CSC Dumbrăvița, cea mai bine clasată echipă timișeană la final de 2022. Cosmin Stan, după victoria cu Șelimbăr: ”Ne pare rău că luăm pauză. Am făcut cel mai bun joc din acest campionat”

Anda DELIU 03 Dec. 2022, 20:51 Liga 2
CSC Dumbrăvița, cea mai bine clasată echipă timișeană la final de 2022. Cosmin Stan, după victoria cu Șelimbăr: ”Ne pare rău că luăm pauză. Am făcut cel mai bun joc din acest campionat”

Deloc întâmplător pentru cine se pricepe la fotbal, CSC Dumbrăvița a terminat peste Ripensia și Poli Timișoara în clasament acum, la pauza de iarnă din Liga 2.

Alb-verzii nou-promovați în eșalonul secund au realizat încă o surpriză și s-au impus cu 3-0 la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, iar antrenorul Cosmin Stan a declarat că îi pare rău că nu mai are meciuri de campionat anul acesta.

”Dublă” a unui jucător care nu a fost bun pentru Ripensia

La Vâlcea, Petre Simon a deschis scorul cu un șut direct la vinclu, în minutul 17. Același jucător, trecut ca junior și pe Craiova, și care în vară putea semna cu Ripensia, dacă roș-galbenii i-ar fi văzut calitățile, a mărit diferența în minutul 63, cu un șut din afara careului. Tot Simon a oferit centarea la golul din minutul 90, marcat de Alexandru Martinov, jucător despre care la barajul de promovare din vară, colegul Cătălin Trifon declara că lucra cu el în construcții.

Cosmin Stan spune că acesta a fost cel mai bun meci al echipei în Liga 2. ”Dacă acum trei săptămâni ne gândeam cu nerăbdare la finalul sezonului de toamnă, iată că acum am ajuns să ne pară rău că se termină și că luăm pauză. Suntem într-o formă sportivă bună acum pe final, au venit două victorii fără gol primit. Cred că astăzi am făcut cel mai bun joc din acest campionat”, a declarat Stan.

Singura echipă timișeană care știe când se reunește

Faptul că Dumbrăvița, cu resurse mult mai mici decât Ripensia și Poli, a terminat peste formațiile de ”oraș” prezente tot în Liga 2 nu este întâmplător. Ei bine, dacă cele două formații cu ștate vechi în Liga 2 habar n-au în acest moment când își vor relua pregătirea, Cosmin Stan, profesor de meserie, a stabilit demult data de 16 ianuarie, în serioritate și organizarea care caracterizează micul club comunal.

Stan consideră că partidele grele din Cupa României i-au întărit echipa. ”Poate că o să vi se pară un pic ciudat, dar pun jocul foarte bun de astăzi și acest rezultat pe seama meciurilor cu Rapid și CFR Cluj. Tot timpul am spus că acele jocuri, pe termen scurt, ne-au adus mari deservicii, pentru că am jucat meciuri cu o încărcătură foarte mare, noi nefiind pregătiți să jucăm meciuri de un asemenea nivel. Dar, ca experiență, spuneam că într-un timp mai îndelungat se vor vedea urmările acelor jocuri. Mai avem un singur meci, cel din cupă de la Alexandria, pe care îl vom trata la modul cel mai serios. Apoi vom lua o binemeritată vacanță, până la data de 16 ianuarie, când se vor relua pregătirile”, a mai spus antrenorul Dumbrăviței.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Șelimbăr: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (Amariei 87′), Ghinescu – I. Tănase, Gîsă, Curea – P. Simon, Martinov (C. Toma 90+2′), Paulevici. Rezerve neutilizate: Ciui – Pașcalău, Grancea, Grigoriu, Andr. Olaru, L. Bodri, Bain.

CSC Dumbrăvița, pe locul 14 în Liga 2 la finalul anului 2022

Cu 19 puncte acumulate în 16 meciuri, CSC Dumbrăvița iernează pe locul 14 în Liga 2. La reluarea campionatului, la finalul lunii februarie din 2023, va juca acasă, cu Poli Timișoara.

Până atunci, echipa timișeană va juca miercuri la Alexandria, cu echipa locală din Liga 3 CSM, fără șanse de a mai ieși din grupele Cupei României.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 03 Dec. 2022, 20:51 Liga 2
Pe aceeași temă