regular pe locul 13 din 20, cu 24 de puncte acumulate în 19 jocuri, iar după alte șase partide disputate în Grupa B a play-out-ului a terminat pe locul 3 din 7, menținându-se fără emoții în competiție.

Antrenorii de la Dumbrăvița și Corvinul au fost colegi pe teren, acum mai bine de două decenii

Cosmin Stan și Florin Maxim au fost colegi la UMT, acum mai bine de două decenii. Antrenorul timișorean a avut cuvinte de apreciere despre nou-promovata din Hunedoara, care a debutat în Liga 2 cu o victorie pe teren propriu, 2-1 cu altă nou-promovată, Ceahlăul Piatra Neamț.

”E o echipă bună, cu jucători cu experiență, chiar dacă e o echipă nou-promovată. Foarte mulți dintre juctorii or au jucat la prima ligă. La prima vedere va fi un meci dificil. I-am văzut în prima etapă, au făcut un meci bun cu Ceahlăul. Am văzut că Dumbrăvița nu a învins niciodată Corvinul într-un meci oficial și asta ne ambiționează. Am fost colegi (n.r. cu Maxim) la UMT. Ne-am înțeles foarte bine în perioada aceea. E de apreciat ceea ce face Florin la Corvinul. De doi ani nu știu dacă au pierdut două meciuri oficiale. Dar trebuie să ținem cont că în Liga 3 au avut un lot valoros, cu jucători experimentați, și buget bun”, a mai spus Stan.

Răzvan Ghinescu e în continuare accidentat, iar lotul mai are alte probleme minore, pe care antrenorul speră să le depășească.

Mykhailo Plokhotnyuk: ”Dar nici noi nu suntem proști”

Fabiano Cibi este printre tinerii ce au debutat în prima ligă la UTA, iar acum a venit la Dumbrăvița să joace mai mult, în Liga 2.

”Este un meci foarte important. Trebuie să începem cu o victorie. Ne va ajuta pentru moral. Am urmărit meciurile lor. Corvinul este o echipă bună, puternică, dar eu spun că dacă vom juca ce ne spune mister vom trece cu bine peste această etapă. La UTA nu mi s-au dat minutele pe care le-aș fi dorit. Nici nu aș fi jucat destul, nu mi s-ar fi dat minutele pe care le-aș fi dorit”, a spus Cibi.

Mykhailo Plokhotnyuk, altă achiziție nouă a timișenilor, e și el optimist înaintea jocului cu Corvinul. ”Am avut un moral foarte bun în vestiar. Îmi place nivelul, sper să intrăm în play-off. Corvinul e o echipă bună, cu un buget, au jucători cu calitate. Dar nici noi nu suntem proști. Putem juca ca o echipă mai mare. Amicalul cu ei a fost un joc bun, intens, dar din punctul meu de vedere mâine să să avem mai multe lupte. Trebuie să ne pregătim de un meci dificil, dar dacă suntem concentrați putem să batem”, a spus ucraineanul care în ultimele sezoane a evoluat în România, în Liga 2, la Poli Iași și mai apoi la CSM Slatina.

În perioada de pregătire de vară, CSC Dumbrăvița și Corvinul s-au întâlnit într-un meci amical disputat la Hunedoara, iar echipa lui Florin Maxim s-a impus cu scorul de 2-0.

Acum, înainte de a 2-a etapă a Ligii 2, CSC Dumbrăvița nu are puncte, deoarece nu a jucat în prima rundă și e pe locul 13. Corvinul e pe locul 3 datorită golaverajului și a celor trei puncte acumulate. Partida dintre ele are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița.

  • Ieri, cele două echipe și-au aflat și adversarii din Turul 3 al Cupei României, faza din care vor intra în competiție și vor juca miercuri, 16 august. Dumbrăvița va juca în deplasare la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, iar Corvinul Hunedoara va avea meci la Jiul Petroșani.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-merge-pe-terenul-echipei-csc-dumbravita-19279891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lotul-si-stafful-echipei-csc-dumbravita-19279803

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-da-inca-un-jucator-in-liga-2-19279302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-doua-meciuri-scoala-in-loc-de-meci-oficial-19279149

Anda DELIU 11 Aug. 2023, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă